Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

نظام بانکی کشور کارایی لازم را ندارد

دوشنبه، 02 شهریور 1394 | Article Rating

 رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نظام بانکی کشور متناسب با تحولاتی که در سطح دنیا صورت می گیرد کارایی لازم را ندارد، گفت: باید این موضوع را ارتقاء داده و به روزسانی کنیم.

ولی الله سیف یکشنبه شب در گفت وگو با برنامه تلویزیونی تیتر گفت: از جمله دستاوردهایی دولت در دو سال گذشته، مهار تورم و کاهش نرخ رشد منفی اقتصاد نسبت به سال های91 و 92 بود به طوری که نرخ رشد در سال گذشته سه درصد مثبت شد.
سیف افزود: برای رسیدن به وضعیت باثبات در بازار ارز کشور که در چهار ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته از نوسانات کمتری برخوردار بود، این موضوع(ثبات بازار ارز) در دو سال گذشته موجب شد به وضعیتی دست یابیم که بتوانیم نرخ رشد تورم را کاهش داده و به رقم 15 درصد برسانیم.
وی گفت: پیش بینی می شود با ادامه این روند و کنترل عوامل آن، در دو سال آینده نرخ تورم تک رقمی شود.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه اظهار داشت: در شرایط تحریم، دولت توان یکسان سازی نرخ ارز در سطح بازار را نداشت، زیرا این موضوع محدودیت هایی را برای فعالیت های دولت ایجاد می کرد.
وی افزود: خوشبختانه با شرایط ایجاد شده پس از تفاهم و توافق هسته ای، دولت می تواند نسبت به این موضوع اقدام کند و با تجربیات خوبی که نسبت به یکسان سازی ارز از گذشته کسب کرده است، می توان این موضوع را به خوبی مدیریت کرد.
وی گفت: در حال حاضر، برای سیستم ارزی کشور دو نرخ وجود دارد؛ یک نرخ برای خرید کالاهای اساسی در نظر گرفته و یک نرخ نیز توسط صرافی هار در بازار آزاد عرضه می شود.
سیف در ادامه با تاکید بر اینکه دولت با مطالبات معوق بانکی به دو صورت برخورد می کند، توضیح داد: اگر این معوقات بانکی در ارتباط با واحدهای تولیدی باشد با فرصت جدیدی که در اختیار آنها قرار می گیرد نه تنها تولید استمرار می یابد، بلکه برنامه زمانی مشخصی نیز برای باز پرداخت و تسویه حساب بدهی این واحدها در آینده داده می شود و بانک ها نیز با این وحدهای تولیدی همراهی می کنند.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در مورد مابقی بدهکاران بانکی نیز بانک ها باید به دنبال وصول منابع و مطالبات خود باشند، همچنین تسهیلات جدیدی نیز به مشتریان خود پرداخت کنند و چرخه اقتصاد را در جامعه مورد حمایت قرار دهند.
وی اضافه کرد: بانک مرکزی حساب های بانکی مودیان مالیاتی که جریان فعالیت اقتصادی آنها توسط اظهارنامه های این مودیان به وزارت دارایی اعلام شده است را در اختیار ممیزین مالیاتی قرار می دهد، نه حساب های سپرده گذاری مردم که در بانک ها وجود دارد.
«برای مثال وقتی شخصی برای واردات کالا یک حساب ارزی ایجاد می کند، اطلاعات این حساب در گمرک در اختیار مودیان مالیاتی قرار داده می شود.»
سیف با تاکید بر اینکه نظام بانکی کشور متناسب با تحولاتی که در سطح دنیا صورت می گیرد کارایی لازم را ندارد، افزود: ما باید این موضوع را پس از تفاهم هسته ای و برقراری ارتباط و همکاری با سیستم بانکی کشورهای دنیا، ارتقاء داده و به روزسانی کنیم؛ با انجام این کار سایر بانک های کشور در فعالیت های بین المللی از ریسک کمتری برخوردار می شوند.
وی در ارتباط با برخورد با موسسه های مالی و اعتباری و بانک های غیرمجاز نیز گفت: بانک مرکزی حفاظت و صیانت از سپردهای مردم را وظیفه خود می داند و با هشدار به مردم نسبت به این موضوع از آنها می خواهد که سرمایه خود را در اختیار این موسسه ها قرار ندهند.
وی تصریح کرد که بانک مرکزی با همکاری قوه قضائیه و نیروی انتظامی برای ساماندهی این موسسه ها و جلوگیری از هرگونه فعالیت جدید اقدامات لازم را انجام می دهد.

سیف درخصوص نظارت بانک مرکزی بر بانک های کشور با توجه به استفاده آنها از تکنولوژی جدید گفت: بانک مرکزی در گذشته براساس عملکرد بانک ها نسبت به فعالیت آنها نظارت می کرد؛ این بازرسی ها حضوری بود اما با توجه به استفاده از سامانه های جدید در سیستم بانکی، این نظارت از طریق عملکرد حساب های بانک ها صورت می گیرد.







منبع:بنکر

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها