Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
عرضه ۵ درصد از سهام فولاد هرمزگان در فرابورس؛ فردا
 

عرضه ۵ درصد از سهام فولاد هرمزگان در فرابورس؛ فردا

ﺳﻪشنبه، 18 فروردین 1394 | Article Rating
مديرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان از عرضه اولیه 5 درصد از سهام شرکت فولاد هرمزگان جنوب در روز چهارشنبه مورخ 1394/1/19 از طریق فرابورس خبر داد.


بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولادایران، در آستانه عرضه اولیه سهام شرکت فولاد هرمزگان در گفت وگویی به بررسی آخرین وضعیت این شرکت پرداخت. بد نیست بدانیم که فولاد هرمزگان یکی از زیرمجموعه های شرکت فولاد مبارکه اصفهان بوده و در حال حاضر ریاست هیات مدیره آن بر عهده بهرام سبحانی و مدیرعاملی آن نیز بر عهده مرتضی آقاجانی است.

به گزارش استیل ایران به نقل از ماین نیوز، متن گفت وگو با بهرام سبحانی درباره آخرین وضعیت فولاد هرمزگان به شرح زیر است:

تاريخچه انعقاد قرارداد و ساخت فولاد هرمزگان به چه صورت است؟

مجتمع فولاد هرمزگان در زميني به مساحت 96 هکتار در 13 کيلومتري غرب شهر بندرعباس و در منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس احداث شده است. قراردادهای ساخت این مجتمع در بهمن 1381 به صورت EPC بین ایمیدرو و کنسرسیومی متشکل از شرکت هاي MME آلمان، فولاد پايا، IRITEC (شرکت بين المللي مهندسي ايران) ،SMS SIEMAG AG آلمان و SMS INNSE S.P.A ايتاليا و همچنين IRASCO ایتالیا منعقد و نهايتا در سال 1385 تنفيذ و کار ساخت پروژه شروع شد. طرح فولاد هرمزگان جنوب در تاريخ 1389/12/15 نقدا توسط شرکت فولاد مبارکه از ایمیدرو خريداري شد و بدهی های ارزی طرح به مبلغ 211 ميليون يورو و بدهي ریالی به مبلغ 1.824 ميليارد ريال به شرکت فولاد مبارکه اصفهان منتقل شد. پس از طي مراحل ساخت، شرکت فولاد هرمزگان جنوب در تاريخ 1390/5/26 تحت شماره 12886 در اداره ثبت شرکتها و مالکيت صنعتي بندرعباس به ثبت رسيد و سپس دارایي هاي طرح به شرکت ثبت شده منتقل شد. شرکت مذکور در دي ماه سال 1390 به دست رياست جمهوری وقت افتتاح شد. این مجتمع شامل واحدهای احیای مستقیم، فولاد سازی، ریخته گری تختال و واحدهای پشتیبانی است.

استراتژي فولاد مبارکه در خريد فولاد هرمزگان چه بود؟

استراتژي بلندمدت فولاد مبارکه با خرید این کارخانه حضور در بازارهای بین المللی و ايجاد پايگاه صادراتي در منطقه با توجه به موقعيت هاي جغرافيايي و مزيت هاي خاص اين شرکت در منطقه ويژه اقتصادي هرمزگان بوده است.

مزيت هاي فولاد هرمزگان جنوب کدامند؟

فولاد هرمزگان از نظر تکنولوژی و تجهیزات جزو پيشرفته ترين شرکت هاي فولاد سازي کشور است که مزيت هاي قابل توجهي در مقايسه با ساير فولادسازي هاي کشور دارد از جمله:

توليد عريض‌ترين تختال کشور به عرض 2000 ميلي‌متر جهت توليد لوله‌هاي انتقال نفت و گاز
امکان توليد تختال به دو ضخامت 200 ميلي‌متر و 250 ميلي‌متر به منظور تنوع توليد و کسب جايگاه برتر در بازار
توليد فولادهاي پرکربن براي توليد فولادهايي با استحکام بالا براي کاربرد رول و ورق به صورت نورد گرم و سرد
توليد سنگين‌ترين تختال کشور به وزن 46 تن
بالاترين سرعت ريخته‌گري تختال در کشور، حداکثر 1.6 متر بر دقيقه به منظور افزايش راندمان توليد
استفاده از سيستم 95 درصد شارژ آهن اسفنجي (امکان نگهداري 60 تن مذاب در کوره) و عدم وابستگي به نوسانات بازار آهن قراضه از مزيت‌هاي آن است.
عدم نياز به پاتيل سرباره و تخليه سرباره بر روي زمين جهت حذف زمان انتظار پاتيل و افزايش راندمان
وجود خط ريخته‌گري عمودي قوسي توان توليد فولادهاي کيفي، افزايش توليد ذوب با کيفيت بالا و کاهش ناخالصي‌ها
امکان تغيير عرض در حين ريخته‌گري جهت کاهش زمان آماده‌سازي و افزايش توليد
ماشین های پيشرفته ريخته‌گري و تمام اتوماسيون جهت توليد تختال
ستفاده از کوره‌ آهک‌پزي عمودي دوقلو
استفاده از سيستم کنترل آلودگي Dog House جهت کنترل و کاهش آلودگي براي نخستين مرتبه در کشور
وجود يکي از پيشرفته‌ترين آب شيرين‌کن‌هاي جنوب کشور جهت استفاده از آب دريا در فرايند توليد
نزديکي به شرکت‌هاي بزرگ و مشتريان محصول و در نتيجه کاهش هزينه‌هاي حمل،‌ بهاي تمام شده در مقايسه با ساير رقبا.
مجاورت با آبهاي نيلگون خليج فارس جهت دسترسي آسان به آبهاي آزاد، نزديکي به مخازن عظيم گاز عسلويه، مجاورت با ذخاير سنگ آهن گل‌گهر، مجتمع بندري شهيد رجايي و حمل و نقل جاده‌اي و ريلي مي‌باشد.

محصولات فولاد هرمزگان را به صورت اجمالي معرفي کنید.

فولاد هرمزگان با توليد عريض ترين تختال کشور با عرض 2000 ميليمتر و سنگين ترين تختال کشور با وزن 46 تن از مزيت رقابتي محصول منحصربفرد در کشور برخوردار است. شرکت فولاد هرمزگان داراي ظرفيت اسمي 1.5 ميليون تن تختال (اسلب) به ضخامت 200 و 250 ميلي متر، عرض 900 تا 2000 ميلي متر و طول 6000 تا 12000 ميلي متر است. همچنين اين شرکت قادر به توليد محصولات مياني از قبيل يک ميليون و 650 هزار تن آهن اسفنجي در سال، 90 هزار تن آهک در سال، 7500 نرمال متر مکعب اکسيژن بر ساعت، 18000 نرمال متر مکعب بر ساعت نيتروژن و 120 نرمال متر مکعب بر ساعت آرگون است.

خط توليد فولاد هرمزگان متشکل از چهار بخش اصلي و بخشهاي مهندسي است.

بخشهاي اصلي خط توليد عبارتند از:

فولادسازي و ريخته گري شامل دو کوره قوس الکتريکي و دو دستگاه LF
يک ماشين ريخته‌گري مداوم
احيا مستقيم شامل دو مدول به ظرفيت 825 هزار تن در سال
آهک پزي شامل يک کوره دوقلوي پخت عمودي
توليد گازهاي صنعتي
آب شيرين کن

ظرفيت اسمي و مشخصات تجهيزات بخش‌هاي اصلي توليد در حال حاضر به شرح جدول زير است.


محصولات توليدي در شرکت فولاد هرمزگان عمدتا فولادهاي کربني براي کاربرد رول و ورق به صورت نورد گرم و سرد است. تختال‌هاي توليدي اين شرکت، عمدتا براي کاربري پروفيل‌سازي، لوله‌هاي آب، نفت و مخازن تحت فشار و قطعات سنگين فولادي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

فولاد هرمزگان در چه زماني به ظرفيت کامل خواهد رسيد؟

این طرح عظیم در اسفند ماه 1389 توسط فولاد مبارکه اصفهان خریداری و پس از 6 ماه به بهره‌برداري رسید. دليل اين اختلاف زماني نيز به دليل اتمام کار با تاخير پيمانکاران طرح شامل ايريتک، اس ام اس دماگ، ايراسکو و... بود. اين شرکت در زميني به مساحت 96 هکتار تاسيس شد. طرح مذکور در سه ماهه دوم سال 1390 با حمايتها و پشتيباني هاي همه جانبه فولاد مبارکه اصفهان و با همت و تلاش بی وقفه نيروي انساني توانمند و مديريت موثر خود به بهره برداری رسید و با روند افزایشی تولید امید است که در سال جاری (1394) به 90% ظرفيت اسمی برسد.


چه عاملي باعث شد که اين دوره يادگيري و تکميل ظرفيت چنين موفق و کوتاه باشد؟

مهمترين عامل در اين راه، همت و تلاش مضاعف نيروي انساني پرتوان فولاد هرمزگان است و پشتیبانی های نيروهاي متخصص فولاد مبارکه و انتقال دانش فني خود به فولاد هرمزگان نقش مهمي در اين مهم داشتند. انتقال دانش فني از فولاد مبارکه به فولاد هرمزگان جنوب در مدت زمان بسيار کوتاهي و با هزينه ناچيزي صورت گرفت در صورتي که انتقال دانش فني از طريق کارشناسان خارجي صورت مي گرفت مستلزم صرف زمان بيشتر و پرداخت هزينه چند ميليون دلاري بود که طبق برآورد انجام شده در اين خصوص مبلغ 500 ميليارد ريال صرفه جويي شد. شايان ذکر است که به مدد نيروي انساني توانمند هر دو شرکت فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان زمان رسيدن به ظرفيت اسمي در شرکت فولاد هرمزگان نسبت به شرکت فولاد مبارکه به مراتب کمتر بود. در واقع يکي از مهمترين مزيت‌هاي فولاد هرمزگان، استفاده از دانش فني بهره‌برداري فولاد مبارکه است.

مهمترين برنامه‌هاي آتي شرکت فولاد هرمزگان کدامند؟

افزايش ظرفيت واحد فولادسازي از 1.5 ميليون تن به 3 ميليون تن محصول خام (تختال) و ایجاد واحدها گندله سازي و نورد گرم است که زنجیره تولید در این مجتمع از سنگ آهن تا گلاف نورد گرم را کامل و آينده بسيار روشني را براي سهامداران شرکت نوید می دهد.

چند درصد از سهام فولاد هرمزگان جنوب در بازار عرضه خواهد شد؟

در نظر داریم روز عرضه اوليه چهارشنبه مورخ 1394/1/19 حداکثر به میزان 5 درصداز سهام فولاد هرمزگان معادل 750 ميليون سهم جهت کشف قيمت عرضه کنیم و در حال حاضر برنامه‌اي جهت عرضه بلوک‌هاي شرکت نداريم.

شرکت فولاد هرمزگان با ظرفيت توليد سالانه 1.5 ميليون تن اسلب فولادي يکي از پيشرفته ترين خطوط توليد فولاد در کشور را دارا است. بخش عمده گندله موردنياز شرکت فولاد هرمزگان از شرکت هاي داخلي و خارجي تامين مي شود. با توجه به موقعيت ممتاز شرکت و دسترسي به آب هاي آزاد، و مصوبه اخير سازمان ايميدرو مبني بر آزادسازي صادرات محصولات فولادي؛ پتانسيل بالايي جهت صادرات محصولات و سودآوري در آينده دارد.

شرکت فولاد هرمزگان نخستین عرضه اولیه سهام در سال 1394 در بازار فرابورس خواهد بود که با نماد «هرمز» در سايت بورس اوراق بهادار درج شده است. فولاد هرمزگان با سرمايه 15000 ميليارد ريال از لحاظ ميزان سرمايه بعد از فولاد مبارکه دومين شرکت بزرگ فولادي کشور است. همچنين اين شرکت بزرگترين شرکت فولادي فرابورس ايران است.

براساس آخرين صورت‌هاي مالي شرکت (صورت‌هاي مالي ميان دوره 9 ماهه سال 1393) ميزان دارايي‌هاي شرکت حدود 26.677 ميليارد ريال است. جمع بدهي‌هاي شرکت 9.495 ميليارد ريال است. نسبت بدهي شرکت 35% بوده که نشان از ساختار سرمایه مطلوب است و به لحاظ نسبت های بدهی در وضعیت مناسبی قرار دارد. سرمايه شرکت در بدو تاسيس 4،980 ميليارد ريال بوده که طي دو مرحله در سال هاي 91 و 92 به 15،000 ميليارد ريال رسيده است. (در سال 1391 سرمايه شرکت از 4،980 به 9،400 ميليارد ريال و در سال 92 از 9،400 به 15،000 ميليارد ريال افزايش يافته است). افزايش سرمايه شرکت باعث اصلاح ساختار مالي شرکت و تسويه بخش عمده اي از بدهي هاي شرکت به فولاد مبارکه شده است.

نرخ رشد بالاي توليدات شرکت نشان دهنده اين موضوع است که شرکت فولاد هرمزگان جزء شرکت‌هاي با نرخ رشد بالاست که بايد در محاسبات سرمايه‌گذاران حتما مورد توجه قرار گيرد. شرکت در سال 93 طبق آخرين صورت هاي مالي، مبلغ 2.056 ميليارد ريال سود انباشته دارد. پيش‌بيني سود خالص سال 1393 بر اساس عملکرد 9ماهه منتهی به 1393/9/30 مبلغ 112 ريال به ازاي هر سهم بوده که مبلغ 109 ریال آن طی دوره مذکور پوشش داده شده است.

امید است که انشاالله در سال جاری شرکت بتواند به 90% ظرفيت کامل خود برسد و با ادامه روند افزایشی در سال 1395 به 100% ظرفیت اسمی برسد. لذا چشم‌انداز سودآوري شرکت بسيار روشن است و امید می رود سرمايه‌گذاري با ديد ميان مدت در اين شرکت بازدهي مناسبي را نصيب سهامداران بکند.

تصاویر
  • عرضه ۵ درصد از سهام فولاد هرمزگان در فرابورس؛ فردا
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها