بهرام سبحانی؛ مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان این مطلب که فولاد مبارکه برنامه صادرات یک میلیون و 500 هزار تن محصول را در برنامه قرار داده است گفت: به دلیل کاهش تقاضا در بازار داخل کشور، تولید خود را 3 تا 4 درصد کاهش داده ایم و در حال حاضر کشورهای اتحادیه اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق بازار صادرات ما هستند.
مدیرعامل فولاد مبارکه درباره تاثیر کاهش قیمت جهانی سنگ آهن بر روی قیمت تمام شده فولاد کشور دارد گفت: کاهش قیمت جهانی سنگ آهن بر روی قیمت تمام شده داخل کشور تاثیری ندارد چراکه تولیدکنندگان سنگ آهن ما قیمت های خود را متناسب با قیمت جهانی این محصول کاهش نداده اند.
وی خاطر نشان کرد: فرمول تعیین قیمت سنگ آهن داخل کشور از فرمول جهانی تبعیت نمی کند و این در حالیست که در دنیا قیمت سنگ آهن یک سوم کاهش یافته است و در ایران شاهد این کاهش بر روی قیمت سنگ آهن نیستیم و در عوض با کاهش جهانی قیمت سنگ آهن در دنیا قیمت فولاد نیز پایین آمده و همین امر بر روی قیمت واردات فولاد تاثیرگذار است.
مدیرعامل شرکت فولاد مباركه با اشاره به اینكه عمده تولیدات این شركت ، صادراتی است گفت: مشكلات ما مربوط به كاهش شدید قیمت های جهانی محصولات فولادی به دلیل كاهش قیمت سنگ آهن و انرژی است در حالی كه هزینه های فولادسازان ایرانی نه تنها كاهش نیافته بلكه افزایش یافته است.
وی با تاکید بر ناكافی بودن تعرفه محصولات فولادی و اختصاص ارز مبادله ای برای واردات برخی از این محصولات گفت: كشورهای اروپایی و آمریكایی برای مقابله با دامپینگ چین ، قوانین ضد دامپینگ برقرار كرده اند و علاوه بر آن تعرفه های محصولات فولادی را افزایش دادند چرا كه محصولات چینی با ضرر و حمایت دولت این كشور صادر می شود. در ایران نیز به شدت نیاز به افزایش تعرفه ها داریم و در واقع دولت باید مشابه آنچه در صنعت خودرو انجام داده در صنعت ساختمان نیز انجام دهدتا شاهد رونق در این بخش نیز باشیم.
به گزارش استیل ایران به نقل از معدن24، مدیرعامل شرکت فولاد مباركه بر اقدامات مشترك صنایع فولادی جهت رفع مشكلات موجود تأكید كرد و گفت: هم اكنون در بازار داخل با كاهش تقاضا مواجه هستیم و از طرفی كاهش قیمت ارز، مزیت های صادرات را نیز كاهش داده است. لذا دولت باید تدابیری برای حمایت تولید كنندگان جهت صادرات نیز بیندیشد.