Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
احداث دو واحد کنسانتره در گل گهر
 

احداث دو واحد کنسانتره در گل گهر

شنبه، 23 خرداد 1394 | Article Rating
شرکت معدنی و صنعتی گل ‌گهر به‌منظور ایجاد ارزش‌افزوده و خط تولید ارزش برای سنگ‌آهن این معدن، اقدام به احداث دو واحد کنسانتره کرده است.


براساس برنامه‌های توسعه‌ای وزارت صنعت، معدن و تجارت، سنگ‌آهنی‌ها به ویژه تولیدکننده‌های عمده موظف به ایجاد واحدهای کنسانتره‌سازی و گندله‌سازی در افق ۱۴۰۴ برای تکمیل خط تولید فولاد هستند تا به این وسیله از خام‌فروشی سنگ‌آهن نیز جلوگیری شود.

شرکت گل گهر به‌عنوان کارفرما احداث این دو واحد کنسانتره‌سازی را به شرکت‌های مشاوره‌ای و پیمانکار مطرح و با سابقه سپرده و با کاهش قیمت جهانی سنگ‌آهن تصمیم گرفت بهره‌برداری از این واحدها را زودتر انجام دهد. کنسانتره سنگ‌آهن که خوراک مورد نیاز فولادسازهای کشور است که به روش میدرکس فولاد تولید می‌کنند.

به گفته احمد دنیانور، مدیرعامل فولاد جنوب این درحالی است که براساس اهداف طرح جامع فولاد کشور تا ۱۰ سال آینده برای تولید ۴۴میلیون تن فولاد که به واقعیت نزدیکتر است و نه ۵۵میلیون تنی که در برنامه توسعه دیده شده، نیازمند تولید ۱۱۰میلیون تن سنگ‌آهن، ۶۵میلیون تن کنسانتره و به‌طور تقریبی به همین میزان گندله و حدود ۴۴میلیون تن آهن اسفنجی است.با احتساب نیاز فعلی، کسری ۳۷میلیون تنی کنسانتره و به همان میزان گندله تا سال ۱۳۹۶ قطعی خواهد بود.

تولید ۶ میلیون تن کنسانتره 

غلامحسین رحیمیان، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی نوین معدن و قائم‌مقام شرکت سنگ‌آهن گهر زمین می‌گوید: درحال‌حاضر شرکت گهر زمین احداث دو خط کنسانتره هر یک به ظرفیت ۲میلیون تن را در دست اجرا دارد. این دو خط تقریبا راه‌اندازی شده‌اند و کارهای آزمایشی آنها در حال انجام بوده و حتی محصول آزمایشی نیز از آنها گرفته شده است.

وی می‌افزاید: علاوه بر دو کارخانه کنسانتره‌سازی، یک کارخانه گندله‌سازی ۵میلیون تنی هم در سایت گل‌گهر به بهره‌برداری می‌رسد که سهامداران این کارخانه‌ها، گل‌ گهر، بانک سپه، شرکت سرمایه‌گذاری غدیر و شرکت توسعه معادن و فلزات است.

وی خاطرنشان می‌کند: جز تولید ۴میلیون تن کنسانتره، یک خط تولید ۲میلیون تنی کنسانتره‌سازی هم در دست اقدام است تا ظرفیت تولید در کل به ۶میلیون تن کنسانتره برسد.

وی تصریح می‌کند: شرکت سنگ‌آهن گهرزمین به منظور بهره‌برداری از آنومالی شماره ۳ واقع در منطقه گل‌گهر تولید سالانه ۱۰میلیون تن کنسانتره و ۱۰میلیون تن گندله سنگ‌آهن را در دستور برنامه‌های خود قرار داده است.

رحیمیان درباره مشکلات این حوزه بیان می‌کند: درحال‌حاضر مشکل اصلی نداشتن خوراک و سنگ‌آهن است و باید قراردادی با ایمیدرو بسته شود که ۱۵میلیون تن سنگ‌آهن برای تولید کنسانتره در اختیار کارخانه قرار گیرد.

یگ گام رو به جلو برای خودکفایی

امیرعلی طاهرزاده، مدیر معادن فلزی ایمیدرو می‌گوید: قرار است دو کارخانه تولید کنسانتره‌سازی در معادن گل‌گهر راه‌اندازی شود. وی می‌افزاید: احداث کارخانه تولید کنسانتره به ظرفیت ۴میلیون تن در سال در قالب دو خط ۲میلیون تنی بوده که عملیات اجرایی آن از اواخر سال ۱۳۸۹ آغاز شده است.

وی تصریح می‌کند: با سرمایه‌گذاری‌های که در این حوزه انجام شده امید می‌رود کشور در بخش کنسانتره‌سازی بی‌نیاز شده و تحولی را در تامین کنسانتره و گندله مورد نیاز داخلی ایجاد کند.

بهره‌برداری تا یک ماه آینده 

اردشیرعسکری، مدیر پروژه کنسانتره ۵ و ۶ و ۷ گل‌گهر نیز می‌گوید: خطوط ۵ و ۶ تولید کنسانتره، با ظرفیت هرکدام ۲میلیون تن، با سرمایه‌گذاری ۱۰۱میلیون یورو و ۱۷۰میلیارد تومان از سوی شرکت گل‌گهر در حال ساخت است و در نیمه نخست امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی می‌افزاید: خط سوم این پروژه هم از مهر ماه سال گذشته آغاز شده که پس از ۲۲ ماه به بهره‌برداری می‌رسد. سرمایه‌گذاری مورد نیاز این خط ۷۰میلیارد تومان و ۴۹ میلیون یورو بوده است.

عسکری با بیان اینکه دو خط ۵ و ۶ در حال بهره‌برداری آزمایشی است، تصریح می‌کند: از یک ماه دیگر بهره‌برداری کامل از این دو خط آغاز می‌شود و هر خط ۲ میلیون تن کنسانتره تولید می‌کند.

وی خاطرنشان می‌کند: بهره‌برداری از خطوط یاد شده برای ۵۰۰ نفر به طور مستقیم و ۱۵۰۰ نفر نیز به‌طور غیرمستقیم ایجاد اشتغال می‌کند.

یکی از بحث‌های مهم در مواد معدنی فرآوری آنهاست و خام‌فروشی مواد می‌تواند بر معادن و صنایع معدنی ضررهای جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.

در این زمینه ایجاد کارخانه‌های کنسانتره و گندله‌سازی نزدیک معادن سنگ‌آهن می‌تواند شرایط مساعدی را ایجاد کند تا هم از خام‌فروشی جلوگیری به عمل‌اید و هم با فرآوری مواد بر ارزش‌افزوده آنها اضافه شود.دو کارخانه کنسانتره‌سازی در معادن گل‌گهر به زودی به بهره‌برداری می‌رسند البته به‌دلیل کاهش بیش از ۵۰درصدی قیمت کنسانتره در بازارهای جهانی بهره‌برداری از این کارخانه‌ها مدتی به تعویق افتاد اما با این حال در شرایطی که هنوز قیمت این محصول حدود ۴۰ دلار است و افزایش قیمتی را شاهد نبوده تا یک ماه دیگر این دو کارخانه با ظرفیت تولید ۴میلیون تن به بهره‌برداری کامل می‌رسند.

کاهش ۵۰درصدی قیمت کنسانتره 

به گزارش استیل ایران به نقل از گسترش صمت، رحیم ستوده‌بحرینی، مدیر فرآوری کارخانه کنسانتره‌سازی گل‌گهر درباره تاخیر در بهره‌برداری کارخانه‌های کنسانتره‌سازی می‌گوید: به علت افت قیمت کنسانتره در بازارهای جهانی تصمیم بر این بود که کارخانه‌ها تا بازگشت دوباره قیمت‌ها به بهره‌برداری نرسند اما این سیاست‌ها تغییر کرد و تا یک ماه دیگر کارخانه‌های کنسانتره‌سازی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به کاهش قیمت کنسانتره می‌افزاید: سال گذشته قیمت هر تن کنسانتره ۱۰۰ دلار در هر تن بود که این قیمت در امسال با کاهش بیش از ۵۰درصدی روبه‌رو شده و به حدود ۴۰ دلار رسیده است.

وی اظهار می‌دارد: قیمت سنگ خریداری شده و هزینه‌های انرژی مورد استفاده بر قیمت تمام شده کنسانتره تاثیر می‌گذارد در نتیجه کاهش بیش از اندازه قیمت محصول برای تولیدکنندگان شرایط سختی را ایجاد می‌کند.

وی عنوان می‌کند: کارفرمای اصلی این کارخانه‌ها «کنسانتره‌سازی گل‌گهر» است اما شرکت «گهرزمین» هم به‌طور مستقل در یکی از معادن، کار استخراج و بهره‌برداری را انجام می‌دهد و شرکت «فکور صنعت» به‌عنوان پیمانکار، تجهیزات، طراحی و ساخت خطوط را برعهده دارد.

وی تصریح می‌کند: با توجه به انرژی و هزینه‌ای که در تولید مواد معدنی صرف می‌شود باید تلاش شود از هرگونه خام‌فروشی جلوگیری به عمل‌اید زیرا خام‌فروشی مواد بدون انجام فرآوری‌های لازم از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

تصاویر
  • احداث دو واحد کنسانتره در گل گهر
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها