سنت گردهم آمدن بزرگان صنعت فولاد پنج ساله میشود. در حالی از فولاد بهعنوان صنعتی پیشبرنده در توسعه صنعتی کشور یاد میکنند که برای پنجمین دوره متوالی فولادسازان بزرگ دنیا به ایران خواهند آمد تا چشمانداز این صنعت را مورد بررسی قرار دهند. «رقابتپذیری؛ راهکار توسعه پایدار» و «توسعه پایدار و متوازن صنعت فولاد»، «سنگآهن، فرصتها و چالشها، بایدها و نبایدها» از جمله محورهای این دوره از همایش است.
صنعت فولاد ایران بهعنوان نیروی محرکه اصلی برای رونق اقتصادی همواره مورد توجه تصمیمگیران، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی بوده است. این صنعت برای رشد سریع و پویایی بهتر نیازمند تعامل بخشهای مختلف آن با یکدیگر است که تجربه برگزاری چهار دوره «همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار» از سوی روزنامه «دنیای اقتصاد» نشان داده که فعالان صنعت فولاد تا چه حد به اهمیت این تعامل اعتقاد دارند.
حضور گسترده بخشهای مختلف داخلی و خارجی و شرکتهای تاثیرگذار و صاحب تکنولوژی جهان از جمله دانیلی ایتالیا، گروه اساماس آلمان، سارایه اسپانیا و ... در کنار سایر شرکتها و نهادهای تاثیرگذار در صنعت فولاد ایران و جهان از جمله سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، وزارت صنعت، معدن و تجارت، همراه با چهرههای شاخص دولتی و خصوصی، این همایش را به معتبرترین گردهمایی صنعت فولاد خاورمیانه تبدیل کرده است.
حال پنجمین دوره همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدنی ایران با نگاهی به بازار قرار است بار دیگر شاهد حضور غولهای فولادسازی جهان در تاریخ 7 و 8 بهمن ماه در سالن اجلاس سران باشد.
در این همایش صاحبنظران و فعالان صنعت فولاد گرد هم میآیند تا در جلسهای تخصصی به بررسی فرصتها و چالشهای پیشروی صنعت فولاد بپردازند. این همایش تلاش دارد تا با برگزاری جلسهای متشکل از تمامی فعالان صنعت فولاد در بخشهای دولتی و خصوصی، مکانی را برای تبادل اطلاعات دراین صنعت فراهم آورد.
مروری بر دستاوردهای برگزاری این همایش در سال گذشته نشان از استقبال 1052 نفر از آن دارد. بررسی ترکیب شرکتکنندگان بر اساس عنوان شغلی نشان میدهد که 52 درصد شرکتکنندگان دوره قبل رئیس هیات مدیره، عضو هیات مدیره و مدیرعامل، 11 درصد مدیر مهندسی و مدیر دفتر فنی، 7 درصد مدیر تامین و خرید و بازاریابی، 6 درصد کارشناس خطوط تولید، 4 درصد کارشناس مشاور، 3 درصد تحلیلگر بازار، 12 درصد کارشناس بخش معدن و 5 درصد از سایر حوزهها بودهاند.
در دوره گذشته 13 سخنران در این همایش حضور داشتند و در حاشیه این همایش نیز 28 کارگاه آموزشی و نمایشگاه جانبی در 63 غرفه برگزار شد.
از سوی دیگر، انجام مطالعات جامع در مورد «طرح جامع تولید فولاد کشور» از جمله دستاوردهای اصلی این همایش بود که در سال جاری رونمایی میشود. بر اساس طرح جامع تولید فولاد کشور در افق 1404، باید ظرفیت تولید سالانه 55 میلیون تن فولاد خام محقق شود. مواردی همچون موازنه ظرفیت مواد اولیه، محصولات میانی و نهایی زنجیره تولید فولاد، به استناد ظرفیتهای بالفعل و توسعه تکمیلی واحدهای موجود، طرحهای جدید در دست احداث و صادرات و... در طرح جامع تولید فولاد کشور در محدوده سالهای 1390 تا 1404، راهنمای خوبی برای سرمایهگذاران صنعت فولاد بهمنظور اطلاع از کمبودها و ظرفیتهای خالی است. در عین حال، پیشبینی قیمت برای سنگآهن از دیگر دستاوردهای گردهمایی بزرگ فعالان صنعت فولاد در سال گذشته بود. در دوره قبل و در شرایطی که سنگآهن در اوج قیمتی قرار داشت، صاحبنظران صنعتی در این همایش پیشبینی کردند که باید منتظر دره قیمت سنگآهن باشیم که این موضوع چند ماه بعد از برگزاری همایش اتفاق افتاد.
بر این اساس، پنجمین دوره برگزاری این همایش میتواند فرصت مناسبی به منظور آشنایی با چالشها و فرصتهای پیشروی صنعت فولاد، بررسی سند چشمانداز این صنعت، شناخت فرصتهای سرمایهگذاری و شناخت کامل زنجیره تامین و یافتن شرکای جدید تجاری برای فعالان اقتصادی فراهم کند.
در روز اول این همایش تا این تاریخ، قرار است
10 سخنران کلیدی به ارائه دیدگاههای خود در صنعت فولاد بپردازند. مهندس محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت معدن و تجارت اولین سخنران این همایش در مراسم افتتاحیه است. دکتر مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز قرار است در مورد سیاستهای توسعه فولاد ایران و مهندس مصطفی موذنزاده، مشاور معاون اول رئیسجمهور در مورد چالشهای پیش روی صنعت فولاد سخنرانی کنند. مهندس محمد ابکا، مدیرعامل شرکت فولاد تکنیک، طرح جامع فولاد ایران و الزامات توسعه را مورد واکاوی قرار میدهد.
از سوی دیگر، «الیاس گنزالس» (Elias Gonzalez Gil)، مدیرعامل سارایه اسپانیا در مورد تکنولوژیهای نوین تولید و «برکارد دامن» (Burkhard Dahmen)، مدیرعامل گروه «اساماس» آلمان (SMS Group) در روز اول این همایش سخنرانی خواهند داشت.
«جیانپترو بندیتی» (Gianpietro Benedetti) مدیر عامل شرکت دانیلی ایتالیا نیز در مورد الزامات و نیازهای توسعه فولاد در ایران سخنرانی میکند. از سوی دیگر، Yang Zunqing، معاون دبیرکل انجمن آهن و فولاد چین به بررسی چشمانداز صنعت فولاد چین خواهد پرداخت.
Yang Yong Lian، مدیرعامل شرکت یومتال چین (UMetal) نیز قیمت سنگ آهن در سال 2015 میلادی را بررسی خواهد کرد. در عین حال مهندس احمد صادقیان از شرکت آسکوتک در مورد بومیسازی در صنعت فولاد ایران سخنرانی خواهد داشت. در کنار سخنرانیهای اصلی همایش در روز اول، در روز دوم نیز 16 کارگاه آموزشی مرتبط با صنعت فولاد برگزار خواهد شد که مدرسانی از کشورهای ایران، آلمان، روسیه، ایتالیا و چین علاوه بر معرفی تکنولوژیهای روز و دستاوردهای تکنولوژیکی صنعت فولاد در مورد آینده قیمت فولاد و سنگآهن سخنرانی خواهند داشت. برگزاری نمایشگاه جانبی در 45 غرفه نیز از دیگر برنامههای پنجمین دوره همایش صنعت فولاد و معدن ایران است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر یا حضور در این همایش میتوانند با شماره 87762430 تماس حاصل فرمایند یا به وبسایت
http://events.den.ir مراجعه کنند.