سال گذشته عربستان قدم دیگری برای رونق صادرات میلگرد خود برداشت و برای تعدادی از تولید کننده های میلگرد خود مجوز های صادرات فولاد را صادر نمود. با این وجود تولید کننده های عربستانی از این فرصت برای فروش محصولات خود در سطح بین المللی خیلی استفاده نکردند در حالی که بازار داخلی با عدم توازن عرضه و تقاضا روبروست.
در حال حاضر عربستان با کمبود تقاضای داخلی فولاد روبروست که به دلیل افت پروژه های ساخت و ساز است. کمبود فاینانس مشکل اصلی آن هاست. قیمت پایین نفت باعث شده دولت عربستان بودجه پروژه های ساخت و ساز را کم کند. از این رو برخی از کارخانه ها مجبور شدند تولید را پایین بیاورند. در این بین صادرات فرصت خوبی است که به کارخانه ها اجازه می دهد تولید را افزایش دهند. حال جدای از شرایطی که کارخانه ها برای صادرات باید به چه دستورالعملی پایبند باشند، مجوزهای صادراتی می تواند فرصت خوبی برای آن ها باشد. صادرکننده های عربستانی باید تعرفه صادراتی پراخت کنند که شامل اختلاف قیمت انرژی در بازار داخلی و بازارهای بین المللی است. بسته به میزان معافیت هایی که هر کارخانه برای تامین انرژی استفاده می کند این تعرفه صادراتی بین 13 تا 93 دلار هر تن می باشد.
از طرفی کارخانه های عربستانی برای صادرات باید قیمت ها را نسبت به بازار داخلی خیلی پایین تر بیاورند تا قدرت رقابت داشته باشند همین امر فشار بیشتری بر حاشیه سود آن ها وارد می سازد. همیشه قیمت میلگرد داخلی در عربستان بالاترین قیمت منطقه بوده چون پروژه های ساختمانی میلگرد داخلی را به واردات ترجیح می دهند. قیمت فعلی میلگرد در عربستان 520 تا 547 دلار هر تن با کرایه حمل است در حالی که در کشور همسایه آن امارات، خریدارها قیمت 504 تا 507 دلار هر تن درب کارخانه را نیز از کارخانه های اماراتی نپذیرفته اند و از ترکیه در 435 دلار هر تن سی اف آر خرید نموده اند. در عمان نیز میلگرد بازار داخلی 100 دلار از عربستان پایین تر است.
با این حال شاید فرصت هایی خارج از حوزه کشورهای عربی وجود داشته باشد. به عنوان نمونه میلگرد در بازار داخلی امریکا 100 دلار از بازار داخلی عربستان بالاتر است و همین امر کمی قدرت مانور به عربستان می دهد.