مشاور طرح جامع فولاد از نارضایتی تولیدکنندگان داخلی نسبت به تعرفه 15 تا 20 درصدی واردات فولاد خبر داد و گفت: مازاد تولید فولادسازان در انبار کارخانهها رسوب نکرده و کیفیت لازم را برای عرضه در بازار دارد.
محمد ابکاء با بیان اینکه در مقطع فعلی تولیدکنندگان فولاد محصولات خود را زیر قیمت واقعی به فروش میرسانند، اظهار کرد: اغلب فولادسازان از درصد تعرفه واردات فولاد که در ابتدای سال به 15 تا 20 درصد افزایش پیدا کرد رضایت ندارند و انتظار دارند دولت تعرفه را به 40 درصد برساند.
مدیرعامل شركت مهندسی بينالمللی فولاد تكنیک با بیان اینکه تعرفه 20 درصدی واردات میلگرد و تیرآهن باعث شده عمق نفوذ محصولات چینی در بازار بیشتر شود، گفت: درخواست آنها مبنی بر بالا بردن درصد تعرفه به این معنا نیست که توان رقابت با محصولات خارجی در بازار داخلی را ندارند، بلکه از آنجایی که اصلا تقاضایی برای خرید فولاد وجود ندارد، توقع دارند با ابزار جلوگیری از واردات دولت ورود پیدا کند.
وی همچنین در مورد این که تزریق منابع مالی به طرحهای عمرانی بازار فولاد را تکان خواهد داد یا خیر، گفت: هنوز مشخص نیست که این منابع در اختیار کدام پروژههای فولادی قرار خواهد گرفت و ممکن است هدف دولت پروژههای ساخت و ساز نباشد و عمرانی و راهسازی یا حتی صنعتی باشد که مصرف اولیه و عمده آنها محصولات فولادی است ولی سیاستگذاری دولت در بسته خروج از رکود به صورت مقطعی بازار فولاد را تکان میدهد اما رونق بازار در گروی این است که برای مصرف فولاد در صنایع مختلف به چه میزان تقاضا ایجاد شود.
به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، ابکاء با بیان اینکه تا پایان سال به لحاظ روانی بازار فولاد تکان میخورد، گفت: تقاضا از ناحیه مصرفکنندگان نهایی به زودی در بازار پدیدار میشود. زیرا افرادی که مصرفکننده نهایی فولاد نیستند اما در بازار حضور دارند، ارتباطی بین تولیدکننده و حلقه نهایی ایجاد میکنند که همین دسته از فعالان بازار به لحاظ روانی فضای معاملات در بازار را عوض میکنند و حجمی از تقاضا را روانه بازار میکنند و خرید فولاد رونق میگیرد.