Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

ضرورت اصلاح نظام بانکی فراتر از اصلاح نظام یارانه ای و مالیاتی است

دوشنبه، 31 فروردین 1394 | Article Rating

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بحث تحول و اصلاح نظام پولی و مالی کشور از حدود دو سال پیش در مجلس مطرح شده و نمایندگان با تشکیل کارگروهی پیگیر جدی این طرح هستند چرا که ضرورت اصلاح شبکه بانکی را فراتر از اصلاح نظام یارانه ای و مالیاتی می دانند


علی محمد احمدی گفت: اگر همان توجهی که به بحث یارانه ها داشتیم، بخش کوچکی از آن، معطوف به اصلاح نظام بانکی می شد، الان تا حدقابل توجهی مشکلات بازارهای پولی ما حل شده بود.

وی افزایش مطالبات بانک ها را ناشی از عملکرد نظام بانکداری کشور دانست و افزود: هم اکنون نوعی درهم ریختگی در بازار پولی داریم؛ بازار پولی غیرمتشکل، موسسات پولی که اقدامات خودسرانه انجام می دهند، رشد بی رویه نقدینگی، افزایش بنگاهداری به جای انجام وظایف بانکی و همه مشکلات انباشت شده ای می باشد که شرایط را برای اقتصاد ایران از ناحیه بخش پولی دشوار کرده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر لزوم اصلاح سیستم بانکی، گفت: در کشور ما شبکه بانکی لینک به بازار سرمایه و مالی نیست به این معنا که بانک مستقل عمل می کند و بورس هم مستقل؛ درحالیکه بانک ها باید واسطه مالی باشند و از طریق بورس به تشکیل سرمایه و افزایش نرخ سرمایه گذاری کمک کنند اما خود به سمت بنگاهداری رفته و تبدیل به یک عامل بازدارنده در بحث سرمایه گذاری شده اند.

وی یکی از اقدامات ضروری در زمینه اصلاح نظام بانکی کشور را تهیه طرحی در مجلس دانست و افزود: قرار است طرحی با عنوان 'اصلاح نظام بانکی مبتنی بر بانکداری اسلامی و بانکداری قرض الحسنه محور' به مجلس ارایه شود که کارهای کارشناسی آن درحال انجام است اما این همه اقدام مجلس نیست و ما باید برای اجرایی شدن این طرح تلاش بیشتری داشته باشیم.

این نماینده مجلس، تاکید کرد: البته اگر دولت در رابطه با اصلاح شبکه بانکی لایحه ای به مجلس ارایه می کرد، بیشتر به حل مشکل کمک می شد چرا که در اصل هم مورد موافقت دولت و هم خواست مجلس بود.

وی ادامه داد: در صورتی که لایحه ای در این خصوص از سوی دولت ارایه نشود، مجلس طرح خود که با بهره گیری از مبانی بانکداری اسلامی آماده شده را به کمیسیون های اقتصاد و برنامه و بودجه و در پایان به صحن علنی مجلس ارسال می کند تا به این وسیله هم اشکالات فقهی بانکداری و هم اشکالات ساختاری که در بعد بنگاهداری و نقدینگی وجود دارد، برطرف شود.

به گزارش استیل ایران به نقل از ایرنا، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه نظام بانکی کشور با مشکلات ساختاری عدیده ای روبرو است، گفت: برای رشد اقتصادی باید جریان گردش پول و کالا که دو جریان موازی و متصل هستند، اصلاح شود و به سمتی حرکت کنیم که سیستم بانکداری زمینه لازم برای جذب منابع داخلی و خارجی و درگیر کردن منابع در پروژه های سرمایه گذاری فیزیکی را فراهم کند.

لازم به ذکر است؛ طرح اصلاح ساختار نظام بانکی یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی بوده که از مدت ها پیش مطرح شده و بار دیگر نگاه دولتمردان و مجلسیان را به خود معطوف کرده است و با اصلاح آن و حمایت از تولید و اشتغال می توان نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا کرد شود.

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها