Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

بازار پول و سرمایه دو بال رشد اقتصادی

شنبه، 18 اردیبهشت 1395 | Article Rating

شاخص کل بورس و اوراق بهادار در آخرین روز کاری هفته گذشته با 10 واحد افت و ثبت رقم 78 هزار و 33 واحد، هفته کاری دوم اردیبهشت ماه را با روندی منفی به پایان رساند.

به گزارش استیل ایران به نقل از ابتکار ، در پایان معاملات این روز، یک میلیارد و 237 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش سه هزار و 214 میلیارد ریال در 87 هزار و 506 نوبت خرید و فروش شد. نمادهای وبملت و فولاد با افت خود سبب کاهش شاخص شدند، اما نمادهای پارسان، حکشتی، وغدیر، تاپیکو و خودرو با تاثیر مثبت مانع افت بیشتر شاخص کل شدند. در میان شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) چهار واحد، شاخص آزاد شناور 149 واحد و شاخص بازار اول 29 واحد کاهش یافتند، اما شاخص کل (هم وزن) 39 واحد، شاخص قیمت (هم وزن) 33 واحد و شاخص بازار دوم 105 واحد افزایش یافت.

عبور ارزش معاملات فرابورس از 2 هزار و 600 میلیارد ریال
در پایان معاملات فرابورس، 294 میلیون و 160 هزار ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 600 میلیارد ریال در 23 هزار و 300 نوبت معامله شد. سهام شرکت‌های صنایع نسوز توکا، توکا رنگ فولاد سپاهان و ساینا بیشترین رشد قیمت را داشتند و بیشترین افت قیمت نصیب تدبیرگران فارس و خوزستان، معادن مس تکنار و بیمه نوین شد.

بیشترین حجم معاملات در آن روز مربوط به خرید و فروش
14 میلیون سهم بانک دی بود و بالاترین ارزش معاملات بازار سهام در نماد ذوب آهن اصفهان به ارزش 31 میلیارد ریال به ثبت رسید. نماد شرکت‌های نیروی برق دماوند، پالایش نفت تهران و ذوب آهن اصفهان پربیننده‌ترین نمادهای بازار بودند. هر برگه حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در محدوده 771 تا 804 هزار ریال معامله شد و بیشترین افزایش قیمت این اوراق در نماد اردیبهشت‌ماه 93 به میزان 1.7 درصد اتفاق افتاد. طبق این گزارش در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، بازار اول شاهد خرید و فروش 37 میلیون اوراق بهادار به ارزش 62 میلیارد ریال بود و در بازار دوم 86 میلیون اوراق بهادار به ارزش 290 میلیارد و 420 میلیون ریال معامله شد.

بالاترین حجم و ارزش معاملات ETF (صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله) در اختیار صندوق سرمایه‌گذاری آرمان آتی کوثر با معامله چهار میلیون و 700 هزار سهم به ارزش 49 میلیارد و 500 میلیون ریال بود و پس از آن صندوق سرمایه‌گذاری اعتماد آفرین پارسیان و گنجینه آینده روشن بیشترین حجم معامله را داشتند. همچنین بیشترین حجم معاملات اوراق با درآمد ثابت مربوط به داد و ستد اسناد خزانه اسلامی ‘اخزا2’ به ارزش 152 میلیارد و 900 میلیون ریال بود ضمن آنکه در مجموع، 282 میلیارد ریال معامله در نمادهای اسناد خزانه اسلامی انجام شد.

در پایان معاملات ، نمادهای معاملاتی شرکت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه و شرکت پگاه فارس برای برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام در روز یکشنبه (19 اردیبهشت) و شرکت تولیدی قند شیروان، قوچان و بجنورد با توجه به دریافت اطلاعات اولین پیش‌بینی حسابرسی شده سال مالی 1395 و وقوع تعدیل با اهمیت در اطلاعات پیش‌بینی عملکرد سال مالی 1394 متوقف شد. همچنین با توجه به فروش تمامی حق تقدم استفاده نشده شرکت قاسم ایران، نماد معاملاتی مذکور متوقف شد.
سومین بانک وارد فرایند تسویه وجوه معاملات بورس اوراق بهادار شد
از دیگر اتفاقات مهم هفته گذشته در بازار سرمایه از سوی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه(سمات) اعلام شد: سومین بانک به فرایند تسویه وجوه معاملات بورس وارد شد. وی در این باره افزود: در بازارهای مالی کارا، دو بازار پول و سرمایه بعنوان دو بال اقتصاد به طور هماهنگ با هم حرکت می کنند و می توانند سبب رشد اقتصادی شوند.
محمدرضا محسنی در آیین رونمایی وارد شدن سومین بانک در فرایند تسویه وجوه معاملات بورس اوراق بهادار گفت: شرکت سپرده گذاری مرکزی بر اساس قانون بازار اوراق بهادار، مسئولیت امور مربوط به ثبت، نگهداری و انتقال مالکیت اوراق بهادار و تسویه وجوه عاملات را برعهده دارد.

وی افزود: سمات به دنبال تضمین امنیت و کارآمدی بازار سرمایه ایران از طریق توسعه و بهینه سازی ساز و کار تسویه معاملات با تمرکز بر افزایش کارایی، کاهش ریسک و هزینه پایاپای و تسویه وجوه معاملات است. وی، یکی از ابزارهای موجود برای رسیدن به این هدف را “توسعه همکاری ها با بازار پول و بهره گیری از پتانسیل های موجود در این زمینه”عنوان کرد.
مدیرعامل سمات، بازار پول و سرمایه را مکمل یکدیگر خواند و افزود: تعامل این دو بازار می تواند سلایق و علایق سرمایه گذاران و سرمایه پذیران را به نحو مطلوبی پوشش دهد.وی ادامه داد: بانک سامان با رعایت استانداردهای شرکت سپرده گذاری مرکزی توانست بعد از بانک های ملی و تجارت وارد فرایند تسویه وجوه معاملات بورس اوراق بهادار شود. وی تاکید کرد: هر بانکی که بتواند خدمات بهتری از نظر فنی و مالی به فعالان بازار سرمایه ارائه دهد، می تواند وارد این فرایند شود.

محسنی با بیان اینکه انتقال فرایند وظایف تسویه و پایایای بورس کالا به شرکت سپرده گذاری در چند روز آینده عملیاتی می شود، افزود: این شرکت ارتقاء کارایی فرایندهای تسویه وجوه معاملات را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است تا بتواند به خوبی از ظرفیت های موجود در نظام بانکی کشور استفاده کند.

وی به شعار سال 95 اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل اشاره کرد و گفت: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حکم جدید وزیر امور اقتصادی و دارایی مسئول تامین مالی بنگاه های اقتصادی کشور شده است تا این بازار همسو با تحقق شعار امسال، گام بردارد.وی تاکید کرد: به طور حتم با همکاری خوب بانک ها و بازار سرمایه می توان نقش مهمی در توسعه و بالندگی ایران اسلامی ایفا کرد.


ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها