روند افزایشی بورس تهران در روزهای آخر خرداد ماه که به دلیل انتشار برخی اخبار مثبت از مذاکرات هستهای روی داد موجب شد تا با افزایش تقاضا در این بازار، میانگین بازدهی صنایع بورسی رشد کرده و تعداد شرکتهای با بازدهی مثبت افزایش پیدا کند به طوری که با بهبود نسبی اوضاع بورس در این مدت 19 صنعت با بازدهی مثبت مواجه شدند و 16 درصد همچنان در فاز زیان دهی حرکت کردند.
به این ترتیب سهامداران بورس تهران در این مدت بازدهی 14 درصدی و زیان 17 درصدی را را با خود به خانه بردند. بر این اساس در یکماه اخیر صنعت محصولات کاغذی با در اختیار داشتن 4 شرکت کارتن ایران، کاغذ سازی کاوه، کارتن مشهد و بسته بندی پارس توانسته بیشرین سودآوری را در میان سایر صنایع بورسی کسب کرده و سهامداران خود را با بازدهی 14.3 درصدی خوشحال کند.
صنعت حمل و نقل و انبارداری و نیز صنعت کشاورزی و دامپروری از دیگر صنایعی هستند که با کسب بازدهی 13 و 9.4 درصدی رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص داده و از سایر صنایع پیشتاز شدند.
در این میان بهبود نسبی روند بورس تهران و رشد قیمت ها و افزایش تقاضا که در سایه انتشار برخی اخبار مثبت از مذاکرات روی داد موجب شد تا صنایعی همچون خودرو سازی و بانکها که در ماه های گذشته در کما فرو رفته بودند، به جمع صنایع سودآور بورسی بپیوندند و بار دیگر توجهات سهامداران را به خود جلب کند. بنابراین توجه سهامداران به این صنایع که از مذاکرات هستهای بیشترین تاثیر را می پذیرند موجب شده است تا صنعت خودرو با بازدهی 8.4 درصدی و بانکها با بازدهی 6 درصدی سهامداران خود را خوشحال کنند.
بر این اساس صنعت منسوجات با بازدهی 7 درصدی، صنعت ابزار پزشکی با بازدهی 6.7 درصدی و بانکها و موسسات اعتباری با بازدهی 6.1 درصدی از صنایع سودآور بورس در یک ماه اخیر بودند که با همین سود آوری اندک در صدد جبران زیانهای هنگفت سهامداران خود در ماه های گذشته بر آمدند در این میان صنعت سایر واسطه گری های مالی و پولی، سایر واسطهگری های مالی، ساخت محصولات فلزی و مواد دارویی از صنایعی بودند که به ترتیب بازدهی 5.4، 5، 4.2 و 4 درصدی را نصیب سهامداران خود کرده و در شرایط رکودی بورس در صدر سایر صنایع ایستادند.
علاوه بر این صنعت خدمات فنی و مهندسی با بازدهی 4 درصدی، سایر ماشین آلات و دستگاه های برقی با بازدهی 3.8 درصدی، فرآورده های نفتی با بازدهی 3.6 درصدی، محصولات شیمیایی با بازدهی 3 درصدی و سایر محصولات کانی غیر فلزی با بازدهی 2.9 درصدی به همراه سرمایهگذاریها با بازدهی 2.5 درصدی از صنایعی بودند که توانستند بازدهی بالاتری از بازدهی بورس کسب کرده و سهامداران خود را با دست پر نسبت به سایر صنایع روانه خانه کنند.
در این میان صنعت محصولات چوبی با در اختیار داشتن دو شرکت بدترین عملکرد یکماهه خود را در میان صنایع بورسی کسب کرد و با زیان 17 درصدی در یکماه اخیر در قعر جدول این گروه قرار گرفت و سهامداران خود را ناراضی و نگران کرد.
صنعت لاستیک و پلاستیک نیز با تحمیل زیان 15.8 درصدی به سهامداران در رتبه بعدی قرار گرفت و موجب نارضایتی همراهان خود شد.صنعت انتشار با زیان 7.8 درصدی، صنعت دباغی با زیان 5.6 درصدی، صنعت استخراج ذغال سنگ با زیان 3.8 درصدی و صنعت سیمان با زیان 3 درصدی از دیگر صنایع بورس با بازدهی منفی بودند.
به گزارش استیل ایران به نقل از ایسنا، کاشی و سرامیک، قند و شکر، فلزات اساسی، دستگاه ها و وسایل ارتباطی، املاک و مستغلات هر کدام با 2 درصد زیان، محصولات غذایی و آشامیدنی، استخراج سایر معادن با یک درصد زیان و استخراج کانههای فلزی، شرکتهای چند رشته ای صنعتی و ماشین آلات و تجهیزات با کمتر از یک درصد زیان از دیگر صنایعی هستند که با زیان به کار خود پایان دادند.
علاوه بر این صنایعی همچون مبلمان، سایر تجهیزات حمل و نقل و پیمانکاری صنعتی تغییری نسبت به ماه گذشته نداشتند.