Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
تحقق چشم انداز، به صنعت فولاد گره خورده است
 

تحقق چشم انداز، به صنعت فولاد گره خورده است

چهارشنبه، 05 اسفند 1394 | Article Rating

در پنل تخصصی هجدهمین سمپوزیوم فولاد، مدیران عامل شرکت های تهیه و تولید مواد معدنی ایران، فولاد مبارکه، فولاد آلیاژی ایران در کنار رییس هیات عامل ایمیدرو و یکی از اعضای هیات عامل ایمیدرو به بررسی راهکارهای اجرایی شدن برنامه 55 میلیون تنی فولاد پرداختند. در این نشست که در مرکز همایش های جزیره کیش برگزار شد، مهدی کرباسیان به پیش نیازهای این برنامه اشاره کرد و گفت: کیفی سازی و ارزان کردن نسبی هزینه های تولید، توجه به تحقیق و توسعه و فراهم آوردن زیرساخت ها از مهمترین پیش نیازهای توسعه این صنعت است.


وی تصریح کرد: حضور در بازارهای رقابتی بدون ارایه محصول کیفی و قیمت مناسب، عملی نیست و این نکته ای است که از سوی فولادسازان بزرگ دنیا پیگیری می شود.
کرباسیان ادامه داد: یکی از راه های کاهش قیمت ها، تمرکز بر تحقیق و توسعه است که این امر نیاز به بودجه و همچنین حمایت و تحمل برای نمایان شدن دستاوردها دارد. به گفته وی، درایران مشکل حمل و نقل، سبب شده در برخی از مناطق نتوانیم قیمتی متناسب با بازار ارایه دهیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: ایران باید امتیاز انرژی را برای مهار قیمت ها و حضور در بازار رقابتی حفظ کند و این، عامل تاثیرگذاری در بهای تمام شده کالایی همچون فولاد است.


تحقق چشم انداز، به صنعت فولاد گره خورده است
پیش از وی، مدیر عامل فولاد مبارکه گفت: تحقق اهداف چشم انداز 20 ساله کشور به بخش فولاد، گره خورده است به این دلیل که یکی از مهمترین راه های افزایش درآمدسرانه، توسعه شغل و تحقیق و توسعه، توجه به صنعت فولاد است و این نکته در بسیاری از کشورها، به اثبات رسیده است.


وی ادامه داد: دستیابی به برنامه 55 میلیون تنی فولاد، یعنی جا به جایی سالانه 200 میلیون تن مواد در کشور، که این امر مستلزم توجه به زیرساخت ها و حمل و نقل است.
سبحانی افزود: هر چه زنجیره فولاد تکمیل تر شود، ارزش افزوده بالاتری نصیب اقتصاد می شود. مدیر عامل فولاد مبارکه افزود: تامین برق و گاز در تابستان و زمستان یکی از چالش های توسعه این صنعت است.


وی یادآور شد: طرح های استانی فولاد، ارثیه ای بود که به ایمیدرو رسید اما در دو سال گذشته این طرح ها، فعال شدند و هم اینک نیز طبق زمان بندی مشخصی، در آستانه راه اندازی هستند.


محمد حسن عرفانیان مدیر عامل اسبق فولاد مبارکه و از پیشکسوتان صنعت فولاد گفت: طرح های استانی فولاد صورت مساله و راه حل اشتباهی داشتند اما شرایط به گونه ای شد که باید اجرای آن ها ادامه پیدا می کرد. وی یکی از بزرگ ترین آسیب های صنعت فولاد در کشور را نبود ساختار سسیستمی ذکر کرد و گفت: تاکنون نتوانسته ایم ساختاری را در صنایع به ویژه صنعت فولاد نهادینه کنیم در حالی که باید توجه کنیم چالش فولاد، چالش کشور است.


چالش نیروی انسانی مازاد
محمد ابراهیم قدیریان مدیر عامل فولاد آلیاژی نیز در این نشست در پاسخ به سوالی درباره امکان کیفی سازی تولیدات فولاد در کشور اظهار داشت: در جایی که ما با چالش نیروی انسانی متورم در شرکت ها مواجه هستیم نمی توانیم به کیفی سازی بپردازیم.


وی افزود: یکی از بزرگ ترین عوامل توسعه که در سال های اخیر بسیار مورد تاکید قرار داشته، نیروی انسانی است. حال چگونه باید با نیروی انسانی مازاد در شرکت ها -که زمان و وقت زیادی از مدیران می گیرد- به کیفی سازی دست یابیم.


قدیریان ادامه داد: امروزه از نیروی انسانی به عنوان مغزافزار یاد می شود اما بالابودن نفر برای تولید یک تن محصول، به معنی بیکاری آشکار در شرکت ها است. به گفته وی، نقطه شروع کیفی سازی، از نیروی انسانی آغاز می شود در صورتی که وجود نیروی انسانی مازاد، همانند عاملی منفی برای شرکت ها عمل می کند.


مدیر عامل فولاد مبارکه نیز در این باره گفت: واحدهای موفق فولاد در کشورهای توسعه یافته، تنها 5 درصد از هزینه خود را صرف نیروی انسانی می کند در حالی که این رقم برای ایران حتی به بیش از 15درصد هم می رسد.


از سوی دیگر مسعود ابکا، عضو هیات عامل ایمیدرو اظهار داشت: کشورهای دیگر، زمانی که از برنامه خود سخن می گویند، آن را عملی می سازند. به عنوان مثال، مدیران فولاد چین که سال 2014 به ایران آمده بودند گفتند که با 150 میلیون تن مازاد تولید مواجه هستند و برنامه صادراتی دارند و همه در آمارها مشاهده کردند که چین سال 2015 برابر با 155 میلیون تن فولاد صادر کرد.


وجیه ا.. جعفری، مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز اظهار داشت: مهمترین عامل بقا برای صنعت فولاد، توجه به اکتشاف است و خوشبختانه طی دو سال گذشته این برنامه از سوی ایمیدرو آغاز شده و به نتایج ارزنده ای رسیده ایم.


وی ادامه داد: باید موضوع اکتشاف عمیق و معادن زیرزمینی در دستور کار قرار گیرد.


جعفری یادآور شد: از 57 میلیارد تن ذخایر شناخته شده کشور، 11درصد متعلق به عناصر فلزی هستند.
اسدا.. فرشاد، مدیر عامل شرکت فولاد غدیر ایرانیان نیز گفت: در حالی که سهم تولید فولاد آلیاژی در هند 5 درصد و اروپا 11 درصد است، ایران تنها توانسته سهمی کمتر از 1.5درصد را برای تولید این محصولات اختصاص دهد.
تصاویر
  • تحقق چشم انداز، به صنعت فولاد گره خورده است
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها