بعد از سقوط وحشتناک هفته گذشته، روز دوشنبه قیمت سنگ آهن و فولاد با اندکی بهبود مواجه شد. هرچند در میان انتظارات کاهش تقاضای فولاد و سنگ آهن چین در سال آینده، قیمت این دو کالا همچنان تحت فشار باقی مانده است.
به نقل از رویترز، بر اساس اظهارات موسسه تحقیقات و برنامهریزی صنعت متالورژی چین ( MPI)، در پی ادامهداشتن کندی اقتصاد و کاهش تقاضا در بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده دنیا، میزان تولید فولاد خام چین برای دومین سال متوالی در سال 2016 کاهش خواهد یافت. MPI اعلام کرد که میزان تقاضای سنگآهن چین با کاهش 4.2 درصدی به 10.7 میلیارد تن خواهد رسید.
قیمت هر تن سنگآهن برای تحویل در ماه می در بورس کالای دالیان با رشدی 1.9 درصدی به 293.50 یوان (46 دلار) رسید. این در حالی بود که در روز جمعه هر تن سنگ آهن با ثبت قیمت 284 یوانی کمترین سطح خود را از زمان بازگشایی بورس آتی در اکتبر 2013 تجربه کرده بود. در بورس معاملات آتی شانگهای، هر تن میلگرد با افزایش 1.3 درصدی یکهزار و 664 یوان معامله شد. در حالی که هفته گذشته این کالا با رسیدن به سطح 1618 یوانی کمترین قیمت تاریخ خود را تجربه کرده بود. افزایش ذخایر سنگآهن در بنادر چین کندی تقاضای چین برای موادخام را نشان میدهد، در حالی که کارخانههای فولاد چین موجودی سنگآهن خود را با ضرر میفروشند تا نقدینگی خود را تقویت کنند.
بر اساس آمار شرکت مشاوره صنعتی استیلهوم، میزان ذخایر سنگآهن وارداتی در بندرهای اصلی چین نزدیک به 2 میلیون تن نسبت به رقم 89.5 میلیون تنی هفته گذشته افزایش داشته است. بر این اساس میزان موجودی سنگآهن بنادر از ابتدای سال تاکنون 13 درصد رشد داشته است.
روز جمعه، هر تن سنگآهن 62 درصد برای تحویل فوری به بندر تیانجین چین، با کاهش 2.2 درصد 39.40 دلار معامله شده بود که برای اولین بار از سال 2008 زیر 40 دلار رسیده بود. بر اساس آمار منتشرشده توسط گلدمنساکس و بر پایه سیستم قیمتگذاری سالانه، این قیمت پایینترین قیمت از سال 2005 بوده است.
سنگآهن، اصلیترین منبع درآمد شرکتهای معدنکار والی و ریوتینتو، در میان دیگر کالاهای صنعتی از کندی اقتصاد چین بیشترین ضربه را خورده است. به طوری که قیمت سنگآهن در سال جاری افتی 45 درصدی را تجربه کرده که بیش از افت قیمت یکسال اخیر نفت خام و مس بوده است.