مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) اجرای پروژه فولاد مکران را در راستای عمل به توصیههای مقام معظم رهبری و تاکیدات دولت در زمینه توسعه منطقه سیستان و بلوچستان و چابهار میداند. علی همت در عین حال ابزار امیدواری میکند که با تامین مالی به موقع کارفرما این پروژه حتی زودتر از موعد مقرر به بهرهبرداری برسد.
ایریتک شرکتی است دانش بنیان که تخصص آن در حوزه زنجیره فولادسازی از اکتشاف تا تولید محصول نهایی است. این شرکت در عین حال در تعدادی از پروژههای نفتی نیز حضور داشته و مشکلی نیز برای حضور در پروژههای غیر فولادی ندارد. مدیرعامل ایریتک در اجلاس اخیر معدن و صنایع معدنی ایران نیز در سخنرانی خود از توانمندیهای این شرکت در جمع حضار سخن گفت.
به گزارش استیل ایران به نقل از ماین نیوز، علی همت، مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) به بررسی آخرین فعالیتها و پروژههای در دست این شرکت پرداخته که متن آن به شرح زیر است:
چندی پیش شاهد امضای قرارداد احداث کارخانه فولاد مکران بودیم. این پروژه در حال حاضر چه وضعیتی دارد؟
قرارداد احداث فولاد مکران 30 ماهه است و ما باید در این مدت کارخانه را احداث کرده و بهرهبرداری برسانیم. خوشبختانه در این پروژه بحث میدرکس مطرح است و ایریتک هماکنون صاحب دانش میدرکس است و از لحاظ مهندسی و اجرا تقریبا 100 درصد این دانش فنی را داخلی کردهایم و حتی در بحث تجهیزات 85 درصد بومیسازی شده است. 15 درصد مابقی هم جزو تجهیزاتی نیستند که مانعی برای ورودشان به کشور وجود داشته باشد. از سوی دیگر از 16 میلیون تن آهن اسفنجی که در کشور وجود دارد 12 میلیون تن آنرا ایریتک یا ایجاد کرده و یا مدیریت کرده است. از این میزان 8 میلیون تن آن به صورت ایجادی بوده که خوشبختانه از این رقم 7 میلیون تن مربوط به بعد از شرایط تحریم است. دو مگامدول 1.6 تنی در طرح شهید خرازی در فولاد مبارکه راهاندازی شده است. مشابه همین کارخانه نیز در بندرعباس در پروژه صبافولاد در دست اجرا داریم که هماکنون پیشرفت آن بالای 70 درصد است. ورود ما به منطقه مکران براساس توصیه رهبری در زمینه لزوم توسعه این منطقه و هم تاکیدات ویژه دولت برای اجرای طرحهای توسعه صنعتی عظیم در این منطقه بوده است. امیدواریم با تامین مالی به موقع کارفرما بتوانیم پروژه فولاد مکران را حتی زودتر از موعد مقرر به بهرهبرداری برسانیم.
وضعیت تامین مالی پروژه تاکنون چطور بوده است؟
قرارداد تازه امضا شده است و به ما اعلام کردند مشکلی در این زمینه وجود ندارد. امیدواریم این روند در آینده ادامه یابد.
منابع مالی پروژه از کجا تامین خواهد شد؟
در این زمینه بهتر از کارفرما سوال شود.
ارزیابی شما از برگزاری اجلاس اخیر معدن و صنایع معدنی ایران و حضور مدیرعامل اتوتک در این اجلاس چیست؟
اتوتک یکی از بزرگترین شرکتهای صنایع معدنی دنیاست که حتی در شرایط تحریم با ایران در حوزههای مختلف مس و سنگ آهن کار کرده است و سفر مدیرعامل اصلی اتوتک به ایران نشاندهنده افقهای بسیار روشن در حوزه سرمایهگذاری و توسعه صنعتی است.
وضعیت سایر پروژههای در دست اجرای ایریتک چگونه است؟
در پروژه سنگان در حال ادامه کار هستیم. برخی تستها و آزمایشات در این پروژه در حال انجام است. تجهیز کارگاه انجام افتاده است. جوینت خارجی ما در این پروژه شرکت اتوتک است و به همین دلیل برخی آزمایشها و تستها باید در خارج از کشور انجام میشد که هماکنون در حال تستهای نهایی هستند تا کار استارت بخورد.
آیا قرار است همکاری جدیدی با اتوتک داشته باشید؟
در حال حاضر در پروژههای متعددی به صورت مناقصهای شرکت کردهایم که اگر برنده شویم میزان همکاریها نیز بیشتر خواهد شد.
در کدام پروژهها؟
در مناقصه پروژه کنسانترهسازی مادشیمی شرکت کردهایم. در پروژه گندلهسازی فسا نیز به صورت مذاکرهای کار در حال پیشرفت است.
ایریتک قرار بود در حوزه آلومینیوم نیز کارهایی انجام دهد.
بحثهای اولیه مطرح شده ولی به هیچوجه جدی نشده است. به هر حال ایریتک تنها شرکت دانش بنیان ایران است که زنجیره کامل فولاد را از اکتشاف تا تولید محصول در اختیار خود دارد و هیچ محدودیتی نیز در این زمینه نداریم. ایریتک را بیشتر فولادی میدانند در حالی که ما پروژههای نفتی را هم با موفقیت انجام دادهایم.
وضعیت پروژههای نفتی ایریتک چطور است؟
پروژه آماک که تمام شده است. درصد بسیار کمی از فاز دوم آن باقیمانده که با تامین مالی جزئی ظرف یکی دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد. پروژه ان جی ال نیز در حال پیشرفت است و پروژه نمکزدایی نیز حدود دو سال قبل به بهرهبرداری رسید.