Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

دولت دلواپس مشکلات اقتصادی کشور است

چهارشنبه، 13 آبان 1394 | Article Rating

سخنگوی دولت با بیان اینکه رهبر انقلاب اشاره کرده‌اند که برجام نباید موجب دو دستگی در کشور شود اظهار کرد:‌دولت نسبت به مساله‌ نفوذ حساس است و ما اجازه هر نوع نفوذ از جمله نفوذ فرهنگی را نمی‌دهیم اما این که هم گفته شود هر سرمایه‌گذار نفوذی است، اشتباه است.

محمد باقر نوبخت صبح امروز در نشست هفتگی خود خاطرنشان کرد: ما به دلواپس‌ها احترام گذاشته و آن ها را تقدیس می‌کنیم، اما ما هم نسبت به دختران جوانی که به دلیل مشکل اقتصادی نمی‌توانند ازدواج کنند یا فارغ‌التحصیلان بیکار دلواپسیم.

وی در ادامه با اشاره به نامه چندحقوقدان درباره‌ برچیده شدن سانتریفیوژها گفت: برجام به تصویب شورای عالی امنیت ملی و مجلس رسید و رهبر انقلاب اجرای آن را با ملاحظاتی بیان کردند. برجام نه برای ما و نه برای طرف مقابل ایده‌آل نبود. اکنون باید کار به عهده‌ نهادهای قانونی گذاشته شود و دیگرسه نفر حقوقدان نمی‌توانند نظر دهند. ما مشاهده می‌کنیم که نهادهای غیرقانونی جعل شده و به جای نهادهای قانونی اظهارنظر می‌کنند.

وی با بیان این که دغدغه‌های رهبری بسیار منطقی است و ما هم باید حواسمان جمع باشد خاطر نشان کرد:‌ ما دقت‌های لازم را داریم اما هر جمعی نباید به خود اجازه دهد که در جامعه تشکیک و تردید ایجاد کند. به هر حال منافع ما با قدرت‌های جهانی متفاوت است و ما نسبت به مساله‌ی نفوذ حساسیم، اما باید اجازه دهیم نهادهای قانونی اجرای برجام را دنبال کنند. من استدعا می‌کنم به ما اجازه دهند که ما برجام را با تمام ملاحظات رهبری اجرا کنیم. درست نیست که بگوییم فقط یک گروه در ایران اعتقاد و ایمان دارد. ما همانند داعش شعار تکفیری نداریم. اکنون باید اختلاف را کنار بگذاریم تا جامعه از آثار مثبت مذاکرات و برجام استفاده کند.

نوبخت در بخش دیگری از این نشست با اشاره به این که شورای اقتصاد سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را با مبلغ 6 میلیارد دلار تصویب کرد افزود: در این طرح یک شرکت اروپایی برای احداث 4 نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت سه هزار و 520 مگاوات و احداث یک نیروگاه بادی مجموعا به مبلغ 6 میلیارد دلار قراردادی را با وزارت نیرو امضا کرده که ما اسم این شرکت را بعدا اعلام می‌کنیم.

به گفته وی شورای اقتصاد قیمت خرید تضمینی گندم برای هر کیلو را هزار و 270 تومان اعلام کرده است .

وی با اشاره به این که مرکز آمار ایران رشد اقصادی 6 ماه اول سال را یک درصد اعلام کرده است افزود: رشد بخش کشاورزی 5.7 درصد، خدمات 9 دهم درصد و صنعت منفی 1.1 دهم درصد بوده است.

وی افزود:‌دو ماموریت برای سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای افزایش پرداخت عمرانی و بانک مرکزی برای تسهیلات با نرخ ترجیحی 12 و 16 درصد در نظر گرفته شده است. در روزهای آینده اعطای تسهیلات به صورت هدفمند به صنعت آغاز می‌شود. اکنون 14 هزار و 218 میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی پرداخت شده و با کمکی که انجام می‌شود تا سررسید 7 آبان به 20 هزار و 455 میلیارد تومان می‌رسد.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره‌ روند دادگاه معروف به میلیاردر نفتی خاطر نشان کرد: بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون دلاراز اموال عمومی و دارایی‌های ملت در اختیار این فرد بوده و وزارت نفت موظف است در خصوص استیفای حقوق مردم اقدام کند. مگر می‌شود این فرد پول را به حساب شاکی پرداخت کند و شاکی از این مساله امتناع کند؟ رئیس دادگاه وجود حساب بانکی شاکی را تایید کرده است، اما گفته می‌شود اگر این پول پرداخت شود امکان برداشت از آن نیست. اما این پول باید واریز شود حتی اگر ما نتوانیم از آن برداشت کنیم. زیرا پس از اجرای برجام این مشکل حل خواهد شد.

وی در ادامه افزود: مساله ای که مطرح می‌شود این است که آیا ما از این فرد ارز دریافت کنیم یا اموال و املاک؟ ما در شرایط فعلی به دلار نیازمندیم و ملک و املاک مشکلی از ما حل نمی‌کند. اکنون که حساب مشخص شده است و امکان واریز پول هم وجود دارد بنابراین این پول باید واریز شود.

سخنگوی دولت همچنین درباره سفر خود و حسین فریدون به استان‌های سیل زده کشور و نحوه پوشش این سفر از سوی صدا و سیما اظهار کرد: این سفر بسیار سخت بود زیرا دیدن خسارات مردم تلخ و ناراحت کننده است. در طول این سفر حسین فریدون همواره با من بود اما ما ندیده ایم که رسانه ملی چگونه این سفر را انعکاس داده است. آن‌ها حتما درباره عملکرد خود توضیح ارائه خواهند کرد.

وی درباره پرداخت تسهیلات برای افزایش قدرت خرید مردم نیز اظهار کرد: در این طرح پول جدیدی وارد نمی شود و این تسهیلات با تقلیل نرخ سپرده قانونی تامین می‌شود بانک مرکزی به بانک‌ها اجازه داده سه درصد از پول مردم را کمتر به بانک مرکزی تحویل بدهد. ان شاء الله این طرح با دقت از نیمه همین ماه آغاز می‌شود.

نوبخت در ادامه درباره سیاست دولت در قبال نرخ ارز تاکید کرد: ما به دنبال تقویت پول ملی بوده و نرخ ارز را افزایش غیرمعقول نمی دهیم. ما آمادگی نداریم که پول ملی را ضعیف کنیم.

سخنگوی دولت درباره تفاوت نرخ رشد اقتصادی اعلام شده از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی گفت: هنوز بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی را اعلام نکرده است اما همواره بین آمار بانک مرکزی وسازمان آمار به دلیل مبانی مختلف، تفاوت‌هایی وجود دارد اما طبق قانون تنها مرجع رسمی اعلام آمار، مرکز آمار ایران است . البته این مسأله نافی توانایی بانک مرکزی نیست اما به هر حال باید یک جا حرف رسمی و آخر را بزند.

نوبخت در پاسخ به این پرسش که چرا دولت همه مشکلات کشور را به گردن دولت قبلی می اندازد، گفت: رشد منفی 6/8 درصدی یا درآمد 118 میلیارد دلاری که عوض نمی شود . حرف دروغی هم گفته شد که ما سیل اخیر را به دولت قبل مرتبط دانسته‌ایم. یکی از دلایل وقوع این سیل این بود که سریک رودخانه پوشانده شده و آسفالت شده و رودخانه نتوانسته آب را از خود عبور دهد این کار به هر حال اشتباه است و هر دولتی که این کار را انجام بدهد اشتباه است. البته هم درست نیست که هیچ مشکلی را به دولت قبلی مرتبط نکنیم . ما اکنون همه پول‌های خود را صرف طرح‌هایی می‌کنیم که در دولت قبل با صلوات و کف و سوت به تصویب رسیده است. ما اکنون با دو هزار و 900 طرح ناتمام روبرو هستیم . از سویی ما باید در طول سال 42 هزار میلیارد تومان یارانه بدهیم. وقتی ما دو میلیون نفر را کم کردیم رسانه ها چه واکنشی نشان دادند؟

وی افزود: درست نیست که همه مسائل را به دولت قبل مرتبط بدانیم و درست هم نیست که درمورد گذشته هیچ چیز نگوییم . ما نباید از تریبون خود علیه افرادی که تریبون ندارند استفاده کنیم البته این مسأله با بیان تحلیل‌ها فرق می‌کند.

نوبخت درباره تشکیل شورای نظارت بر برجام تصریح کرد: این مسأله در حوزه صلاحیت شورای عالی امنیت ملی است.

سخنگوی دولت درباره حضور شرکت‌های آمریکایی در ایران گفت:‌ ما از حضور همه شرکت‌های آمریکایی و اروپایی که بخواهند در چارچوب منافع ملی ایران در کشور ما سرمایه گذاری کنند استقبال می کنیم. البته نمی گذاریم کالاهای مصرفی آمریکا وارد کشور ما شود. دولت در ارتباط با استفاده از منابع خارجی رویکرد خود را شفاف اعلام کرده است. ما خواهان سرمایه گذاری مستقیم خارجی‌ در حوزه تولید و ورود فناوری های نو در کشورهستیم.

وی درباره روند تهیه برنامه ششم توسعه خاطر نشان کرد: تهیه این برنامه ازسال 92 آغاز شد و پیش‌نویس آن هم تهیه شده است اما فرایند آنکه این پیش‌نویس به مجمع تشخیص رفته و پس از بررسی به دفتر رهبری داده شود، نسبتا طولانی بود.

نوبخت در ادامه با بیان اینکه مجلس برای انتخابات آماده می‌شود و ما هم آذرماه بودجه را به مجلس می دهیم اظهار کرد: بررسی بودجه زمان‌بر است بنابراین باید تلاش کنیم که برنامه ششم زودتر تصویب شود. تصویب احکام و مواد برنامه ششم زمان‌بر است و انتظار می رود مجلس زودتر این احکام را تصویب کند. من از همکاران خود خواسته‌ام تا قسمت دیگر برنامه ششم را تهیه کرده تا همراه بودجه آن را به مجلس تقدیم کنیم تا برنامه ششم توسعه زودتر تصویب شود.

سخنگوی دولت درباره موضع ایران نسبت به تحولات سوریه و تشکیل احتمالی دولت داعش گفت: داعش یک پدیده جعل شده از سوی قدرت های بزرگ برای تخریب اسلام است. جمهوری اسلامی ایران داعش را تائید نمی کند. ملت سوریه هم باید نسبت به دولت خود اظهارنظر کنند و قرار نیست چند نفر برای انتخابات این کشور تصمیم بگیرند. قرارکه نیست نظارت استصوابی نسبت به نامزدهای انتخابات سوریه انجام شود.

نوبخت همچنین از دیدار انتخاباتی رئیس جمهور با محمدرضا عارف اعلام بی خبری کرد.

وی درباره آخرین پیگیری‌ها نسبت به حادثه منا نیز گفت: دولت هر کاری را که لازم باشد برای استیفای حقوق زائران خود انجام می‌دهد. ما قبلا فکر می کردیم کبر سن در عربستان موجب می‌شود که تصمیماتی گرفته شود، ولی الان کم تجربگی و صغر سن کار دست آن‌ها داده است . بهترین حالت اعتدال است.

سخنگوی دولت درباره محدودیت برای سفرهای خارجی دستگاه دولتی گفت:‌ تمامی ماموریت‌هایی که در ارتباط با جذب سرمایه گذاری است ادامه می یابد اما تعداد افراد حضور یافته در ماموریت‌ها محدود می‌شود.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره کارت اعتباری خرید خاطر نشان کرد: این کارت در واقع اعطای تسهیلات کوتاه مدت با اجازه بانک مرکزی است که سود آن 12 درصد است و دولت سود آن را پرداخت نمی کند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: دولت برنامه‌های کوتاه مدت خود را تا آخر سال ادامه می‌دهد اما برنامه‌های بلند مدت نیز دارد.

سخنگوی دولت درباره اختلاف سازمان غذا ودارو و سازمان استاندارد نیز گفت: مکانیزم حل این اختلاف در قانون وجود دارد.

وی درباره پیگیری الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت خاطرنشان کرد: ما این الگو را به صورت پیش‌نویس لایحه به دولت داده‌ایم. ما همچنین با دفتر رهبری هماهنگی‌هایی داشته ایم و قرار شد که این الگو براساس سیاست‌های کلی نظام تدوین شود.

به گفته وی اجلاس سران کشورهای گازی در ایران برگزار خواهد شد و زمان آن توسط مسئولان وزارت نفت اعلام می‌شود.

نوبخت درباره تجمیع بیمه‌ها نیز اظهار کرد: درباره اینکه تجمیع بیمه‌ها کجا انجام شود اختلاف وجود دارد که رئیس جمهور این مسأله را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی محول کرده تا مدلی را تهیه کند. شاید تا هفته بعد این مدل اعلام شود.

وی با انتقاد از سخت‌گیری بانک‌ها برای اعطای تسهیلات خاطرنشان کرد: این سخت‌گیری می تواند موجب شود سرعت کار اقتصادی کند شود که این به نفع ما نیست و باید در این موارد فکری کنیم.

به گفته نوبخت توزیع بنزین یورو4 به صورت گسترده آغاز شده و این بنزین در اهواز هم توزیع شده است.

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به در پیش بودن سیزده آبان خاطر نشان کرد: ما هیچ گاه مسئولیت آمریکا را به خاطر پشتیبانی از رژیم شاه فراموش نمی‌کنیم وهمیشه این نفرت و کینه را نسبت به عملکرد آن‌ها حفظ می کنیم و تلاش می کنیم همانند همه ایرانی های علاقه‌مند به منافع ملی، خود را در برابر آمریکا مصون کنند که تقویت بنیه دفاعی ما یک سیاست بازدارنده در این حوزه است.

نوبخت در پایان تاکید کرد: دولت به دنبال اجرای عدالت در پرداخت حقوق کارمندان است.







منبع: خبر اقتصادی

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها