Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
تکمیل زنجیره تولید فولاد در شرایط رکود ضروری است
 

تکمیل زنجیره تولید فولاد در شرایط رکود ضروری است

یکشنبه، 13 اردیبهشت 1394 | Article Rating

مدیر بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملوبا اشاره به بحران فعلی قیمت سنگ آهن در جهان گفت: وضعیت بازار سنگ‌آهن چندان خوشایندنیست، در حال حاضر با توجه به افزایش تولید سنگ‌آهن از سوی استرالیا، کاهش تولید فولاددر چین به دلیل محدود کردن کارخانه ها به سبب آلایندگی بالا و کاهش تقاضای سنگ‌آهن،تفاوت یا رشد چشمگیری در قیمت جهانی سنگ‌آهن نخواهیم داشت و شاید این بهترین فرصت برایصنایع معدنی داخل کشور است که با تکمیل زنجیره تولید، نیاز صنایع فولادسازی کشور راتامین کنند.

به گزارش استیل ایران به نقل از معدن 24، محمد برقی تحقق اقتصاد مقاومتی تا رسیدن به توسعه پایدار در بخش اقتصادی و همچنین خروج از اقتصاد تک محصولی را مستلزم اقدامات عملی و بهره برداری مناسب از ظرفیت های موجود دانست و افزود: اگر با ایجاد صنایع تبدیلی بتوانیم مواد اولیه برداشت شده از معادن را به محصول نهایی تبدیل کنیم و علاوه بر تامین نیاز مصرف کننده داخلی مازاد آنرا نیز صادر کنیم گام بزرگی در جهت تکمیل زنجیره تولید و قطع وابستگی به واردات برداشته ایم.

این کارشناس بازرگانی با اشاره به میزان تولید فولاد کشور گفت: حجم تولید فولاد در سال گذشته حدود 17 میلیون تن بود که این میزان تولید، تقریباً با میزان مصرف در سال گذشته برابری می کرد. ولی نکته¬‌ای که باید موردتوجه قرار گیرد این است که، هر چند نسبت به سال 92 حدود ۷ درصد رشد داشته ایم، اما کاهش چشمگیر مصرف فولاد ایران در ۳ سال گذشته کاملاً مشهود است.

وی یکی از دلایل کاهش مصرف فولاد در داخل کشور را مشکلات اخیر اقتصادی و رکود موجود در بخش صنعت به‌خصوص صنعت ساختمان‌سازی که مصرف‌کننده 50 درصد فولاد تولیدی است دانست و اظهار امیدواری کرد با برطرف شدن برخی موانع رشد اقتصادی از جمله رفع تحریم ها، وضع قوانین حمایتی از معدن داران و تولیدکنندگان سنگ اهن، ارائه تسهیلات تشویقی به فعالان این بخش، بهره گیری از تکنولوژی و تجهیزات و ماشین آلات به روزتر و رونق طرح های عمرانی ، شاهد رشد پایدار این صنعت در کشور باشیم.

مدیر بازرگانی چادرملو همچنین با اشاره به حرکت روبه رشد صنایع معدنی و فولاد سازی افزود : تولید سنگ آهن در ایران از مقدار یک میلیون تن در سال 1358 به 38 میلیون تن در سال 1393 افزایش یافته و این نشان دهنده حرکتی منطقی و برنامه ریزی شده برای تولید این کالای استراتژیک در کشور است.

برقی با یادآور این نکته که، واردات فولاد هیچ کشوری صفر نیست گفت: کشورهای فولادی به‌خصوص کشورهای صنعتی¬ باوجود تولید بیشتر از مصرف داخلی و صادرات فولاد، واردکننده فولاد هم هستند. برای مثال مطابق آمار ارائه‌شده انجمن جهانی فولاد در سال ۲۰۱۳ کشور چین باوجود تولید ۷۷۹ میلیون تن و صادرات ۶۲ میلیون تن فولاد ، واردکننده ۱۵ میلیون تن فولاد هم بوده است زیرا تولید برخی از مقاطع و آلیاژهای فولادی در کشور ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد.

وی با اشاره به افزایش هزینه های انرژی، حمل و نقل و دستمزدها و همچنین پرداخت حقوق دولتی در سال جاری گفت: امسال سال دشواری برای فعالان معادن سنگ‌آهن خواهد بود و بعید است با شرایط فعلی برخی معادن قادر به ادامه فعالیت باشند، مگر با اتخاذ تدابیر مناسب از سوی دولت که بتواند اثرات این بحران را کاهش دهد.


تصاویر
  • تکمیل زنجیره تولید فولاد در شرایط رکود ضروری است
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها