مدیرعامل کارخانه فولاد شادگان با اشاره به اینکه پس از صدور فرمان راهاندازی بخش گرما و احیاء، مهمترین مشکل و تهدید این واحد برای توسعه و تولید، تأمین مواد اولیه است، گفت: در صورت عدم تأمین سنگآهن، تداوم طرح تولید آهن اسفنجی ممکن نخواهد بود.
عباس تفضلی در آیین افتتاح کارخانه فولاد شادگان که امروز، 24 اردیبهشت ماه در شادگان برگزار شد، اظهار کرد: طبق تفاهمنامه بین شرکت فولاد خوزستان و سازمان ایمیدرو، دولت متعهد به تامین سنگ آهن موردنیاز برای واحد آهن اسفنجی است اما علی رغممکاتبات صورت گرفته، این مساله محقق نشده است.
وی با بیان اینکه خوشحالیم این طرح مهم صنعتی در منطقهای مستعد اما محروم به مرحله راهاندازی گرم رسید، گفت: این طرح در آینده به عنوان نقطه عطفی در تاریخ تحول منطقه و گسترش آسایش و رفاه منطقه و پیشرفت و آبادانی شادگان ثبت خواهد شد و با راهاندازی این طرح بزرگ اقتصادی شاهد تولید و اشتغال هستیم.
تفضلی با بیان اینکه طرح فولاد شادگان یکی از هشت واحد فولادی جامع کشور است، اظهار کرد: این طرح طی مطالعات جامع فولاد کشور در سال ۸۲ به عنوان پیشنیاز در برنامههای سوم، چهارم و پنجم توسعه اقتصادی مطرح شد.
وی با بیان اینکه میزان تولید این طرح حدود 800 هزار تن شمش فولادی در سال است، عنوان کرد: این طرح در زمینی به مساحت ۲۵۶ هکتار و در دو بخش اصلی احیاء با تکنولوژی بومی "پرد" برای نخستین بار در جهان و بخش فولادسازی و ریختهگری راهاندازی شده است.
تفضلی تصریح کرد: شرکت فولاد شادگان در مرداد ۹۳ با مشارکت ۶۵ درصدی شرکت فولاد خوزستان به عنوان قطب دوم فولاد کشور و مشارکت ۳۵ درصدی سازمان ایمیدرو تاسیس شد.
وی عنوان کرد: هزینه انجامشده توسط این سازمان قبل از مشارکت فولاد خوزستان، حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بود و از زمان تشکیل فولاد شادگان تاکنون و با حمایت شرکت فولاد خوزستان حدود ۵ هزار میلیارد ریال هزینه انجام شد.
تفضلی با اشاره به اینکه هزینههای انجامشده تاکنون حدود 8 هزار و 500 میلیارد ریال بوده است، گفت: از این میزان ۵ هزار میلیارد ریال در واحد احیاء، ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در واحد فولادسازی و حدود هزار میلیارد ریال آن در بخشهای زیربنایی و جانبی هزینه شده است.
وی افزود: از زمان حضور فولاد خوزستان در این طرح همواره با تکیه بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای منطقه بهویژه شادگان، به طور متوسط 800 نفر در ماه در بخشهای کارفرمایی و پیمانکاری مشغول به کار شدهاند که از این تعداد حدود ۷۰ درصد بومی شادگان، 27 درصد بومی استان و 3 درصد کشوری هستند.
تفضلی اظهار کرد: از مجموع ۱۴۳ نیروی شرکت کننده در آزمون استخدامی سال ۹۴ ، ۱۳۶ نفر مشغول به کار و ۷ نفر در مرحله نهایی جذب هستند که از این تعداد ۹۲ نفر بومی شادگان و ۵۴ نفر بومی استان هستند.
مدیرعامل کارخانه فولاد شادگان گفت: مجموع کارکنان دارای قرارداد دائم و معین با این شرکت ۱۶۱ نفر است و تعداد ۱۰ نفر از کارکنان شرکت فولاد خوزستان به صورت مامور در این شرکت مشغول فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه شرکت فولاد خوزستان اولین عرضه کننده شمش فولاد و دومین تولیدکننده فولاد در کشور است، تصریح کرد: این شرکت با تمام توان مدیریتی خود وارد امور اجرایی شده و سرمایهگذاریهای موثر فولاد خوزستان در شادگان، بیشترین تأثیر را در به نتیجه رساندن این طرح داشته است.
تفضلی افزود: مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان افقهای وسیعی را برای توسعه فولاد شادگان ترسیم کرده است که بر اساس آن ظرفیت این شرکت از ۸۰۰ هزار تن به حدود ۴ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ در دست بررسی است و نسبت به تحقق آن عزم جدی وجود دارد.
وی تصریح کرد: این برنامه تولیدی در صورت اجرا و با توجه به شرایط گذشته و حال حاضر شهرستان شادگان، نقش تعیین کنندهای در توسعه اشتغال منطقه به صورت مستقیم و غیر مستقیم خواهد داشت. در این راستا حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت، نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی و دیگر دستگاههای اجرایی میتواند در زمینه تامین زمین موردنیاز، زیرساختهای موردنیاز و حمایتهای لازم در تامین منابع داخلی و خارجی موثر باشد.
مدیر عامل کارخانه فولاد شادگان بیان کرد: دومین مشکل کارخانه بحث انتقال زمین به مالکیت شرکت فولاد شادگان است که علیرغم پیگیریهای صورتگرفته اما هنوز به نتیجه نرسیده است؛ این انتقال به عنوان پشتوانه اصلی توسعه طرح خواهد بود که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
تفضلی افزود: سومین مشکل، موضوع فاینانس مربوط به فولادسازی است که با مشکلات زیادی مواجه است اما تا حدود زیادی این مشکلات رفع شده و امیدواریم با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت شاهد رفع نهایی این مشکل باشیم.
وی ادامه داد: 16 ماه از فعالسازی اعتبار اسنادی گذشته و کمتر 20 ماه دیگر به پایان آن باقی است. امیدواریم با حمایتهای صورت گرفته، بیش از پیش شاهد پیشرفت توسعه و اشتغال در منطقه باشیم.