سال ۲۰۱۵، سال خوبی برای سنگ آهنی ها نبود به طوریکه کاهش شدید قیمت این محصول برخی از معادن سنگ آهن در دنیا را به تعطیلی کشاند که دلیل اصلی این کاهش قیمت سنگ آهن را می توان کاهش رشد اقتصادی چین و نیاز این کشور به عنوان بزرگ ترین مصرف کننده سنگ آهن برای تولید فولاد دانست و در عین حال در سال های اخیر معادن بزرگی در کشورهای مختلف از جمله استرالیا به چرخه تولید سنگ آهن اضافه شده اند.
این امر سبب شد سنگ آهن به پایین ترین قیمت خود در طی سال های گذشته برسد و حتی کارشناسان پیش بینی مناسبی از وضعیت این سنگ معدنی برای دو سال آینده هم نداشته باشند.
در این بین روزهای پایانی سال ۲۰۱۵ هم برای سنگ آهنی ها و هم فولادی ها بهتر از ماه های اخیر بود، چراکه با توجه به کاهش تولید فولاد در چین به دلیل کاهش تقاضا، قیمت فولاد در بازار جهانی تا حدودی با افزایش همراه بود.
هرچند که کاهش تولید فولاد نشانه کاهش تقاضاست و به طور کلی این امر برای سنگ آهن نکته مثبتی تلقی نمی شود، اما قیمت جهانی سنگ آهن در دو هفته اخیر افزایش یافته است.
در این میان سنگ آهن ایران نیز که از کمتر از سه ماه پیش قیمت گذاری آن توسط موسسه بین المللی متال بولتن آغاز شد، از همان ابتدا پس از یک هفته افزایش قیمت، به مدت ۹ هفته متوالی کاهش را تجربه کرد که این کاهش قیمت ناشی از کاهش قیمت های جهانی بود.
اما با افزایش قیمت جهانی سنگ آهن، قیمت سنگ آهن با درجه خلوص ۶۰ درصد ایران نیز با افزایش همراه بود و متال بولتن شاخص قیمت این سنگ را در ۲۳ دسامبر سال گذشته برابر با ۳۷ دلار و ۴۴ سنت اعلام کرد.
این در حالی است که سنگ آهن ایران در هفته پیش از آن یعنی ۱۶ دسامبر ۳۵ دلار و ۶۰ سنت قیمت گذاری شده بود.
به گزارش استیل ایران به نقل از ماین نیوز، افزایش قیمت سنگ آهن ایران در هفته گذشته نیز ادامه یافت و متال بولتن در ۳۰ دسامبر ۲۰۱۵ شاخص قیمت این محصول را برابر ۳۸ دلار و ۶۷ سنت اعلام کرد که نسبت به ۱۶ دسامبر افزایش یک دلار و ۲۳ سنتی را نشان می دهد.
این افزایش قیمت در حالی اتفاق می افتد که شاخص قیمت سنگ آهن ایران طی ۹ هفته یعنی از ۱۴ اکتبر تا ۱۶ دسامبر از ۵۲ دلار و ۵۰ سنت به ۳۵ دلار و ۶۰ سنت رسیده بود که حاکی از کاهش قیمت حدود ۱۹ دلاری این سنگ طی تنها ۹ هفته است.