یک کارشناس اقتصادی گفت: ورود تسهیلات بانکی به بخش تولید نه تنها موجب رونق بخش های مختلف تولید و ایجاد اشتغال خواهد شد بلکه رشد اقتصادی کشور را نیز بهبود می بخشد.
به گزارش استیل ایران به نقل از ایرنا، مهدی تقوی، درباره احتمال بازگشت تورم با پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها، اظهار داشت: اگر این تسهیلات به مردم داده شود هرچند حجم پول را افزایش می دهد اما وقتی با همین پول کالایی خریداری شود، اقتصاد شروع به حرکت می کند بنابراین پرداخت حجم زیاد تسهیلات در تورم نقش چندانی ندارد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر رشد اقتصادی با این تسهیلات ٢ درصد اضافه و موجب ورود کالای جدید به بازار شود با خرید این کالاها، رشد اقتصادی هم حاصل می شود چرا که این تسهیلات برابر با ورود کالای جدید به بازار و افزایش خرید قدرت خواهد بود.
وی با بیان آنکه تسهیلات بانکی تاثیر زیادی بر نرخ تورم ندارد، تصریح کرد: دولت حجت الاسلام والمسلمین روحانی تورم را از٤٠ درصد به زیر٢٠ درصد رسانده که این نشان می دهد سیاست گذاران اقتصادی در دولت یازدهم بهتر از سیاست گذاران اقتصادی دولت دهم بوده اند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به سخنان یکی از مسئولان بانک مرکزی درباره خطر بازگشت تورم، خاطرنشان کرد: وقتی تولیدی ها تسهیلات را می گیرند اقدام به خرید مواد اولیه می کنند از این طریق موتور تولید حرکت می کند بنابراین نباید خیلی نگران تورم بود.
تقوی گفت: به خاطر رکود حاکم بر کشور بانک ها نمی توانستند تسهیلات زیادی داده و سود ایجاد کنند اما الان وضع بانک ها در حال بهتر شدن است و تسهیلات بهتر پرداخت می کنند.
این کارشناس اقتصادی افزود: اگر مثلا پیش بینی نرخ رشد فعالیت های تولیدی ٣ درصد است و بانک ها ٥ درصد تسهیلات خود را اضافه کردند و این ٢ درصد وارد بخش خدمات شد، اشتغال ایجاد کرده و رشد اقتصادی را هم افزایش می دهد.
تقوی اظهار داشت: بالا رفتن میزان تسهیلات دهی بانک ها نشانه این است که اقتصاد در حال رشد و خروج از رکود است و پیش بینی می شود با سیاست های دولت روحانی رشد اقتصادی باز هم بالاتر رفته و به زودی از رکود خارج می شویم.