رئیس دفتر فنی تولید فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد هرمزگان از تولید 250 هزار تن محصول (اسلب) در این کارخانه طی دو ماه و 20 روز گذشته از سال جاری خبر داد و گفت: سهم فولاد هرمزگان از کل تولید فولاد کشور از 7.5 درصد در سال 1392 به 7.9 درصد در سال گذشته رسید.
احسان رسولی در نشستی خبری در محل این کارخانه با اشاره به اینکه قرار است در برنامه بلندمدت تولید فولاد هرمزگان به 10 میلیون تن برسد، افزود: فولاد هرمزگان از ابتدای تاسیس و آغاز به کار تاکنون بالغ بر 3 میلیون و 228 هزار تن محصول (اسلب) تولید کرده است. ضمن اینکه این شرکت در سالهای 91 و 92 حدود 10 درصد از کل محصولات خود را صادر کرد این سهم در سال 1393 به 18 درصد نیز رسید اما به دلیل افت شدید قیمت فولاد در بازار جهانی و افزایش هزینههای تولید فولاد در داخل رقابت در بازار جهانی برای فولاد هرمزگان مشکل شده و به همین دلیل صادرات امسال دشوارتر از سال قبل شده است.
وی با بیان اینکه فولاد هرمزگان از ابتدای تاسیس تاکنون سالانه به طور میانگین 14 درصد از محصولات خود را صادر کرده است، اظهار کرد: در راستای تکمیل زنجیره تولید فولاد و همچنین نیاز گندله فولاد هرمزگان مناقصه احداث یک واحد گندلهسازی 2.5 میلیون تنی برگزار شده است و امیدواریم به زودی شاهد عقد قرارداد و آغاز عملیات اجرایی آن باشیم. ظرفیت این واحد گندلهسازی قابل ارتقا به 5 میلیون تن نیز خواهد بود.
او اضافه کرد: همچنین قرار است یک خط نورد گرم 3 میلیون تنی با یکی از پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا در فولاد هرمزگان احداث شود. مرحله سوم توسعه فولاد هرمزگان نیز شامل افزایش ظرفیت تولید اسلب به 2.6 میلیون تن خواهد بود. در ادامه و در مرحله چهارم توسعه ظرفیت تولید اسلب کارخانه به 3 میلیون تن در سال خواهد رسید.
رئیس دفتر فنی تولید فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد هرمزگان در ادامه با تشریح شرایط سخت حاکم بر صنعت و بازار فولاد کشور توضیح داد: ما امیدواریم با توجه به شرایط موجود به سمت تعدیل نیرو نرویم چرا که در حال حاضر بین 300 تا 350 هزار تن موجودی اسلب در کارخانه به صورت دپو داریم که به فروش نرفته است. این در شرایطی است که بسیاری از کارخانههای فولادسازی کوچک در کشور تعطیل شدهاند.
به گزارش استیل ایران به نقل از ماین نیوز، رسولی استراتژی اصلی فولاد هرمزگان را خروج از تولید فولادهای ساختمانی و حرکت به سمت تولید فولادهای خاص اعلام کرد و افزود: شرایط سخت حاکم بر بازار باعث شده تا تولید فولاد هرمزگان در سال جاری تاکنون با افت حدودا 10 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل مواجه شود.
وی در ادامه درباره نحوه تامین گندله موردنیاز فولاد هرمزگان و همچنین کیفیت گندله توضیح داد: سال قبل یک محموله گندله از هند وارد فولاد هرمزگان شد که کیفیت موردنظر ما را نداشت و به همین دلیل مجبور شدیم هزینه و انرژی بیشتری را برای بهینهسازی آن صرف کنیم.
رئیس دفتر فنی تولید فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد هرمزگان در پاسخ به سوال درباره کیفیت گندله تولیدی شرکت گل گهر توضیح داد: کیفیت گندله تولیدی گل گهر به مراتب بهتر از گندله وارداتی از هند است اگرچه مشکلاتی نیز در کیفیت گندله گل گهر وجود دارد که این شرکت در حال کار روی برطرف کردن این مشکلات است.
به گفته رسولی تلاش فولاد هرمزگان بر این است امسال این شرکت بتواند 1.2 میلیون تن از گندله موردنیاز خود را از داخل تامین کند.