Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
وضعیت سنگ آهن بسیار نگران‌کننده است
 

وضعیت سنگ آهن بسیار نگران‌کننده است

دوشنبه، 10 آذر 1393 | Article Rating
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: حتی اگر طرح‌های فولادی در دست اجرا که بیش از 20 درصد آن‌ها آغاز شده است، به نتیجه برسد در سال 1404 با مشکل سنگ آهن روبرو خواهیم شد و این امر بسیار نگران‌کننده است.

، مهدی کرباسیان - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - امروز (یکشنبه) در دومین همایش بین المللی سنگ آهن ایران راهکار خود را برای کاهش این مشکلات توسعه اکتشافات عنوان و اظهار کرد: ایمیدرو حدود 200 هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی جدید را آغاز کرده و تاکنون 120 هزار کیلومتر به صورت جدی فعالیت اکتشافی آن‌ آغاز شده است و این امر یکی از اولویت‌های جدی ایمیدرو محسوب می‌شود.

وی با اشاره به هدف اکتشاف از سوی سازمان ایمیدرو گفت: اگر در مکانی به این نتیجه برسیم که آن مکان 40 درصد امکان سرمایه‌گذاری دارد آن را به بخش خصوصی واگذار می کنیم.

افزایش بیش از 10 برابری سرمایه صندوق بیمه معدن

کرباسیان اظهار کرد: علیرغم این که قرار بود در دولت قبلی صندوق بیمه معدن به بخش خصوصی واگذار شود این تصمیم منحل شد و سرمایه این صندوق از 10 میلیارد تومان به 68 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و قصد داریم این میزان را به 200 میلیارد تومان افزایش دهیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دولت افزایش رابطه با انجمن‌ها را وظیفه خود می داند. به همین دلیل با استقبال کامل حرف‌های کارشناسی انجمن‌ها را می شنود و پذیرای هر گونه انتقاد است.

وی با بیان این‌که توسعه کشور در گروی افزایش صادرات است، گفت: باید در حوزه سنگ آهن توجه زیادی به امر صادرات شود. چراکه این حوزه تاثیر بسیاری در توسعه اقتصادی دارد.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: اگر از معادن کشور به ویژه معادن سنگ آهن که ارزش افزوده خوبی ایجاد می کند، نهایت استفاده را ببریم می توانیم ایران را به جایگاهی که لایق آن است، برسانیم.

کرباسیان برای سنگ آهن جایگاه ویژه‌ای قائل شد و افزود: این حوزه به دلیل این که مبدأ تولید فولاد است می تواند در تولید ارزش افزوده تاثیر بسیاری داشته باشد.

وی با بیان این‌که چند موضوع مهم را سنگ آهنی ها باید بپذیرند، گفت: سنگ آهنی ها باید بپذیرند که بزرگترین مصرف کننده و واردکننده سنگ آهن چین است و نمی توان در تصمیم گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها از این کشور غافل بود.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد:‌ باید بپذیریم که تولید فولاد خام در سال 2000 معادل 850 میلیون تن بوده است و در سال 2014 میلادی این رقم به یک میلیارد و 350 میلیون تن خواهد رسید.

کرباسیان خاطر نشان کرد: میزان تولید و مصرف فولاد خام در دنیا رو به افزایش است.

آلومینیوم جایگزین فولاد نمی‌شود


به گفته وی طبق آخرین تصمیمات آلومینیوم جایگزین فولاد نخواهد شد و هر کدام بازار خود را خواهند داشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اصلی ترین کشورهای تولید سنگ آهن را استرالیا و برزیل عنوان کرد و گفت: یکی از مواردی که استرالیا به آن توجه ویژه‌ای دارد صادرات است و همین موضوع پیشرفت‌های خوبی را برای آن بوجود آورده است.

کرباسیان با اشاره به اعلام سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر آزادسازی صادرات فولاد گفت: اگر این اتفاق نمی افتاد مشکلات این حوزه چندین برابر می شد و باید این نکته را پذیرفت که اگر به صادرات فکر نکنیم منابع ارزی ما پایدار نخواهد بود.

وی با بیان این‌که صادرات منافع جمعی مختلفی را همچون حمایت از قیمت، کیفیت و مصرف کننده را در بر می گیرد، افزود: انجمن سنگ آهن باید در تصمیم گیری‌های خود به امر صادرات توجه ویژه‌ای داشته باشد.

رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به سیاست‌های جدید چین در این حوزه گفت: اخیرا چین به بحث محیط زیست کشورش توجه زیادی کرده است؛ به طوری که بسیاری از واحدهایی را که برای محیط زیست مخرب بودند را تغییر داده یا تعطیل کرده است.

کرباسیان سیاست دیگر چین را ایجاد کارخانه‌های جدید فولاد در کنار دریا عنوان و اظهار کرد: این مساله به این معناست که چینی‌ها قصد دارند از واردات سنگ آهن کم عیار به واردات سنگ آهن پر عیار به منظور کاهش قیمت تمام شده خود پیش روند و این مسائلی است که در کشور ما باید مورد بررسی قرار بگیرد.

اگر کار به دست خصولتی‌ها برسد آینده اقتصادی خوبی ندارد

به گفته وی ایجاد کنسرسیوم سنگ آهن و تدوین یک سیاست جامع در این حوزه می‌تواند نوید اقدامات خوبی برای اقتصاد کشور باشد.

رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: بخش خصوصی باید فعال‌تر عمل کند چرا که اگر کار به دست خصولتی‌ها برسد آینده اقتصاد وضعیت خوبی نخواهد داشت.

تعرفه راه‌آهن برای حمل و نقل سنگ آهن کاهش می‌یابد

کرباسیان یکی از چالش‌های اساسی حوزه سنگ آهن را مشکل حمل و نقل عنوان و اظهار کرد: در داخل کشور قیمت جابجایی بار با کامیون قابل رقابت با راه‌آهن نیست.

وی ادامه داد: طبق آخرین مذاکرات با راه‌آهن قرار بر این شده است که راه‌آهن تعرفه خود را برای حمل و نقل سنگ آهن کاهش هد.

رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان این‌که اسکله‌های دریایی قابل عبور و پهلو گرفتن کشتی‌های بزرگ نیست، گفت: این مساله موجب شده است که هزینه هر تن سنگ آهن از بندرعباس به چین 22 دلار و هزینه هر تن سنگ آهن از استرالیا به چین 7.5 دلار باشد.

کرباسیان ادامه داد: این مساله موجب شده که قدرت رقابت از ایران برداشته شود و لازم است که راهکارهای اساسی در این حوزه صورت بگیرد.

اختصاص 360 میلیارد تومان برای تامین ماشین آلات معدنی

وی یکی دیگر از مشکلات سنگ آهن را کمبود تجهیزات و بارگیری عنوان و اظهار کرد: طی توافقات صورت گرفته با بانک تجارت و ملت قرار بر این شده که 360 میلیارد تومان برای تامین ماشین‌آلات معدنی اختصاص یابد.

رییس هیات عامل ایمیدرو در ادامه درجمع خبرنگاران گفت: در حوزه سنگ آهن به دلیل این که رقابت سنگینی وجود دارد تصمیمات ما خیلی تاثیرگذار نیست.

علت خام فروشی محصولات معدنی

وی در پاسخ به اینکه چرا در محصولات معدنی خام فروشی صورت می گیرد؟ اظهار کرد: به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در سال‌های رکود این اتفاق افتاده است.

کرباسیان خاطرنشان کرد: براساس سیاست های اصل 44 قصد داریم بخش خصوصی را تا جایی که در بخش معدن حضور پیدا می کند حمایت و پشتیبانی کنیم اما از آنجایی که ایمیدرو یک سازمان توسعه‌ای است نمی تواند منتظر سرمایه‌گذار باشد و تا جایی که بخش خصوصی وارد نشده است سازمان ایمیدرو حمایت خود را قطع نمی‌کند.

به گفته کرباسیان اگر بهره برداران از معادن در زمانی مقرر بهره برداری را آغاز نکنند مجوز آن ها لغو می‌شود.

تصاویر
  • وضعیت سنگ آهن بسیار نگران‌کننده است
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها