Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 عزم جدی برای حل مشکل مالیات صنف آهن وجود ندارد
 

عزم جدی برای حل مشکل مالیات صنف آهن وجود ندارد

شنبه، 15 آذر 1393 | Article Rating
این روزها حال و هوای بازار فولاد تعریفی ندارد؛ کاهش مداوم قیمت آهن‌آلات به دنبال رکود عمیق بازار مصرف، بازارهای نیمه‌تعطیل آهن در تهران و سایر شهرها در پی ورشکستگی‌های متعدد و تداوم مشکل مالیات بر ارزش افزوده اعضای این صنف، واقعیت حال حاضر بازار محصولات فولادی است.

این چالش‌ها در حالی است که چرخ تولیدکننده‌های فولاد نیز به واسطه کمبود نقدینگی متاثر از رکود و تنگنا در تامین مواد اولیه و از طرفی شائبه دامپینگ فولاد به کشور به خوبی نمی‌چرخد و این احتمال وجود دارد که برخی از تولیدکننده‌ها هم با خطر ورشکستگی و تعطیلی ناشی از این عوامل روبه رو شوند.

رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد پیرامون تحولات چند وقت اخیر بازار محصولات فولادی گفت: شرایط این روزهای بازار به هیچ وجه تعریفی ندارد، قیمت‌ها مدتی است که نوسانات کاهشی را تجربه می‌کند و در اغلب موارد دیده شده نرخ‌های اعلامی پایین‌تر از هزینه تمام شده تولید است.

محمد آزاد ادامه داد: نرخ مصنوعات فولادی به کف نزدیک شده و قیمت‌ برخی از این محصولات بعضا حباب منفی را تجربه می‌کنند و درست به همین دلیل دامنه نوسان نرخ فولاد نسبت به گذشته کمتر شده است وگرنه نوسانات کاهشی به نسبت بزرگتری را در مورد قیمت فولاد شاهد بودیم.

وی به روند نزولی نرخ‌های چند وقت اخیر برخی فولادهای وارداتی به کشور نظیر کلاف سایز 5/6 و 8 چینی نیز اشاره کرد و گفت: به دنبال واردات گسترده این محصول و رکود بازار مصرف، در دو ماه گذشته نزدیک به 10 تا 12 درصد قیمت آن کاهش یافته و از نرخ‌های بالاتر از 1900 تومان به قیمت 1720 تومان در هر کیلو رسیده است.

به گفته آزاد در حال حاضر شرایط صنعت فولاد به دلیل تداوم رکود به گونه‌ای است که نگرانی زیادی درخصوص ورشکستگی تولیدکننده‌ها به ویژه نوردکاران بخش خصوصی وجود دارد که در صورت وقوع چنین رخدادی نیز واحد ورشکسته شده دیگر برای تولید فولاد به کار نمی‌افتد که همین مساله خود ضربه بزرگی به این صنعت استراتژیک کشور وارد خواهد کرد.

رئیس اتحادیه آهن‌فروشان ادامه داد: اگر وضعیت اقتصادی کشور چرخش پیدا کرده و دوران رکود فعلی به پایان برسد شاهد بهبود معاملات در بازار آهن خواهیم بود.

وی به صحبت‌هایی که اخیرا از سوی برخی مسوولان دولتی و تولیدکننده‌های فولاد پیرامون لزوم اعمال تعرفه روی واردات فولاد به کشور می‌شود نیز گفت: به دنبال کاهش گسترده قیمت‌های جهانی فولاد و احتمال دامپینگ انواع این محصول به کشور و از طرفی شرایط بحرانی این صنعت در پی رکود طولانی مدت بازار مصرف داخل، اعمال تعرفه روی واردات فولاد به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی اقدامی بسیار ضروری است که هرچه سریعتر باید مقدمات اجرایی شدن آن صورت گیرد.

وی توضیح داد: اگر این اتفاق رخ دهد قیمت فولاد پس از تجربه ریزش‌های متوالی در چند وقت اخیر وارد فاز اصلاح و بهبود قیمت شده و به بیان دیگر فروش این محصول از شرایط ضرر فعلی (بنا به هزینه‌های تمام شده تولید) خارج خواهد شد که امید است در ماه‌های بهمن و اسفند بهبود مبادلات این محصولات را شاهد باشیم.

آزاد به شرایط بحرانی صنف آهن فروش نیز اشاره کرد و در این رابطه گفت: به دلیل رکود بازار فولاد بسیاری از اعضای این صنف دچار ورشکستگی شده‌اند. این موضوع همچنین در حالی است که حدود 50 درصد از اعضای این صنف نه تنها در تهران، بلکه در سایر شهرهای کشور به دلیل تداوم مشکل مالیات بر ارزش افزوده مغازه‌های خود را تعطیل کرده‌اند.

رئیس اتحادیه آهن فروشان درباره چرایی تداوم مشکل مالیات بر ارزش افزوده صنف آهن فروش توضیح داد: به‌رغم آنکه جلسات متعددی با مسوولان سازمان امور مالیاتی در طول چند ماه گذشته برای برطرف کردن این مشکل برگزار کرده‌ایم، اما گویا عزمی جدی از سوی مسوولان مربوطه برای چاره‌اندیشی در این خصوص و ارائه یک راه حل مناسب وجود ندارد. وی ادامه داد: حتی در جلسه‌ای که اخیرا با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد و وی نیز به نادرست بودن شیوه فعلی تعیین رقم مالیات بر ارزش افزوده صنف آهن تاکید کرد، اما هنوز این مشکل پابرجاست.

آزاد توضیح داد: در حالی که باید از مابه‌التفاوت رقم مربوط به خرید و فروش محصولات فولادی، مالیات بر ارزش افزوده اخذ شود، اما از رقم نهایی فروش فولاد مالیات مطالبه می‌شود که این موضوع تنها چاره‌ای که برای اعضای صنف باقی گذاشته، تعطیلی واحد فروش است.

وی ابراز امیدواری کرد اگر به درستی مشکل اخیر صنف آهن فروش در رابطه با پرداخت مالیات حل شود، با باز شدن مجدد مغازه‌های آهن‌فروشی رونق نسبی به معاملات فولاد بازخواهد گشت؛ چرا‌که فعالیت اعضای این صنف و اثرگذاری آن در بسیاری از بازارهای مصرف نظیر ساخت و ساز مسکن و... قابل توجه است. آزاد ادامه داد: ما منتظریم تصمیم‌گیری دولتمردانمان خواه برای بهبود شرایط اقتصادی کشور و خواه برای برطرف کردن مشکل مالیات بر ارزش افزوده صنف آهن، مسیر پیش رو را برای فعالیت آهن فروشان هموار کند تا معاملات فولاد از این طریق به سمت رونق و بهبود نسبی حرکت کند؛ چرا که بازاری پویا و پرتحرک برای معاملات فولاد هیچ‌گاه با مغازه‌های بسته و بازار نیمه تعطیل و بعضا تعطیل تحقق نخواهد یافت، هم اکنون اگر به بازارهای پامنار و شاد‌آباد بروید یا در دیگر شهرها در بازار آهن چرخی بزنید، مغازه‌ها یکی در میان تعطیل است که این موضوع قطعا مورد نظر ما و مسوولان دولت نیست، بنابراین باید هرچه سریع تر برای بهبود شرایط اخیر از طریق حل صحیح مشکل مالیات بر ارزش افزوده اعضای صنف آستین‌ها را بالا زد و اقدامات عملی و راهگشا در این خصوص انجام داد.

رئیس اتحادیه آهن فروشان درخصوص دلایل عدم راه‌اندازی سایت بها نیز گفت: با آنکه از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسوولان اتاق اصناف آمادگی و اشتیاق کامل برای راه‌اندازی سایت بها وجود دارد اما سال گذشته این سایت تنها به‌صورت نمادین برای انجام معاملات آنلاین محصولات فولادی راه‌اندازی شد که یکی از دلایل عدم توفیق در این زمینه باز هم به مشکل مالیات بر ارزش افزوده صنف آهن باز‌می‌گردد.

آزاد گفت: امید است در صورت رفع مشکل مالیات اعضای صنف و در واقع با پرداخت صحیح آن که اصولا باید از مابه‌التفاوت رقم خرید و فروش آهن باشد، سایت بها نیز به‌صورت جدی راه‌اندازی و برای انجام معاملات آنلاین اعضای صنف و مجموعه تولیدکنندگان فولاد کشور به خوبی به کار بیفتد و در ادامه نه تنها در صنف آهن، بلکه در سایر صنوف نیز با آمادگی که وجود دارد این سایت راه‌اندازی شود.

تصاویر
  •  عزم جدی برای حل مشکل مالیات صنف آهن وجود ندارد
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها