رئیس هیات عامل ایمیدرو جدید ترین وضعیت طرح های فولادی استانی را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان با بیان اینکه 7 طرح فولاد استانی با وجود محدودیت منابع، با رایزنی های به عمل آمده با طرف چینی و کاهش قیمت به نتیجه رسید، گفت: جابجایی پول برای طرح های مذکور طی ماه های قبل حل شد و اکنون این طرح ها فعال هستند و اکنون موفق شده ایم بخش آهن اسفنجی 7 طرح را فعال کنیم.
وی افزود: نکته مهم درباره طرح های یاد شده، بهره گیری از تجهیزات اروپایی - چینی است که اقدام ارزنده ای است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برنامه راه اندازی طرح های فولاد استانی تصریح کرد: براساس برنامه ریزی، فولاد سپیددشت (چهارمحال و بختیاری ) در خرداد ماه آزمایش سرد را شروع کرد و آب سد چغاخور به طول 60 کیلومتر برای آن برنامه ریزی شد و در مسافت کوتاهی تا این کارخانه به دلیل وجود معارض در اراضی برای لوله گذاری متوقف شده که مسئولان محلی در تلاش برای رفع این مشکل هستند و در واقع طرح آماده افتتاح است.
وی افزود: آهن اسفنجی فولاد شادگان (خوزستان) تا پایان تابستان امسال آماده افتتاح می شود و مشکلی ندارد. همچنین، انتظار می رود واحد آهن اسفنجی فولاد میانه (آذربایجان شرقی ) و نی ریز (فارس ) تا پایان امسال افتتاح شود و علاوه بر این، بهره برداری از فولاد سبزوار (خراسان رضوی )، بافت (کرمان ) و قائنات (خراسان جنوبی) برای پایان سال 95 پیش بینی شده و چنانچه این امر محقق نشود، نیمه نخست سال آینده هدف گذاری شده است تا واحد آهن اسفنجی این طرح ها به بهره برداری برسد.
کرباسیان مکان یابی نامناسب، کمبود یا نبود زیر ساخت ها از قبیل آب، برق، گاز، حمل ونقل و نیز ضعف منابع مالی را سبب طولانی شدن اجرای هفت طرح فولاد استانی عنوان کرد.
هفت طرح فولاد استانی در سال 1385 در دستور کار دولت نهم قرار گرفت، اما به دلیل مشکلات مالی مدت ها متوقف ماند. با شروع فعالیت دولت یازدهم، فعال سازی این واحدهای فولاد سازی از نیمه دوم سال 92، آغاز شد.
به اعتقاد کرباسیان، براساس سند چشم انداز 1404 ظرفیت 55 میلیون تنی برای تولید فولاد پیش بینی شده است و تحقق این مهم مشکل حادی ندارد. وجود مواد اولیه و سنگ آهن با توسعه اکتشافات جدید، احداث واحدهای گندله سازی و نیز تامین نقدینگی با جذب سرمایه گذاری خارجی امکانپذیر است .
برنامه صادرات حدود 14 میلیون تن فولاد در برنامه جامع
براساس سند چشم انداز به منظور دستیابی به ظرفیت تولید فولاد، میزان استخراج سنگ آهن باید به 135 میلیون تن برسد. تولید کنسانتره 77 میلیون تن، گندله 72 میلیون تن پیش بینی شده و اکنون میزان استخراج سنگ آهن 40 میلیون تن، کنسانتره و گندله به ترتیب 24 و 22 میلیون تن اعلام شده است.
کرباسیان اضافه کرد: طرح های فولادی که دارای پیشرفت 20 درصدی هستند، چنانچه بحث مالی در تامین سرمایه حل شود و سرمایه گذاری وسیعی مورد نیاز نباشد، می توان در مذاکره با طرف های خارجی آن ها را تکمیل کرد و به هدف سند چشم انداز دست یافت.
به گزارش استیل ایران به نقل از ایمیدرو، رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: واقعیت این است پروژه های جدید فولادی باید در کنار آب های جنوب شکل بگیرد، زیرا علاوه بر حل مشکل آب، بحث صادرات و واردات آنها نیز باید مورد توجه باشد.
وی افزود: امروز کشور دارای سنگ آهن کافی است و با اکتشاف های جدید مواد اولیه مورد نیاز تامین خواهد شد و با بهره گیری از ذخایر گاز و زغال سنگ می توانیم به عنوان یک صادرکننده فولادی جایگاه مناسبی داشته باشیم .
کرباسیان اضافه کرد: براساس طرح جامع فولاد، صادرات حدود 14 میلیون تن فولاد در افق 1404 مورد انتظار است و در عین حال سال گذشته با صدور 4.1 میلیون تن صادرات فولاد رکوردی بی سابقه به ثبت رسید و در عین حال نشان داد اکنون در زیر ساخت ها در این ارتباط مشکل حادی وجود ندارد.
به گفته وی، امروز در بندرعباس و خوزستان راه آهن دایر است و راه آهن سیستان و بلوچستان نیز در دستور کار قرار دارد و مشکل زیر ساخت هم نخواهد داشت.