در پی پیشنهاد وزیر صنعت معدن و تجارت مبنی بر ادغام کارخانههای فولادی برای افزایش تولید و بازار، فعالان این حوزه تاکید دارند ابتدا مشکلات فولادیها که گریبانگیر تولید شده مورد توجه قرار گیرد و سپس ادغام کارخانههای فولادی پیگیری شود.
به گزارش استیل ایران به نقل از ایسنا، به اعتقاد نعمتزاده - وزیر صنعت معدن و تجارت - شرکتهای کوچک با ظرفیت پایین نمیتوانند برای مذاکره و عرض اندام، برگ برندهای در بازار فولاد داشته باشند؛ از این رو بهتر است کارخانههای بزرگ و کوچک فولاد در ایران یکی شوند تا بتوانند با قدرت بیشتری در مذاکرات حضور یابند و بازار را از آن خود کنند.
وی معتقد است که این اقدام در کنار اجرای طرح جامع فولادی باعث میشود طرحهای معدن، کنسانتره، گندله و فولادسازی در حال اجرا به طور دقیق پالایش شوند و برنامههای بهرهبرداری آنها اعلام شود. چرا که پیشبینی میشود تا سال ۱۴۰۰ ظرفیت تولید فولاد در دنیا به دو میلیارد تن برسد که ایران باید ۲.۵ درصد از تولید این محصول را به دست بگیرد و تا پایان سند چشمانداز توسعه این ظرفیت را به ۶۰ میلیون تن نیز برساند.
ادغام شرکتهای فولادی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی اعلام میشود که کارشناسان و فعالان این حوزه تاکید دارند که ادغام فولادسازان کوچک میتواند به خروج این شرکتها از رکود و افزایش تولید منجر شود اما باید توجه داشت که هرگونه تغییری در روند فعالیت شرکتها نیازمند بررسی کارشناسی است و این موضوع تنها در سایه حمایتهای دولتی محقق خواهد شد.
در همین راستا بهرام شکوری، نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران به ایسنا گفت: اجرایی شدن این طرح نیازمند تدبیر کارشناسی و اصلاح زیرساختهای حوزه فولاد است که اگر در ابتدای امر این اقدامات صورت نگیرد این طرح موفق نمیشود.
به گفته وی باید راهبردها مشخص و بعد از آن تصمیم جدیدی در راستای همان راهبردها اتخاذ شود؛ به عبارت دیگر باید بدانیم هدف از تولید، مصرف داخل است یا صادرات. سپس با توجه به راهبرهای در نظر گرفته شده تصمیمات دیگر همچون ادغام اتخاذ شود.
شکوری با بیان اینکه طرح ادغام کارخانههای فولادی اگر به صورت کارشناسی انجام شود مفید است، اظهار کرد: با توجه به اینکه تاکنون تدابیر چندان مناسبی در حوزه فولاد گرفته نشده است، انتظار میرود در ابتدا مشکلات عمده برطرف و بعد از آن تصمیمات جدید گرفته شود.
نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران تعیین راهبرها و کارکردهای حوزه فولاد را یکی از اولویتهای مهم دولت عنوان و اظهار امیدواری کرد در دولت یازدهم تدابیر ویژهای برای حل مشکلات فولادیها در نظر گرفته شود.