با توجه به اینکه معدن چادرملو به جز سنگآهن بقیه مواد تولید شده خود را به بازار داخلی عرضه میکند، شرکتهای فولادی بدهی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی بابت خرید کنسانتره و گندله به این شرکت دارند که این بدهی از یک سال پیش تاکنون وجود دارد.
به عبارت دیگر شرکتهای فولادی با خرید کنسانتره و گندله از چادرملو کمتر از ۵۰ درصد هزینه خرید را پرداخت میکنند و مابقی اضافه میشود به بدهیهای قبلی آنها به همین دلیل شرایط تا زمانی که وضعیت اقتصادی بهبود نیابد، همین است و آنها توان پرداخت بدهی خود را نخواهند داشت.
همانطور که رکود اقتصادی در کشور منجر شده است برخی شرکتهای فولادی نتوانند بدهی خود را به معدن چادرملو پرداخت کنند، شرکتهای فولادی نیز مطالباتی دارند که هنوز پرداخت نشده است، حتی برخی از این شرکتهای فولادی به دلیل نداشتن مشتری با محصولات انبار شده روبهرو هستند و اینگونه نیست که آنها توان پرداخت بدهیهای خود را داشته باشند اما اقدام نکنند.
به گزارش استیل ایران به نقل از گسترش صمت، با توجه به اینکه وضعیت اقتصاد کشور مناسب نیست و طرحهای عمرانی و ساختوسازی مسکوت باقی ماندهاند، نیاز است دولت از شرکتهای فولادی حمایت کند تا آنها در شرایطی که میزان تقاضا کاهش یافته، برای تامین مواد اولیه با مشکل مواجه نشوند.
به عبارت دیگر حمایت مالی دولت در شرایط بحرانی این شرکتها منجر میشود وقتی در کشور رونق ایجاد شود و طرحهای عمرانی و ساختوسازی فعال شوند، تولیدکنندگان بتوانند نیاز کشور را تامین کنند.
از آنجایی که معدن چادرملو یکی از بنگاههای اقتصادی بزرگ در بخش سنگآهن است، تعویق در پرداخت بدهیها منجر به قطع همکاری با شرکتهای بدهکار نخواهد شد.
در واقع نیاز است در کشور با تعاملات سطح عرضه و تقاضا محصولات معدنی و صنایع وابسته را به تعادل رساند تا تولیدکنندگان هر یک از مواد معدنی و فراوری بتوانند سطح تولید خود را با تقاضا هماهنگ کنند.
محمود نوریان
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو