مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه امروز بدلیل سکون بازار مصرف داخلی، 100 درصد تولیدات این واحد صنعتی صادر می شود، گفت : اکنون صف بارگیری تولیدات ذوب آهن در بندر به 6 کیلومتر میرسد و در دوره ای نیز 122 کیلومتر شد
احمد صادقی روز دوشنبه در چهاردهمین همایش علمی مهندسی معدن به مناسبت یکم خرداد روز معدن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: اکنون صادرات ذوب آهن با نرخ سودآور، باعث نجات این واحد صنعتی شده و امید است این روند تداوم یابد .
** متخصصان در جای خود نیستند
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان ضمن انتقاد نسبت به واگذاری مسوولیت به افراد، بدون در نظر گرفتن تخصص و توانایی فردی، گفت : امروز در واحد های فولاد سازی کشور 2 نفر مدیر با تخصص مهندسی متالورژی فعالیت می کنند .
وی یادآور شد: ژاپنی ها در دهه 70 به مسوولان ایرانی گفته اند که بابت راندمان تولید در دوره 120 سال قبل به افراد پاداش می دادند، اما امروز به دلیل آنکه هر فردی در جایگاه خود قرار گرفته، دیگر نیازی به اعطای پاداش نیست .
صادقی افزود: واقعیت اینکه، بسیاری از مشکلات کشور ناشی از نبود افراد در جایگاه خود و بهره گیری نکردن از متخصصان مربوطه است .
** ضربه سنگین طرح توازن به ذوب آهن
این مقام مسوول گفت: دشواری و مشقت فعالیت در ذوب آهن به منظور تولید فولاد با زغالسنگ سبب شد که آیت الله هاشمی رفسنجانی این پرسش را مطرح سازد که آیا امکان تبدیل زغال به گاز در ذوب آهن وجود دارد، پاسخی که به رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام داده شد، مثبت بود، اما برآورد 10 ساله برای آن شد تا احیای مستقیم راه بیفتد.
وی خاطرنشان ساخت: اما تغییر مدیریت ها سبب اجرای طرح توازن در ذوب آهن شد که به نتیجه نرسید ، بدلیل آنکه نتوانست مواد اولیه مورد نیاز را تامین کند، با وجود سرمایه گذاری سنگین حاصلی نداشت.
طرح توازن از سال 1381 در ذوب آهن کلید خورد و برآورد شد تا سال 1388 تکمیل و به بهره برداری برسد، اما به نتیجه نرسید .
** دستور کار ذوب آهن دوباره ساختن
صادقی افزود: امروز ذوب آهن در شرایط دشواری قرار گرفته و بدهی زیادی دارد، اما مصمم هستیم که دوباره این صنعت را به روز رسانی کنیم و باید این صنعت حرکت کند، زیرا توقف باعث نابودی آن می شود .
وی گفت: انتظار می رود با کمک دانشجویان و اتصال مستحکم میان صنعت و دانشگاه این بخش با حرکتی لازم شتاب پیدا کند .
مدیرعامل ذوب آهن گفت: ذوب آهن اکنون در یک نقطه متوقف شده و از نظر استهلاک تجهیزات و صنعت شرایط مطلوبی ندارد .
** امکانپذیری دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تنی فولاد
صادقی تصریح کرد: جمهوری اسلامی براساس سند چشم انداز 1404 هدف ظرفیت 55 میلیون تنی را برای فولاد پیش بینی کرده که برای این مهم ارزیابی درستی صورت گرفته و تحقق آن نیز امکانپذیر است .
انتظار می رود از مجموع رقم پیش بینی شده در افق چشم انداز به میزان 15 تا 20 میلیون تن برای صادرات اختصاص پیدا کند.
مدیرعامل ذوب آهن اضافه کرد: سرمایه گذاری لازم در حوزه اندیشه، امکان تحقق اهداف کلان را در حوزه های مختلف اقتصادی ، صنعتی و ... فراهم می سازد.
** صنعت و معدن ریشه های اقتصاد
صادقی گفت : واقعیت اینکه بنیان هر کشور، اقتصاد است و صنعت ومعدن نیز به منزله ریشه های اقتصاد هرکشور محسوب می شوند، بنابراین برای رشد نیازمند ریشه قوی و رسیدگی مستمر است .
وی یادآور شد: کره جنوبی برای رشد خود متکی به تخصص و تحقیقات شد و هرگاه پیوند محکمی بین دانشگاه و صنعت برقرار شود، راه هموار خواهد شد، و برخلاف آن نتیجه مورد انتظار به دست نمی آید .
جمهوری اسلامی امروز دارای ظرفیت حدود 30 میلیون تنی در زمینه فولاد خام است و انتظار می رود تا 1404 به رقم 55 میلیون تن برسد .
پارسال میزان صادرات فولاد خام به رقم 5.5 میلیون تن رسید و در سال 1394 برای نخستین بار در طول فعالیت فولاد سازی کشور ( 1346 ) به میزان صادرات 4.2 میلیون تن رسید .