یک تحلیلگر صنعتی می گوید صنعت فولاد چین که در حال حاضر از ظرفیت مازاد رنج می برد و قیمت ها را تحت فشار قرار داده و دهها فولادساز در دام بدهی های سنگین گرفتارند ، راه نجات خود را در ادغام جستجو می کنند.
دولت چین در حال تهیه پیش نویس سیاست هایی برای کاهش ظرفیت مازاد فولادسازی هاست که در مقطع کنونی تقریبا به بیش از 300 میلیون تن در سال می رسد و احتمالا تلاش هایی از جمله ادغام و خرید در این صنعت را شامل خواهد شد تا از این وضعیت رهایی یابد.
رییس هیات مدیره شرکت دولتی فولادسازی گروه آهن و فولاد ووهان چین می گوید: چین دارای صدها و هزاران شرکت فولادسازی است که چنین وضعی معقول نیست و باید به چند فولادسازی بزرگ تبدیل شود.
قیمت های فولاد در سال گذشته 28 درصد کاهش داشت که دلایل آن ظرفیت مازاد و رکود اقتصادی است.
به گزارش استیل ایران به نقل از ماین نیوز، مصرف فولاد چین نیز که بزرگترین تولیدکننده و مصرف کننده فولاد در جهان است، برای نخستین بار در طی سه دهه در سال 2014 کاهش یافت.
پکن درنظر داشت که حداقل 60 درصد ظرفیت فولادسازی هایش در سرتاسر کشور را تا پایان سال جاری تحت کنترل 10 فولادسازی بزگ درآورد اما از سال 2013 تاکنون هیچ گونه دستورالعملی برای این برنامه تدوین نشده است.
در سال 2014 اقداماتی برای خرید و ادغام صورت پذیرفت اما دولت نتوانست شرکت های فولادسازی بزرگ را ترغیب کند که توسط رقبایش خریداری یا تصاحب شوند. اما پکن متهم به این شد که بالاجبار شرکت های دولتی را به سمت ادغام غیراقتصادی می کشاند و بعضی از مدیران گفته اند که این روش شرایط عرضه مازاد فولاد کشور را وخیم تر کرده و بنگاه های بزرگتر را گرفتار بدهی خواهد کرد.
برخی از کارشناسان معتقدند که این مشکل باید برطرف شود و یکی از راه های آن انتقال ظرفیت مازاد کشور به خارج است.