وضعیت عمیق رکود در بازار مسکن در کوتاه مدت رونق نخواهد یافت در عین حال انتظار می رود ورود سرمایه به بخش مسکن به رونق ساخت و ساز و افزایش قیمت مسکن منجر شود.
از ابتدای امسال بخش مسکن نیز مانند سایر بخش های اقتصاد کشور با رکود دست و پنجه نرم می کند. علت های مختلفی برای وجود رکود در بازار مسکن از سوی کارشناسان بیان می شود.
تحریم ها، پدیده انتظار ارزانی در جامعه و کم شدن قدرت خرید مردم از مهمترین دلایل نامبرده شده است. با این حال علت رکود در بازار مسکن به طور کامل به بخش مسکن مربوط نمی شود.
در حقیقت مشکلات اقتصاد کلان کشور در چند ساله اخیر باعث شده است که سرمایه گذاری در این بخش که از پرسود ترین بخش های اقتصاد کشور است صورت نگیرد.
به نظر می رسد که اعطای وام خرید مسکن یکی از راههای خروج مسکن از رکود باشد اما تا زمانی که سرمایه به این بخش سرازیر نشود و سرمایه گذاران احساس نکنند که سرمایه گذاری آنها در این بخش برای آنها سود آور است، مشکلات این بخش ادامه خواهد داشت.
ساخت و ساز در بیشتر نقاط دنیا نمادی از وجود رونق اقتصادی و آئینه اقتصاد آن کشور است. برای مثال در آمریکا، بحران اقتصادی که در سال 2008 به وجود آمد اولین تاثیر خود را در بخش ساخت و ساز گذاشت و باعث بیکاری افراد زیادی که در این بخش فعالیت داشتند شد.
دلیل این امر این بود که در حدود 300 شغل مختلف وابسته به بخش مسکن و ساخت و ساز است و بروز هر نوع مشکل در این بخش می تواند مانند دومینو عمل کرده و باعث بروز مشکلات در سایر بخش های اقتصاد کشور شود.
چنانچه برجام به درستی مدیریت و اجرا شود می توان امیدوار بود که پول های بلوکه شده ایران به بازار سرازیر شود.
در این بین بخش مسکن می تواند محل خوبی برای سرمایه گذاری خارجی و ورود این پول ها باشد. در صورتی که این اتفاق بیفتد بازار مسکن می تواند از رکودی که به آن دچار شده بیرون بیاید.
به گزارش استیل ایران به نقل از اقتصادپرس، به هر حال بعید است که وضعیت عمیق رکود در بازار مسکن بتواند در کوتاه مدت رونق یابد اما انتظار می رود ورود سرمایه به بخش مسکن به رونق ساخت و ساز و افزایش قیمت مسکن منجر شود.