بازار سهام در آخرین روز فعالیت خود در هفته جاری با نماگرهای قرمزپوش به تعطیلات آخر هفته رفت، بازاری که گرچه روی نقطه تعادل قرار گرفته اما علائم خنثی و انتظار برای حمایت حقوقیها باعث شده تا روند نه چندان دلچسب برای معاملهگران رقم بزند.
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه اول اردیبهشت ماه 95، با کاهش 161 واحدی به رقم 78 هزار و 269 واحد رسید.
شاخص کل هموزن نیز با افت 8 واحدی عدد 13 هزار و 421 واحد را تجربه کرد. شاخص سهام آزاد شناور با 1857 واحد افت به رقم 87 هزار و 227 واحد دست یافت.
شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش 114 واحدی به رقم 54 هزار و 839 واحد رسید که شاخص بازار دوم با کاهش 347 واحدی به عدد 170 هزار و 759 واحد دست یافت.
امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با رشد 13 واحدی به رقم 792 واحد دست یافت. بر اساس این گزارش امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید با 56 واحد، و ایرانخودرو و سایپا به ترتیب هر یک به میزان 54 واحد؛ بالاترین تأثیر منفی را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل اما معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت پالایش نفت بندرعباس با 67 واحد، سرمایهگذاری گروه توسعه ملی با 42 واحد و فولاد خوزستان با 37 واحد، بالاترین تأثیر مثبت را بر برآورد این نماگر به نام خود ثبت کردند.
امروز ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از 273 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و 243 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 83 هزار و 630 نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکتهای داروسازی الحاوی، گروه بهمن، نفت ایرانول، حق تقدم خرید سهام توسعه معدنی و صنعتی صبانور، حق تقدم خرید سهام گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران، سیمان فارس و خوزستان، در اوراق مشارکت بینالمللی توسعه ساختمان از سوی ناظر بازار سهام متوقف و نماد معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری ملت، توریستی و رفاهی آبادگران ایران، حق تقدم خرید سهام کاشی و سرامیک سینا، بازگشایی شدند.
امروز در بازار سهام 27 میلیون سهم از سوی سهامدار عمده حقوقی در نماد معاملاتی سرمایهگذاری سایپا به ارزش بیش از 6 میلیارد تومان میان کدهای درونگروهی کد به کد شد.
در نماد معاملاتی صنعتی دریایی ایران نیز امروز 14.5 میلیون سهم میان کدهای حقیقی این شرکت منتقل شد.
بر اساس این گزارش، امروز گروه فلزات اساسی و معدنیها پس از برجای گذاشتن سه روز معاملاتی مثبت و توأم با صف خرید سهام شاهد واگذاری صفهای خرید با افزایش عرضه از سوی سهامداران اغلب حقوقی و متعادل شدن روند معاملات روبهرو بود.
در این گروه موضوع افزایش تعرفه واردات فولاد در کنار جابهجایی برخی داراییها میان تعدادی از هلدینگهای معدنی باعث شده بود تا بازار سهام در روزهای کم فروغ خودروییها و بانکیها این گروه را پیشرو خود در بازار قرار دهند. امروز در گروه خودروییها همچنان غلبه عرضه سهام بر تقاضا غالب بود.
به گزارش استیل ایران به نقل از فارس، روند بازار سهام در حالی در مدار تعادل قرار گرفته که به نظر میرسد سیگنالهای خنثی و افزایش انتظار برای تقویت و حمایت حقوقیها و بازارگردانهای سهام باعث شده تا حقیقیها چندان مایل به حضور پررنگتر در معاملات روزانه نداشته باشند و همچنان نظارهگر بازار سهام در روزهای آینده باشند.
بر اساس این گزارش، آنچه که این روزها اغلب معاملهگران در دستور کار خود قرار دادهاند، شناسایی تکسهمها و گروههای برخوردار از سود نقدی بالا در مجامع سالیانه از جمله داروییها و شرکت کوچک حاضر در گروه سایر محصولات کانی غیرفلزی است.
در روزهای کسلکننده فعلی بازار سهام آنچه که معاملهگران را راضی کرده، دلخوش شدن به نوسانهای کمتر از 10 درصدی تا موعد انتشار گزارشهای عملکردی 12 ماهه شرکتها در روزهای آتی است.
باید دید بازار سهام در اردیبهشت ماه امسال چگونه خود را آماده از فصل مجامع پیش رو خواهد کرد آیا حقوقیها از نیمه اردیبهشت ماه و همسو با انتشار خبرهای مختلف بانکی و مالی حضور خود را در بازار سهام پررنگتر خواهند کرد و یا اینکه همچنان برنامه فروش سهام را در دستور کار خود قرار خواهند داد؟