مدیرعامل فولاد مبارکه در مراسم تودیع و معادفه با بیان اینکه این شرکت بزرگترین مجتمع فولاد در خاورمیانه است، گفت: آنچه امروز به صورت امانت به دست من سپرده میشود، حاصل زحمت افراد بسیاری در سالهای گذشته است و امروز به عنوان غول فولادی در کشور مطرح است.
بهرام سبحانی با بیان اینکه حیات واحدهای فولادی و توسعه و مرگ آنها به توقف توسعه وابس ته است، اظهار کرد: منحنی افزایش ظرفیت جهانی اصلا توقف ندارد و شامل رقمهای نجومی است و فولاد مبارکه نیز نمیتواند، خود را از این روند جهانی مستثنا کند. وی با تاکید بر اینکه حیات واحدهای فولاد مبارکه نیز به توسعه آن وابسته است، افزود: منحنی افزیش ظرفیت فولاد در جهان توقف ندارد، بهطوریکه در سال 2013 میلادی یک و نیم میلیارد تن فولاد در دنیا تولید شده است. وی با اشاره بر اینکه فولاد مبارکه نیز نباید از رشد جهانی عقب بماند، تصریح کرد: باید بررسی کنیم که اکنون در چه جایگاه توسعه جهانی قرار داریم.
مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه در ایران سالانه
15 میلیون تن فولاد تولید میشود، گفت: این میزان یک درصد تولید جهان را شامل میشود، حال آنکه برای توسعه باید صنایع پایین دستی و بالادستی را مدنظر قرار دهیم و محدودیتی برای خود قائل نشویم.
سبحانی با بیان اینکه هدفگذاری این شرکت باید در مسیر بازارهای جهانی باشد، تاکید کرد: فولاد مبارکه باید خود را به تولید جهانی وصل کند، زیرا این کار علاوه بر کاستن آسیبپذیری منجر به افزایش صادرات میشود. وی تاکید کرد: عدم اعتماد بازار جهانی به صنعت فولاد کشور ضربه سنگینی به آن وارد میکند.
وی رسالت فولاد مبارکه اصفهان را کمک به منطقه خود در چارچوب قانون دانست و گفت: فولاد مبارکه برای حفظ محیط زیست سرمایهگذاری کرده است تا آلایندهها را کنترل کند که در حد استاندارد باشد. اگر با هر انگیزهای بخواهیم فولاد مبارکه را در لیست واحدهای آلاینده قرار دهیم، اولین ضربه به صادرات این شرکت به اتحادیه اروپا وارد میشود.
سبحانی با بیان اینکه همیشه در فرآیند توسعه محدودیتهایی وجود دارد، ادامه داد: در حال حاضر واحدهایی که اجرا و ظرفیتهایی برای آنها تعریف شده به لحاظ توازن در زنجیره تولید در سنگآهن و فولاد دارای گلوگاههایی هستند که دست آنها را برای رسیدن به ظرفیتهای تعیین شده میبندد.
توسعه عمودی و افقی با یکدیگر انجام شود
وی نخستین اولویت فولاد مبارکه را سرمایهگذاری صحیح برای رفع این گلوگاهها دانست و گفت: توسعه عمودی و افقی باید با یکدیگر انجام شود و همچنین توسعه همزمان در واحدهای بالادستی و واحدهای پاییندستی صورت پذیرد.
مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه در توسعه افقی نباید محدودیت تعریف کنیم، تصریح کرد: توسعه را باید با تمام ابعاد در دستور کار قرار دهیم و جایگاه خوبی را در سطح بینالمللی برای خود تعریف کنیم و اگرچه تا به امروز فولاد مبارکه جایگاه خوبی را در بازار بینالمللی کسب کرده است، اما باید خود را به بازارهای خارجی متصل کنیم، زیرا تنها با اتصال به بازارهای داخلی بسیار آسیبپذیر میشویم.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه باید خود را به بازار یک و نیم میلیارد تنی جهانی وصل کند، اظهار کرد: با این اقدام آسیبپذیری شرکت کاهش مییابد و به همین دلیل از مسوولان درخواست میکنیم در بخش صادرات و واردات دست فولاد مبارکه را بیشتر باز بگذارند.
در مدیریت منابع دقت شود
سبحانی با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه شرکت سهامی عام است، گفت: اکنون من امانتدار مردم هستم و باید پاسخگوی حق آنها باشم. بنابراین باید در مدیریت منابع دقت شود و البته سهامداران نیز اجازه دهند مقداری از سود حاصل از عملیات فولاد مبارکه در شرکت برای طرحهای توسعه هزینه شود.
وی با بیان اینکه پست مدیریتی با عنوان مدیریت توسعه و تکامل منطقهای در فولاد مبارکه وجود دارد، گفت: این پست به رسیدگی مسائل منطقهای و مسائل اجتماعی مکان استقرار شرکت فولاد مبارکه میپردازد. زمانی که شرکت بزرگی همچون فولاد مبارکه در منطقهای استقرار پیدا میکند، علاوه بر محسنات فراوانی که دارد مضرات نیز به همراه خواهد داشت و به همین دلیل یکی از رسالتهای این شرکت کمک به حوزه استقرار خود در چارچوب قانون و مصوبات قانونی است.
سبحانی یادآور شد: حتی روشن کردن شمع نیز نیاز به اکسیژن دارد و دود ایجاد میکند، پس نمیتوان انتظار داشت فولاد مبارکه با تولید هفت میلیون تن فولاد آلودگی نداشته باشد؛ اما در حد استاندارد تمام طرحها برای کنترل آلایندهها در فولاد مبارکه انجام شده و تلاش میشود خروجیها به حد استاندارد برسد و اگر از نظر فنی اقدامی وجود داشته باشد که هنوز انجام نشده است، انجام شود.
وی با بیان اینکه شرکتهای اقماری میتوانند مسوولیت تنظیم بازار را برعهده گیرند، گفت: به دلیل محدودیتهای بازار داخلی نباید مانعی برای صادرات ایجاد کرد، بلکه میتوان مسوولیت این کار را به فولاد مبارکه داد تا خود شرکت توازن را برقرار کند؛ زیرا عدم اعتماد خارجی میتواند ضربه سنگینی را به فولاد مبارکه وارد کند.
مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه این شرکت در تاریخ 30 ساله خود فراز و نشیبهای بسیاری را طی کرده است، افزود: شرکت فولاد مبارکه در دوران جنگ هشت ساله ساخته شد و علاوه بر اعزام نیرو به جبهه، در پشتیبانی فنی و مهندسی نیز نقش بسزایی در آن دوران داشت.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته شرکت فولاد مبارکه توفیقات بسیاری را کسب کرد که از جمله آن میتوان به کسب تندیسهای بلورین، سیمین و تندیس زرین اشاره کرد که این تندیس قطعا در تکامل و تداوم فعالیتهای تمام مدیران قبلی بوده است.
سبحانی تاکید کرد: امیدوارم امانتی را که امروز همه اعتماد کردند و به من سپردند، با شرایط مطلوبتر از امروز تحویل دهم.