Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

هشدار وزیر نیرو درباره بروز بحران آب

دوشنبه، 07 بهمن 1392 | Article Rating
وزیر نیرو با هشدار نسبت به اینکه روزبه‌روز به سمت بحران آبی در حرکت هستیم، می‌گوید: هم‌اکنون ایران در مرحله تنش آبی قرار دارد و سطح آبخوان‌های کشور نیز حدود 20 متر افت کرده است.
حمید چیت چیان افزود: ایران به دليل قرار گرفتن در منطقه خشک و نيمه‌ خشک جهان و با ادامه روند موجود در استفاده از آب، بحران آب را با شدت بيشتري تجربه خواهد کرد؛ به طوري كه در حال حاضر نيز با حدود 9ميليارد مترمكعب اضافه برداشت از منابع آب زيرزميني (منتهي به سال 1391)، افت حدود 20 متري سطح آبخوان‌هاي كشور، كاهش بارش، افزايش بي‌سابقه مصارف به‌ویژه در بخش كشاورزي و كاهش 46درصدي در روان‌آب‌هاي سطحي و با حدود 1700 مترمكعب سرانه آب تجديدپذير در معرض تنش آبي قرار داريم. وزیر نیرو تصریح کرد: چنانچه هرچه سريع‌تر در زمينه مديريت بهينه منابع آب مبتني بر اصول مديريت يكپارچه منابع آب، استفاده از پساب‌ها و زهاب‌ها، فناوري‌هاي نوين و استفاده از منابع نامتعارف آب در استحصال و مصرف آب و بسياري موارد ديگر اقدام نكنيم، به‌طور یقین هم در مبحث توسعه دچار عقب‌ماندگي خواهيم شد و هم در بخش توسعه آب و تامين آب شرب، دچار مشكلات عديده خواهيم شد. در همین حال، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه وضعیت 80درصد از غنی‌ترین منابع آبی زیرزمینی کشور بحرانی است، گفت: به نوعی سفره‌های آب زیرزمینی کشور به شدت کاهش یافته است. رحیم میدانی تصریح کرد: اگر به فکر حل مشکل کاهش آب‌های زیرزمینی نباشیم، در آینده مشکلات بسیاری خواهیم داشت. وی با اشاره به اینکه مدیریت منابع آب کشور نیاز به بازنگری دارد، اظهار کرد: باید به همان اندازه که به بخش سازه‌ای و مهندسی حوزه آب اهمیت داده می‌شود به ارتقای سطح مدیریت در منابع آب نیز توجه شود. میدانی افزود: همه مدیران کشور و حوزه صنعت آب در مقطع بسیار سختی هستند و امیدواریم با تلاش همه همکاران در کشور از این آزمون سخت سربلند بیرون بیاییم. یکی از علل مشکلات حوزه آب کشور، مشکلات خشکسالی چند سال گذشته و تمرکز منابع آب کشور در نقاط خاص است.
وی با اشاره به اینکه ایران نسبت به جمعیت و وسعت، کشور کم‌آبی است، گفت: خشکسالی‌های اخیر مشکلات حوزه‌های آبی کشور را چندین برابر کرده است. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تاکید کرد: از نظر خدمات مهندسی در زمینه سدسازی، شبکه‌های آبیاری، زهکشی و ساخت و تجهیزات این صنعت در جایگاه رفیعی قرار داریم؛ در حالی که در ابتدا مهندسان سدسازی کشور با دست خالی وارد این عرصه شدند. این مقام مسوول در وزارت نیرو افزود: وقتی صحبت از مشکلات دریاچه ارومیه می‌شود، مدیران تنها به فکر انتقال آب از دریاچه خزر هستند که علاوه بر زمانبر بودن این پروژه، بخش قابل توجهی از منابع مالی کشور نیز باید در این زمینه هزینه شود؛ در صورتی که می‌توان با اصلاح الگوی کشت و استفاده صحیح از آب‌های زیرزمینی، برخی از مشکلات دریاچه ارومیه را حل کرد.
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها