Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

اجماع اکثر بانک‌ها بر نرخ روز شمار ۱۰ درصد

یکشنبه، 20 اردیبهشت 1394 | Article Rating
پیگیری ها حاکی از آن است که اکثر بانک‌ها بر نرخ روز شمار 10 درصد اجماع کرده اند و تنها تعداد محدودی از بانک‌ها روزشمار 19 و 20 درصدی را در دستور کار خود قرار داده اند. یکی از مسئولان شعب بانک های خصوصی در همین ارتباط گفت: قرار بوده که بانک ها با هم جلسه ای داشته باشند و تکلیف نرخ های جدید روز شمار را مشخص کنند ولی هنوز خبری نشده است.

بعد از آنکه بانک مرکزی اختیار تعیین نرخ سود سپرده ‌های کوتاه مدت زیر یکسال را به بانک‌ها واگذار کرد کسب اطلاع از شعب نظام بانکی حکایت از آن دارد که اکثر بانکداران بر نرخ سود روزشمار ۱۰ درصد اجماع کرده اند.


به گزارش تسنیم، با تصمیم شورای پول و اعتبار و البته بعد از ابلاغ از سوی بانک مرکزی از چهارشنبه 16 اردیبهشت ماه نرخ سود سپرده‌های یک‌ساله در نظام بانکی 20 درصد شد.
البته بانک مرکزی ضمن ابلاغ بخشنامه سود بانکی در بخشنامه‌ای جداگانه هم اعلام کرد که اختیار تعیین نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت کمتر از یک سال به بانک‌ها واگذار شده است.
بانک مرکزی در این بخشنامه تأکید کرده که سقف نرخ سود سپرده‌های کمتر از یک سال نباید از 20 درصد تجاوز کند هرچند بانک ملی با تعدادی از بانک‌های بزرگ کشور توافق کرده‌اند که همان نرخهای قبلی را برای سپرده‌های کمتر از یک سال اعمال کنند.
آزاد شدن تصمیم گیری درباره سودهای روزشمار و کوتاه‌مدت این احتمال را تقویت کرد که تعدادی از بانک‌ها برای جذب سپرده‌های بیشتر رقابت در این حوزه را تشدید کرده و نرخهایی بالا را به سپرده گذاران ارائه دهند.
البته هدف بانک مرکزی از این تفویض اختیار این بوده که رقابت در بازار بانکی تقویت شود ولی احتمال دارد که همین رقابت عرصه را بر بانک‌هایی که روزشمارشان 10 درصد است تنگ کند.

به گزارش استیل ایران به نقل از تسنیم، پیش از این نرخ سود سپرده‌های سرمایه گذاری مدت‌دار 9 ماه تا یک سال 20 درصد، نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار 6 ماه تا نه ماه 18 درصد، نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار سه ماه تا شش ماه 14 درصد و نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی 10 درصد بود.

برهمین اساس پیگیری ها حاکی از آن است که اکثر بانک‌ها بر نرخ روز شمار 10 درصد اجماع کرده اند و تنها تعداد محدودی از بانک‌ها روزشمار 19 و 20 درصدی را در دستور کار خود قرار داده اند.
یکی از مسئولان شعب بانک های خصوصی در همین ارتباط گفت: قرار بوده که بانک ها با هم جلسه ای داشته باشند و تکلیف نرخ های جدید روز شمار را مشخص کنند ولی هنوز خبری نشده است.
اما این درحالی است که اکثر شعب بانک های دولتی و خصوصی در هنگام اعلام سیاست جدید سود بانکی به خبرنگار ما گفتند که این بخشنامه به تازگی ابلاغ شده و براساس آن سود روزشمار 10 درصد و یکساله 20 درصد تعیین شده است.
بنابراین می توان گفت که تقریباً اجماع بانکی‌ها بر این بوده که نرخ سود روزشمار در دور جدید بدون تغییر و مانند قبل باشد ولی تعدادی از بانک‌ها به منظور جذب سپرده سقف تعیین شده را برای روز شمار تعیین کرده اند از جمله این بانک‌ها بانک پارسیان می باشد. در این بانک خصوصی نرخ سود 20 درصد برای سپرده های یکساله حکم روزشمار را دارد چراکه متصدی شعبه هنگام افتتاح حساب می گویند این سپرده بعد از یک ماه قابلیت برداشت را دارد و به معنای سپرده روزشمار می شود. 
گفتنی است که این سیاست نه تنها در پارسیان بلکه در تعداد دیگری از بانک‌ها نیز اجاز می شود بنابراین رسماً در برخی از بانک‌ها، دیگر سپرده کوتاه مدت زیر یکسال یا روزشمار به مانند آنچه در مصوبه شورای پول و اعتبار معنا ندارد چراکه این بانک‌ها به مشتری اعلام می کنند در این بانک سپرده اسماً یکساله با سود 20 درصد افتتاح می شود که بعد از یک ماه قابلیت برداشت وجوه مهیا می شود.
ضمن آنکه در بانک آینده نیز نرخ سود روزشمار براساس سیاست جدید سود بانکی 19 درصد تعیین شده است. همچنین در بانک مسکن نرخ روز شمار 11 درصد تعیین شده است.



ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها