Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

حمایت موقت دلار از نفت و طلا

چهارشنبه، 08 اردیبهشت 1395 | Article Rating

يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.




بورس در انتظار محرکی قوی‌تر
دیروز، شاخص کل بورس با افت 294 واحدی (4/ 0 درصدی) همراه شد. روز گذشته شاهد تداوم فشار فروش در گروه خودرویی بودیم؛ رسیدن به سقف‌های قدرتمند و شناسایی سود توسط معامله‌گران در کنار عدم تغییر بنیادین در این شرکت‌ها، شاخص این صنعت را در یک ماه گذشته با افت 20 درصدی همراه کرده است. تردیدها در مورد پایداری رشد قیمت‌های جهانی کالاها نیز نمادهای فلزات اساسی و معدنی را با اصلاح قیمتی همراه کرد. به نظر می‌رسد هیجانات ناشی از رفع تحریم‌ها فروکش کرده است و معامله‌گران در انتظار پدیدار شدن اثرات واقعی برجام بر شرکت‌ها هستند. این عوامل در کنار کاهش انتظارات برای رشد چشمگیر سهام و شرایط انتظاری برای انتشار صورت‌های مالی فصلی و مجامع، کاهش 23 درصدی ارزش معاملات نسبت به میانگین زمستان را رقم زده است؛ بنابراین بازار برای رشد نیاز به محرک قوی‌تری دارد. 

دافعه سقف روانی برای دلار
دیروز هر دلار آمریکا با افت 10 تومانی با نرخ 3470 تومان معامله شد. تداوم فشار عرضه در بازار ارز بار دیگر موجب افت نرخ دلار شد. با نزدیک شدن به سطح روانی 3500 تومانی و کاهش انتظارات از رشد بیشتر نرخ دلار، بار دیگر شاهد افزایش عرضه ارز بودیم. در این خصوص، اخبار نیز حاکی از افزایش مقدار فروش ارز از سوی فعالان و صرافان ارزی بود. در فضای انتظاری بازار طلای جهانی و حبس قیمتی اونس در آستانه نشست بانک مرکزی آمریکا، از شدت نوسانات سکه کاسته شده است. در این شرایط به نظر می‌رسد خوش‌بینی نسبت به رشد قیمت طلای جهانی در معاملات امروز و همراهی سکه، موجب شده که معامله‌گران سکه با فروش ارز به دنبال خرید سکه برآیند. درواقع با خرید سکه ارزان‌تر می‌توانند از رشد آتی آن بهره‌مند شوند.

کم‌واکنشی سکه به بازارهای اثرگذار 
دیروز هر سکه طرح جدید با افت هزار تومانی به قیمت یک میلیون و 23 هزار تومان معامله شد. روز گذشته افت اندک اونس طلای جهانی و کاهش نرخ دلار عوامل فشار بر قیمت سکه بودند. به دلیل تداوم حبس بازه‌ای نرخ دلار و کاهش انتظارات برای رشد شدید نرخ دلار، شاهد افزایش عرضه ارز توسط معامله‌گران بودیم. امری که افت 10 تومانی نرخ دلار را رقم زد. همچنین اونس نیز در شرایط انتظاری برای نشست دوروزه فدرال رزرو نوسانات اندکی داشت. به نظر می‌رسد بازار اونس در انتظار سیگنال جدیدی برای حرکت است، اما در روزهای اخیر شاهد حمایت سطح 1230 دلاری از اونس بودیم. همچنین شاهد مقاومت سطح 3460 تومانی نرخ دلار از ابتدای فروردین هستیم. بنابراین خوش‌بینی‌ها نسبت به حمایت عوامل بنیادین از قیمت سکه، باعث بزرگ شدن اندازه حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه شده است. 


اونس در انتظار بیانیه فدرال رزرو 
دیروز ساعت 16، هر اونس طلای جهانی به قیمت 1232 دلار معامله ‌شد. روز گذشته کاهش تقاضای محافظه‌کارانه، عامل فشار بر اونس شد. اما افت شاخص دلار مانع از افت شدید اونس شد. بازارهای سهام برای اولین بار پس از چهار روز روند صعودی داشتند، امری که در کنار رشد قیمت نفت باعث حرکت معامله‌گران به سمت دارایی‌های پرریسک‌تر شد. همچنین نشست دوروزه فدرال رزرو امروز به پایان می‌رسد. افزایش نرخ بهره در نشست کنونی فدرال رزرو دور از انتظار است. اما افزایش نرخ بهره در ماه ژوئن محتمل است. آمارهای اقتصادی آمریکا به خصوص تولید ناخالص داخلی سه ماه اول 2016، می‌تواند روند افزایش نرخ بهره را نشان دهد. همچنان شاهد کاهش تقاضای فیزیکی اونس هستیم. هم‌اکنون اونس در بازه 1200 تا 1250 دلاری نوسان می‌کند و به نظر می‌رسد منتظر سیگنال‌های بیشتری برای شکست این بازه است. 


مقاومت «تسه»ها برای نرخ سود
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند93 (تسه9312) با افت 2/ 3 درصدی همراه شدند. هم اکنون شاهد تقابل دو عامل متضاد هستیم؛ از سویی بالا بودن نرخ سود وام (در سطح 8/ 21 درصد) و انتظارات برای کاهش نرخ سود در کل اقتصاد، مانع از رشد «تسه»ها می‌شود؛ از آنجا که افزایش قیمت «تسه»ها باعث افزایش هزینه وام و رشد نرخ سود واقعی وام می‌شود. از سوی دیگر، اقدامات دولت برای افزایش سقف وام و نزدیک شدن به فصل رونق مسکن، می‌تواند رشد تقاضای «تسه»ها را رقم بزند. سایر اقدامات دولت از جمله لیزینگ مسکن برای تقویت هر دو سمت عرضه و تقاضا و ایجاد بازار رهن ثانویه مسکن، با تسهیل تامین مالی سازندگان مسکن، چشم‌انداز خروج مسکن از رکود سه ساله را فراهم آورده است. رشد 3/ 6 درصدی تعداد معاملات مسکن در تهران نیز به اعتقاد کارشناسان از نشانه‌های وارد شدن مسکن به فاز پیش‌رونق است. 


رشد آرام نفت زیر سایه مازاد عرضه
به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، دیروز ساعت 16، هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 43 دلار معامله شد. افت شاخص دلار عامل حمایت از نفت شد، اما نگرانی‌ها از مازاد عرضه مانع از رشد شدید قیمت نفت است. نگرانی‌ها برای رقابت بیشتر ایران و عربستان برای کسب سهم بازار بیشتر چشم‌انداز رشد مازاد عرضه را ارائه می‌دهد؛ نشست 17 آوریل دوحه میان 16 صادرکننده بزرگ نفتی، با کارشکنی عربستان به دلیل عدم همکاری ایران برای شرکت در توافق برای حفظ سطح تولیدات بدون نتیجه به پایان رسید؛ ایران قصد دارد تولیدات خود را تا 4 میلیون بشکه افزایش دهد. موسسه سیتی بانک نیز افزایش تولیدات نفت عربستان را تا 11 میلیون بشکه در روز پیش‌بینی کرده است. با وجود نگرانی نسبت به رشد تولیدات اوپک، همچنان کاهش سرمایه‌گذاری‌های توسعه‌ای و فشار قیمت‌های پایین بر تولیدکنندگان می‌تواند با کاهش تولیدات این اثر را تعدیل کند.


ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها