کم کم وقت آن فرارسیده است تا دود سپید از بلندای دودکش های ذوب آهن چهارمحال و بختیاری به هوا برخیزد.
چه سپیده دمانی که کارگران چهارمحال و بختیاری ذوب آهن اصفهان با همان اتوبوس های قدیمی از گردنه رخ ،پیچ در پیچ عبور می کردند تا به آتش گداخته ذوب آهن برسند.
آن روزها ،کار کردن در ذوب آهن در چهارمحال و بختیاری هم طراز کارکردن در کویت بود و مردمانی که هر صبح و عصر در دو شفیت راهی ذوب آهن می شدند،با همان کلاه پشمی سبز و بلوزهای خاکی رنگ،
جایگاه خاصی در بین مردم داشتند.
آنها کار بلد بودند ،هم سنگ را می شناختند ،هم آتش را و هم فولاد نرم را ،آنها همانهایی بودند که سنگ را زهر کش می کردند و آهن را از دل سنگ بیرون می کشیدند و چه کارگرانی که در این موهایشان سپید نشد.
حالا پس از آن هم سپیده دمان که کارگران ذوب آهن راهی اصفهان می شدند،کمی نزدیک تر کوره های فولاد چهارمحال و بختیاری قد علم کرده است تا یکی از آرزوهای دیرین مردم این استان محقق شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری درباره آخرین وضعیت ،فولادسازی استان می گوید:طرح احیای فولاد سازی آماده بهره برداری است و به احتمال فراوان با حضور رئیس جمهوری یا معاون اول وی بهره برداری می شود.
قاسم سلیمانی دشتکی ،افزود : بهره برداری از این طرح نقش مهمی در توسعه صنعت فولاد استان خواهد داشت و در کنار ورق فولاد این طرحها آینده روشنی در بخش صنعت چهارمحال و بختیاری رقم می زنند.
رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در خصوص آخرین وضعیت ،فولاد استان گفت:این طرح یکی از هفت طرح فولادی یک میلیون تنی کشور است که امسال در کشور مورد بهره برداری قرار می گیرد.
سید نعیم امامی ،در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود:میزان تولید واقعی این طرح در مرحله نخست 800هزار تن در سال است.
به گفته وی،این هفت طرح در کشور از سال 95 شروع شد و در سال 90 فاز اول همه این طرح ها پیشرفت متفاوتی داشت که در این استان تا سال 90 میزان پیشرفت فیزیکی فولاد استان تا 80 درصد بود.
امامی اظهار داشت:از سال 90 تا 92 میزان پیشرفت فیزیکی این طرح فولادی صفر شد و پیشرفتی به طرح اضافه نشد و اعتباری برای این طرح نیامد و به دلیل تحریم ها فاینانس ان نیز بسته شد.
رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت:از سال 92 و پس از سفر رئیس جمهوری و هیات دولت تدبیر و امید به چهارمحال و بختیاری،فولاد مبارکه وارد میدان شد و در این طرح حدود 600میلیارد ریال هزینه کرد.
امامی اظهار داشت:با ورود فولاد مبارکه به طرح فولاد چهارمحال و بختیاری میزان پیشرفت این طرح از 80درصد به 100درصد رسید و اکنون این فاز نخست طرح آماده بهره برداری شده است.
به گفته وی،فاز دوم این طرح فولاد سازی است که تا دو سه ماه دیگر ساخت آن آغاز می شود و این طرح منتظر آزاد شدن ال سی و فاینایس است.
امامی اظهار داشت:فاز سوم این طرح نیز که مصوب سفر رئیس جمهوری و هیات دولت یازدهم به استان است طرح تبدیل شمش فولاد به ورق است که این طرح در یک دوره پنج ساله انجام می شود.
رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: آزمون حذب نیروی این طرح نیز به صورت استاندارد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با نظارت این سازمان و اداره کل تعاون،کار و امور اجتماعی برگزار شد و 140نفر در این آزمون پذیرش شدند.
امامی اظهار داشت:تاکنون از این تعداد 60نفر در دوره های آموزشی طرح فولاد استان شرکت کرده اند و مابقی نیز هنگام راه اندازی طرح ، فعالیت خود را آغاز می کنند.
به گفته وی،در کنار اشتغال مستقیم کار ،بخش های مختلف نیز زمینه اشتغال غیر مستقیم در فولاد استان فراهم می شود.
وی گفت:در فاز دوم طرح فولاد چهارمحال و بختیاری نیز در یک دوره پنج ساله حدود یک هزار و 200نفر به صورت غیر مستقیم مشغول کار می شوند.
امامی در خصوص فاز سوم و طرح تولید ورق از شمش نیز گفت:در سفر وزیر صنعت ،معدن و تجارت به ایتالیا تفاهمنامه ای با شرکت 'دانی یالی ' ایتالیا منعقد شد منتهی شرکت ها دیگر نیز برای حضور در این طرح اعلام آمادگی کرده اند و اکنون مناقصه فاز سوم طرح فولاد چهارمحال و بختیاری در حال آمده شدن است.
به گزارش ایرنا،مجموعه فولاد چهارمحال و بختیاری شامل فاز احیاء (تبدیل گندله آهن به آهن اسفنجی) و فاز فولاد سازی (تبدیل آهن اسفنجی به اسلب) و فاز تولید (شمش فولادی) است.
در طرح توسعه فولاد در سفر رییس جمهوری در سال 93 به چهارمحال و بختیاری، ایجاد بخش تولید ورق (نورد سرد و گرم) نیز برای این طرح در نظر گرفته شد.
بعد از اجرای این مراحل، افزایش ظرفیت تولید فولاد از یک میلیون به دو میلیون تن مد نظر است که تمامی این مراحل در پنج سال انجام می شود.
فاز احیاء مجتمع فولاد استان که مرحله تولید آهن اسفنجی است از سال 85 آغاز شده و در طول سال های 89 تا 92 عملیات اجرایی طرح به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده بود.
عملیات اجرایی طرح از سال 93 با مشارکت فولاد مبارکه به عنوان سرمایه گذار شتاب گرفت.
سرمایه گذاری این طرح 10 هزار میلیارد ریال با مشارکت ایمیدرو و فولاد مبارکه در حال انجام است.
مجتمع فولاد چهارمحال و بختیاری در سفید دشت در حدود 30 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
گزارش از محمود رئیسی