وزارت فولاد هند از فولادسازان داخلی درخواست کرد ساخت کارخانه در ایران را به طور جدی مورد ملاحظه قرار دهند و به آنها اطمینان داد از همه مساعدتهای لازم در این زمینه دریغ نخواهند کرد و بدین منظور مقامات ارشد وزارت فولاد هند با نمایندگان هفت شرکت فولادسازی دیدار کرده و به آنها گفتند با برداشته تحریمها علیه ایران، زمان سرمایه گذاری در این کشور فرارسیده است.
ایران درصدد جذب سرمایه گذاری هندی برای توسعه شبکه ریلی خود است و به حدود سه میلیون تن ریل فولادی برای متصل کردن همه شهرهای بزرگ، مراکز صنعتی و همچنین بنادر به منظور حمل و نقل سریعتر کالاهای تولیدی نیاز دارد.
دولت هند از شرکت بازرگانی دولتی (اس تی سی) درخواست کرده است توافق نهایی با همتای ایرانی خود را امضا کند تا زمینه برای صادرات فولاد هندی به ایران هموار شود.
یک منبع آگاه به ایندین اکسپرس گفت: نمایندگان شرکتهای فولادی اظهار کردند شرکتهایشان مشتاق سرمایه گذاری در ایران هستند که یک بازار نوظهور به شمار میرود و به مقدار زیادی فولاد نیاز دارد اما به لزوم تضمین تامین شدن مواد خام و فراهم شدن زمین برای برای فعالیتشان تاکید کردند. گفته میشود مقامات وزارتخانههای دیگر هم برای این نشست دعوت شده بودند.
شرکت فولاد دولتی SAIL به همراه اس تی سی اکتبر سال گذشته برای صادرات ریل با شرکت راه آهن ایران قراردادی را امضا کردند.
دو ماه بعد این شرکت پیشنهاد کرد با سرمایه گذاری 10 هزار کرور روپیه یک کارخانه دو میلیون تنی فولاد در ایران راه اندازی کند و به منظور اجرای پروژه خود از دولت ایران خواست 500 هکتار زمین در بندرعباس و 500 هکتار دیگر برای توسعه آتی فعالیتش فراهم کند که این پیشنهاد در مذاکرات میان نارندرا سینگ تومار، وزیر فولاد و غلامرضا انصاری، سفیر ایران در هند که دسامبر سال 2014 انجام گرفت، مطرح شد. سفیر ایران در این نشست در خصوص موضوع منابع مواد خام اظهار کرده بود این کشور ذخایر سنگ آهن به ارزش 2.5 میلیارد تن دارد و مایل است با همکاری هند به اکتشاف منابع طبیعی بپردازد.
به گزارش استیل ایران به نقل از ماین نیوز، شرکت فولاد هندی اسار هم مایل است یک کارخانه فولاد سه میلیون تنی در ایران احداث کند در حالیکه شرکت تولیدکننده سنگ آهن دولتی کی آی او سی ال قصد دارد حدود دو میلیون تن گندله به ایران صادر کند.