Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
ایجاد مرکز توانمندسازی صنعت فولاد
 

ایجاد مرکز توانمندسازی صنعت فولاد

دوشنبه، 06 بهمن 1393 | Article Rating
دستیابی به ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد در برنامه چشم‌انداز 1404 و وجود برنامه‌های توسعه​ای فولاد در سراسر کشور از یک طرف و بروز برخی مشکلات در سال​های
اخیر از سوی دیگر، سبب ایجاد عزم جمعی به منظور تشکیل مرکز توانمندسازی صنعت فولاد کشور برای تامین، ساخت تجهیزات و ماشین​آلات صنعت فولاد کشور شده است. تاکنون فعالیت‌ها و تلاش‌های زیادی در جهت ساخت داخلی این تجهیزات و ماشین‌آلات صورت گرفته است که از آن جمله می​توان به برخی اقدامات واحدهای تحقیق و توسعه و خصوصا واحد بومی‌سازی (ساخت داخل) تجهیزات و قطعات توسط تولیدکنندگان اصلی فولاد در ایران نظیر شرکت فولاد خوزستان، فولاد مبارکه و ذوب‌آهن اصفهان و حتی شرکت‌های کوچک‌تر و بخش خصوصی اشاره کرد که دارای دستاوردهای زیادی بوده‌اند ولی به دلیل نبود یک مدیریت واحد در این حوزه، عمده این فعالیت‌ها به‌صورت جزیره‌ای انجام شده که در مجموع نتوانسته است پاسخگوی نیاز صنعت فولاد کشور باشد. در مصاحبه پیش‌رو دکتر احمد کرمی، مدیرعامل شرکت آسکوتک هلدینگ جزئیات فعالیت مرکز توانمندسازی صنعت فولاد را تشریح کرده است که در ادامه می‌خوانید:

هدف از ایجاد مرکز توسعه توانمندسازی صنعت فولاد چیست؟

به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، این مرکز براساس سیاست​های کلی اقتصاد مقاومتی و حمایت از برنامه​های مختلف توسعه و پیشرفت تولید داخلی کشور بنا شده است که با شناسایی توانایی‌های صنایع و تولیدکنندگان داخل کشور در تامین تجهیزات و ماشین​آلات صنعت فولاد و زمینه​های قابل بهبود و توسعه، اقدام به انتقال دانش فنی، فناوری و مهارت‌های گوناگون از صاحبان تکنولوژی​های پیشرفته و برتر از سراسر جهان به داخل کشور کند. برای این منظور با برگزاری جلسات متعدد با خبرگان صنعت فولاد و بررسی اسناد بالادستی شامل سند چشم‌انداز 

20 ساله کشور، ابلاغیه مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی، برنامه راهبردی ایمیدرو، سیاست‌های کلی اشتغال و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، ماموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های این مرکز تهیه شده و در تنظیم آنها از مطالعات تطبیقی چندین شرکت استفاده شده است.
این مرکز با چه انگیزه​ای و با چه ظرفیتی تشکیل شده است؟
آسکوتک به‌عنوان یک هلدینگ با 25 سال سابقه در حوزه​های طراحی، مهندسی و تکنولوژی، تامین مواد اولیه و تجهیزات و اجرای پروژه​های EPC با تکیه بر این تجربیات در زمینه‌های مختلف صنعت فولاد از جمله احیای مستقیم، موفق به ابداع روش نوین برای تولید آهن اسفنجی به شیوه PERED کرده که حق امتیاز (patent) آن برای اولین‌بار به نام این شرکت ایرانی در جهان ثبت شده است. 
با عنایت به ابلاغ دستور مقام عالی وزارت مبنی بر استفاده از توان آسکوتک و شرکت​های وابسته و با استفاده بهینه از ظرفیت‌های انسانی و مالی اقدام به ایجاد مرکز توسعه توانمندسازی تجهیزات و ماشین‌آلات صنعت فولاد کرده است. 
ایجاد این مرکز توسط آسکوتک چه مزایایی را برای کشور ایجاد می​کند؟
رقابت در صحنه بین​المللی در جهت تولید هرچه بیشتر، کیفی‌تر و اقتصادی​تر برای پاسخگویی به نیازهای داخلی و صادرات مستلزم توسعه دانش فنی و توان ساخت در کشور است. برای این منظور مرکز توسعه توانمندسازی صنعت فولاد با حمایت آسکوتک می‌تواند با انتقال دانش فنی از تولیدکنندگان برتر بین‌المللی به داخل کشور، امکان تولید ماشین‌آلات موردنیاز صنعت در داخل کشور را فراهم سازد و از این طریق ضمن صرفه‌جویی در هزینه‌ها و جلوگیری از خروج ارز، امکان صادرات این تکنولوژی‌ها و تجهیزات در آینده را نیز فراهم سازد. علاوه بر این توسعه توانمندی ساخت تجهیزات مهم و کلیدی در داخل کشور می‌تواند به ایجاد اشتغال و موقعیت‌های کاری بیشتر در کشور منجر شده و به کاهش نرخ بیکاری در کشور کمک ‌کند. همچنین بالا رفتن توان ساخت این تجهیزات در داخل به افزایش قابلیت کشور در مقابله با تهدیدهای احتمالی آتی نیز کمک شایانی می‌کند و به نوعی کشور را در مقابل این تهدیدها از نظر این صنعت ایمن می‌سازد.
این مرکز چه خدماتی را عرضه خواهد کرد؟
این مرکز با همکاری شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات و ماشین‌آلات در داخل کشور، اطلاعات مربوط به امکانات و قابلیت‌های تولید در داخل کشور را جمع‌آوری کرده و با دسته‌بندی آنها، متقاضیان را از امکان ساخت تجهیزات موردنیاز آنها در داخل کشور مطلع می‌سازد. همچنین با توجه به این توانمندیها و نیازهای موجود در صنعت فولاد، پروژه‌های انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات از شرکت‌های برتر بین‌المللی به تولیدکنندگان داخلی تجهیزات تعریف می‌شود.
برنامه شرکت آسکوتک برای ایجاد و توسعه این مرکز چیست؟
استراتژی‌های تدوین شده، جهت‌گیری فعالیت‌های مرکز و شیوه گزینش شده برای دستیابی به اهداف را مشخص می‌کند. در این راستا 15 هدف راهبردی برای این مرکز شناسایی و تبیین شده و به‌منظور دستیابی به این اهداف، 27 استراتژی اصلی برگزیده شده است. در نهایت برای پیاده‌سازی استراتژی‌ها، 34 هدف عملیاتی تعریف شده و 60 پروژه اجرایی از هم‌اندیشی صاحبنظران این حوزه حاصل شده است. تحقق و اجرای این پروژه‌ها برای دستیابی به اهداف مرکز از اصلی‌ترین برنامه‌های آسکوتک برای توسعه این مرکز به شمار می‌آید.
تاکنون چه اقدامات قابل طرحی برای  این مرکز صورت گرفته است؟
با تکیه بر ماموریت و چشم‌انداز تعریف شده، شرکت آسکوتک با تشکیل تیمهای کارشناسی و بهره‌گیری از تجربیات و دانش خبرگان صنعت اقدام به مطالعه و بررسی وضعیت صنعت فولاد در داخل و خارج با رویکرد توانمندسازی کرده که بر این اساس، تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی، اطلاعات فنی مجموعه عمده قطعات صنعت فولاد و قطعات احیای مستقیم به صورت کتابچه‌هایی انجام شده و در اختیار کارشناسان قرار گرفته است. همچنین سامانه مرکز توانمند سازی طراحی شده که می‌تواند مورد استفاده عموم قرار گیرد.
صنعتگران، پژوهشگران و متقاضیان ازچه‌طریقی می‌توانند با این مرکز ارتباط برقرار کرده یا از خدمات این مرکز بهره​مند شوند؟
به منظور جمع‌آوری و ثبت نیازمندی‌های صنعتگران و متقاضیان یا جذب قابلیت‌های عرضه‌کنندگان و صاحبان تکنولوژی، دفتر ارتباطات مرکز آماده دریافت و مبادله اطلاعات است. همچنین علاقه‌مندان می‌توانند به سامانه www.cedsi.org مراجعه کرده و با چشم‌انداز، ماموریت، استراتژی و برنامه‌های مذکور آشنا شوند و ارتباط برقرار کنند.
آینده این مرکز را چگونه ارزیابی می کنید؟
بدیهی است توفیق این مرکز در انجام ماموریت‌های خود وابسته به یک ارتباط تعریف شده و منظم با صاحبان دانش و تکنولوژی در کشورهای توسعه‌یافته است. زمانی می‌توانیم در انتقال تکنولوژی موفق شویم که با کمک این مرکز اهتمام ویژه‌ای برای تقویت بخش تحقیق و توسعه شرکت‌های فعال در حوزه مورد هدف صورت گیرد و پیوند ارگانیکی بین واحدهای R&D شرکت‌های داخلی و تکنولوژی‌پذیر و واحدهای R&D شرکت‌های ارسال‌کننده تکنولوژی صورت گیرد.



تصاویر
  • ایجاد مرکز توانمندسازی صنعت فولاد
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها