مشاور مالیاتی اصناف و بازار با بیان اینکه مودی مقصر اجرای شیوه علی الراس است، گفت: بعید میدانم طرح جامع مالیاتی امسال محقق شود.
محمدرضا جعفریان در مورد اینکه گفته میشود ممیزان مالیاتی همچنان براساس ظواهر کسب و کار و مغازه صاحبان مشاغل مالیات در نظر میگیرند، اظهار داشت: یکی از معیارهای تعیین مالیات، اسناد و مدارک است. مودی موظف است اطلاعات و مدارک لازم برای مالیات را به سازمان ارائه کند اما چون مودی پاسخ نمیدهد، ممیز براساس شواهد و قرائن مثل مکان، ظاهر مغازه و تعداد کارگران و دیگر موارد مالیات علیالراس تعیین خواهد کرد.
مشاور مالیاتی اصناف با تاکید بر اینکه مالیات علیالراس بدترین نوع مالیاتستانی است، تصریح کرد: متاسفانه ممیزان نیز سلیقههای شخصی را به شواهد و قرائن اضافه کرده و با توجه به رکود بازار و از طرفی عدم رعایت ماده 237 قانون تشخیص مالیات را چند برابر اعلام میکنند، به همین علت صدای مودیان بلند میشود.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه مودی موظف است اسناد خرید و فروش و درآمد را به سازمان ارائه کند تا ممیز مالیاتی از شیوه علیالراس استفاده نکند، بیان داشت: مودی مقصر است که مدارک ارائه نمیکند.
وی در خصوص اینکه باید طبق قانون اخذ مالیات در طرح جامع مالیاتی براساس پایگاه اطلاعات و دادهها باشد که نیازی به شیوه علیالراس نباشد، گفت: متاسفانه سازمان مالیاتی سالهاست طرح جامع مالیاتی را مطرح میکند و فکر میکنم امسال نیز محقق نخواهد شد.
جعفریان با بیان اینکه وزیر اقتصاد وعده داده که بهمن ماه طرح جامع مالیاتی تکمیل میشود، عنوان کرد: امیدواریم که شاهد اجرای کامل طرح باشیم و از این موضوع استقبال میکنیم، اما هشت سال است هزینههای مختلفی برای آن میشود، اما به نتیجه نرسیده است.
به گزارش استیل ایران به نقل از فارس، مشاور مالیاتی اصناف و بازار با اشاره به اینکه مواد مربوط به اخذ مالیات علیالراس در اصلاحیه قانون حذف شده است، تاکید کرد: باید سازمان مالیات براساس اسناد و مدارک متقن مالیات اخذ کند و مودی نیز همکاری داشته باشد. مسئولان باید جواب دهند که چه زمانی قانون اجرایی میشود.
به گفته وی، بالغ بر 50 درصد از صاحبان شاغل اکنون به شیوه علیالراس مالیات میدهند که به علت عدم ارائه اطلاعات مودی و نبود اطلاعات کافی در سازمان ممیز مالیاتی علیالراس میکند.
وی تاکید کرد: براساس تجربهای که دارم بعید است، امسال نیز طرح جامع مالیاتی تکمیل و محقق شود.