معاون اول رئیسجمهوری در جریان بازدید از چند واحد صنعتی در شهرک صنعتی پرند به تولیدکنندگان این پیام را داد که اگر آنها به تولید برسند، تولید باکیفیت و رقابتی انجام دهند، دولت آنچه در توان دارد برای حل مشکلات آنها بهکار خواهد گرفت. اسحاق جهانگیری در نشست با مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان رباط کریم که در شهرک صنعتی پرند، برگزار شد، اعلام کرد: هر ایرانی دلسوز و هر کسی که به آینده فرزندان این کشور میاندیشد باید بداند که در مقطع فعلی هیچ چیزی واجب تر و مهم تر از تولید و سرمایهگذاری در کشور وجود ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، جهانگیری افزود: بازدید از چهار واحد تولیدی و صنعتی باعث شد انرژی و روحیه پیدا کنم، چرا که پیش از بازدید تصور میکردم با واحدهایی مشکلدار مواجه خواهم شد، اما خوشبختانه هر چهار واحد تولیدی به شکل مناسب در حال فعالیت بودند. معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه امروز جفای بزرگی به صنعتگران ایرانی میشود، اظهار کرد: متاسفانه برخی تلاش میکنند که فضایی مبهم و تیره و تار در جامعه بهوجود آورند و این گونه وانمود کنند که سرنوشت تولید و فعالیت اقتصادی در کشور نامعلوم است که البته این گونه تلاشها به ضرر کشور تمام خواهد شد.
وی یکی از دلایل بازدید خود از واحدهای صنعتی در ایام اخیر را به نمایش گذاشتن فعالیت این واحدها دانست و افزود: در مدت اخیر از واحدهای کوچک و متوسط صنعتی بازدید کردم تا رونق و فعالیت واقعی تولیدکنندگان به نمایش گذاشته شود و جامعه از وضعیت صنعت و تولید کشور مطلع شود.
جهانگیری با اشاره به اینکه صنعتگران کشور دانش و تجربیات خود و حاصل عمر و دسترنج خویش را در واحدهای صنعتی به کارگرفتهاند، گفت: با تلاش این عزیزان تعداد زیادی نیروی انسانی مشغول کار شده است و برای صنعتگران و کارآفرینان این کشور هیچ چیزی بهتر از این نیست که فضای مناسبی برای تولید و سرمایهگذاری فراهم شود.معاون اول رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه یکی از اصلی ترین مولفههای اقتدار کشور، اقتدار اقتصادی است، تصریح کرد: ما به ایران باثبات و قدرتمند نیاز داریم و البته در منطقهای که التهاب و ناآرامی وجود دارد و دشمنان برای اینکه ایران با بحران مواجه شود برنامهریزی کردهاند، خوشبختانه کشور از وضعیت مطلوبی برخوردار است، اما نیازمند آن هستیم که اقتدار اقتصادی خود را نیز افزایش دهیم.
وی ادامه داد: اقتدار اقتصادی زمانی حاصل خواهد شد که دیگر دغدغه اشتغال و بیکاری در کشور وجود نداشته باشد و بتوانیم با اقتصاد دنیا در تعامل سازنده باشیم و به سادگی به صادرات و واردات بپردازیم.جهانگیری افزود: باید شرایطی در کشور به وجود آوریم که نه تنها سرمایهگذار ایرانی بتواند در کشور فعالیت کند، بلکه سرمایهگذاران خارجی نیز ایران را یکی از نقاط امن و مطلوب برای سرمایهگذاری بدانند.معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به نامگذاری سال 95 تحت عنوان اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل اظهار کرد: همه تولیدکنندگان، صنعتگران، کشاورزان و فعالان اقتصادی باید در راستای این شعار وارد عمل شوند و دولت نیز باید برای تحقق این شعار بسترسازی لازم را انجام دهد.
وی در ادامه گفت: در مقطعی که اراده مقام معظم رهبری، دولت و همه ارکان نظام این است که اقتصاد و تولید کشور به حرکت درآید، کسانی که در این مسیر سنگ اندازی میکنند و چوب لای چرخ اقتصاد کشور میگذارند، قطعا در مسیر اشتباه حرکت میکنند.معاون اول رئیسجمهوری افزود: کسانی که دولت را از مسیر اصلی خود که حل مشکلات جامعه است منحرف میکنند، قطعا اشتباه میکنند و در مسیر ضرر و زیان ملت گام برمی دارند، چرا که در شرایطی که مسوولان کشور باید به فکر حل مشکلات مردم باشند ناچار هستند به برخی حواشی بپردازند.جهانگیری ادامه داد: البته دولت کاملا آگاه و هوشیار است و این گونه مسائل را به خوبی تشخیص میدهد و اجازه نمیدهد که برخی حواشی بتواند مانع از اداره صحیح کشور شود. دولت سعی میکند ضمن برطرف کردن حواشی و آرامش بخشیدن به فضای جامعه، اداره کشور را به نحو مطلوب انجام دهد و از مسیر اصلی منحرف نشود.
وی خطاب به مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی کشور گفت: شما به تولید برسید، تولید با کیفیت و رقابتی انجام دهید و من به شما اطمینان میدهم که دولت آنچه در توان دارد برای حل مشکلات شما بهکار خواهد گرفت چرا که اقتصاد مقاومتی نیز به همین معنا است که موانع و مشکلات را از پیش روی تولید کشور برداریم.
به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، معاون اول رئیسجمهوری یکی از مطالبات جدی صنعتگران را تامین منابع مالی عنوان کرد و گفت: البته نظام بانکی برای این موضوع در تلاش است و امیدوارم با برنامه ریزیهای صورت گرفته، شاهد حل مشکل تامین منابع مالی برای واحدهای تولیدی باشیم. جهانگیری همچنین به مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی نیز اشاره و اظهار کرد: بخش مالیاتی کشور در عین حالی که باید از واحدهای تولیدی و صنعتی مالیات اخذ کند، اما باید سخنان و دغدغههای آنان را نیز بشنود چرا که هیچ تولیدکنندهای نمیخواهد از پرداخت مالیات فرار کند، بلکه میخواهد روشی برای اخذ مالیات بهکار گرفته شود که به رقابت آسیب وارد نکند.وی افزود: سامانه جامع مالیاتی کشور قرار است امسال راهاندازی شود و از این طریق فشار اصلی از روی تولیدکنندگانی که بهصورت شفاف فعالیت میکنند، برداشته خواهد شد.معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: دولت اطلاع دارد که برخی افراد واردات میلیاردی انجام میدهند و از پرداخت مالیات و عوارض فرار میکنند که باید این افراد شناسایی شوند و از آنها مالیات اخذ شود. وی با بیان اینکه کشور هم به صنایع بزرگ و هم به صنایع کوچک نیازمند است، گفت: اینها مکمل یکدیگر هستند اما در مقطع فعلی آنچه میتواند مساله بیکاری و مشکل اشتغال کشور را حل کند، توسعه صنایع کوچک است.
وی افزود: امروز مساله اشتغال و بیکاری یکی از مهمترین مشکلات کشور است که باید تلاش کنیم با رونق بخشیدن به صنایع کوچک و اتصال این صنایع به بازارهای صادراتی، مشکل اشتغال کشور را رفع کنیم.
جهانگیری با یادآوری اینکه موانع بینالمللی و همکاریهای بانکی در حال رفع شدن است، گفت: البته حل این مشکلات نیاز به زمان دارد و امیدوارم به مرور شاهد رفع این موانع از پیش روی اقتصاد کشور باشیم.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به حضور استاندار تهران در این نشست از وی خواست مشکلات و دغدغههای مطرح شده از سوی مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی را بررسی و با آنان جلسه برگزار کند تا دغدغههای تولیدکنندگان و صنعتگران را مرتفع کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست با بیان اینکه فضای عمومی صنعت رو به بهبود است، تاکید کرد: امروز شرایط بخش صنعت خیلی بهتر از قبل است صنعت کشور در سالهای گذشته با مشکلات متعددی از جمله تورم و رکود مواجه بود که خوشبختانه بخشی از این مشکلات امروز با سیاستگذاریهای دولت مرتفع شده است. محمدرضا نعمتزاده با بیان اینکه در بازدید انجام شده شاهد توانمندیهای خوب واحدهای صنعتی در عرصه تولید و صادرات بودهایم، افزود: خوشبختانه در بخش صنعت، معدن و تجارت کشور ظرفیتها و پتانسیلهای مناسبی وجود دارد که با حمایت لازم باید فضای کشور را به سمت و سوی فضای تولید بیش از پیش سوق داد.
به گفته نعمتزاده، درست است که واحدهای تولیدی با مشکلاتی همراه هستند که ضرورت هموارسازی آنها و حمایت بیشتر را میطلبد، اما خود واحدهای تولیدی و تجاری نیز باید از گذشته بیشتر تلاش کنند. وی در ادامه با اشاره به ویژگیهای شهرک صنعتی پرند اظهار کرد: باید مشکلات زیرساختی و شهرداری هرچه سریعتر مرتفع شوند و از مسوولان میخواهیم در این رابطه اقدامات لازم را انجام دهند. نعمتزاده با بیان اینکه کمتر از 2 درصد آب کشور در بخش صنعت مصرف میشود خطاب به معاون اول رئیسجمهوری، اظهار کرد: مصرف خانوار و بخش کشاورزی از جمله اولویتها محسوب میشوند، اما ما تقاضا داریم تا 3 درصد آب کشور را به بخش صنعت اختصاص دهید.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات این شهرک صنعتی نیز به همین موضوع برمیگردد که از مسوولان میخواهیم تا همیاریهای لازم را در این خصوص انجام دهند. وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت هدایت منابع مالی و تسهیلات به سمت صنعت و تولید، گفت: فضای عمومی صنعت کشور رو به بهبود است، اما در عین حال از سازمان امور مالیاتی کشور، سازمان تامین اجتماعی و سیستم بانکی میخواهیم تا در جهت حمایت بیشتر از واحدهای تولیدی و صنعتی کمک کنند. نعمتزاده کمبود نقدینگی را از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی دانست و گفت: باید تلاش کنیم تا سهم منابع مالی و تسهیلات بانکی را به سمت صنعت و تولید هدایت کنیم، چراکه به اشتغالزایی و بهبود تولید میانجامد و در این راستا از بانک مرکزی میخواهیم تا بیش از گذشته به کمک این بخش از اقتصاد کشور بیاید.