امکان عرضه خرد محصولات فولادی به اشخاص حقیقی از طریق بورس کالا به درخواست صنف آهنفروشان شکل گرفت اما این امکان علاوهبر کمک به معاملات شفافتر و کمهزینهتر برای اشخاص حقیقی، زمینه رونق صنایع بالادستی و پاییندستی فولاد را ایجاد میکند. کریم سلمانپور، مدیر فروش داخلی فولاد خوزستان با بیان مطلب فوق درباره این امکان جدید و مزیتهای آن برای فعالان این صنعت گفت: نکته مهم تصمیم اخیر، این است که از این پس اشخاص حقیقی که متقاضی بودند بهطور مستقیم از بورس، محصولات مورد نیازشان را خریداری کنند و این امکان برای آنها فراهم شده است.
وی در ادامه افزود: این امکان، فرصت خوبی برای افراد حقیقی که در بازار فولاد فعال هستند ایجاد میکند، چون دیگر مجبور نیستند کالای مورد نیازشان را از طریق اشخاص حقوقی یا حتی واردات با هزینه بالا تامین کنند. علاوهبر این مزایا برای خریداران خرد حقیقی، برای کارخانههای فولاد نیز این فرصت فراهم میشود که کالای بیشتری را تولید کنند و به دست مصرفکننده نهایی برسانند.
به گزارش استیل ایران به نقل از سنا، مدیر فروش داخلی فولاد خوزستان با اشاره به این نکته که محصولات شرکتهایی چون فولاد خوزستان و مبارکه محصول نهایی نیست، اظهار کرد: محصول شرکتهایی چون شرکت فولاد خوزستان تولید شمش و تختال است که در کارخانههای نوردی به محصول نهایی تبدیل میشود و در واقع شمش و تختال به شکل مستقیم قابل استفاده برای مصرفکننده حقیقی نیست و این امکان در نگاه اول برای کارخانههایی که محصول نهایی مانند میلگرد و تیرآهن تولید میکنند کاربرد دارد اما نکته اصلی این است که وقتی فروش محصولات این دسته از کارخانهها افزایش پیدا کند کارخانههای تولیدکننده محصول اولیه نهتنها از افزایش فروش آنها بینصیب نمیمانند بلکه تولید در صنعت بالادست نیز افزایش پیدا میکند. وی با اشاره به 30 شرکت نوردی در سراسر کشور گفت: حل مشکلات کارخانههای نوردی یکی از گامهای مثبت برای رشد صنعت فولاد و از آن مهمتر اقتصاد کشور است که با این امکان جدید، زمینه افزایش فروش محصولات آنها را فراهم کرده است، اما قطع به یقین گامهای دیگری برای رونق این صنعت باید برداشته شود تا این فرآیند کامل شود. سلمانپور در این باره توضیح داد: واردات کالاهای مشابه تولید داخل که امکان تولید آن در کشور وجود دارد مانند ورق 2 و کلاف مفتول 5/ 6 میلیمتری با ارز مبادلاتی و بدون تعرفه واردات مشکل باقیمانده این بخش از صنعت فولاد است. در شرایط فعلی فضای کسبوکار فولاد نیاز به توجه ویژه مسوولان دارد، چون هم با رکود داخلی مواجه هستیم و هم رکود جهانی بر این صنعت و بسیاری از صنایع دیگر سایه انداخته است. بنابراین باید متولیان امر با اتخاذ تصمیمات مهم در خصوص تعرفهها و عدم اختصاص ارز مبادلهای به محصولات وارداتی به افزایش توان تولید و در نتیجه رقابتی ماندن صنعت فولاد کمک کنند. سلمانپور تصریح کرد: هر تمهیدی که به کارخانههای نوردی در راستای افزایش فروش محصولات و تامین نقدینگی مورد نیازشان منجر شود باعث افزایش تولید کارخانههای فولادی و محصولات نیمه نهایی مانند شمش و تختال خواهد شد.