به گفته مسئولان اجرایی استان کارخانه ذوب آهن ملکان با حل مشکلات سرمایه در گردش و قبول تعهد همکاری بانک سپه به عنوان بانک عامل حمایت کننده در چند ماه آینده به بهره برداری می رسد.
حدود یک دهه پس از کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی بزرگترین کارخانه ذوب آهن بخش خصوصی کشور در شهرستان ملکان و با پیگیری های فراوان نمایندگان مجلس در خصوص حل مشکلات سرمایه در گردش این واحد تولیدی و قبول تعهد همکاری بانک سپه به عنوان بانک عامل حمایت کننده، گام های نهایی برای راه اندازی این کارخانه برداشته شده و در چند ماه آینده بهره برداری از فاز نخست کارخانه ذوب آهن ملکان خواهیم بود.
گفته می شود با راه اندازی فاز نخست این کارخانه برای حدود ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد که این امر می تواند نقطه عطفی در حل مشکل بیکاری برای جنوب آذربایجان شرقی باشد.
پیگیری مشکل تامین بخشی از سرمایه مورد نیاز ذوب آهن ملکان از طریق دستگاه های ملی
استاندار آذربایجان شرقی در همین خصوص حل مشکلات بخش تولید را وظیفه اصلی همه مسؤولان ذکر کرد و گفت: تا رفع تمام موانع تولید در کنار تولیدکنندگان هستیم.
اسماعیل جبارزاده در جمع خبرنگاران افزود: پیشرفت شهرستان ملکان در چند سال گذشته نسبت به بسیاری از شهرستان های دیگر چشمگیر بوده و دورنمای توسعه این شهرستان را فوق العاده روشن و ارزشمند می دانم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات مالی کارخانه ذوب آهن شمال غرب، بر همکاری همه مسوولان استان برای راه اندازی این واحد صنعتی تاکید کرد و گفت: مشکل تامین بخشی از سرمایه ثابت این شرکت برای خرید تجهیزات و راه اندازی خط تولید نورد از طریق دستگاه های ملی پیگیری خواهد شد.
وی افزود: با افتتاح این واحد یک زنجیره تولید آهن شکل می گیرد و انتظار داریم که فناوری و توانمندی تولید به صورت کامل در این واحد صنعتی ایجاد شود.
ایجاد ۷۲۰۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم با راه اندازی کارخانه ذوب آهن ملکان
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ملکان نیز در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت را اندازی کارخانه ذوب آهن ملکان افزود: این کارخانه در زمینی به مساحت ۹۱ هکتار در حال احداث است که واحد نورد ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی و واحد ذوب آلیاژی آن نیز تاکنون ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
علی بیگ زاده گفت: ظرفیت تولید سالانه این کارخانه ۳۵۰ هزار تن در واحد نورد و ۴۰۰ هزار تن در واحد ذوب آلیاژی خواهد بود.
وی افزود: در صورت تکمیل و اتمام تمام واحدهای آن برای یک هزار و ۲۰۰ نفر مستقیم و برای شش هزار نفر بطور غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ملکان با بیان اینکه کارخانه ذوب آهن ملکان از سه واحد بزرگ احیاء مستقیم، ذوب و ریخته گری و واحد نورد تشکیل می شودتصریح کرد:در واحد احیاء سنگ آهن که به صورت گندله است، در طی فرآینده به صورت محصولات شمش تولید و سپس این محصول به واحد نورد جهت تولید انواع میلگردهای ساختمانی ارسال و مازاد آن به سایر واحدهای نورد جهت تولید میلگرد، نبشی، تسمه و ... تحویل خواهد شد.
بیگ زاده تاکید کرد: از آنجا که رعایت الزامات زیست محیطی جهت کنترل آلاینده های منتشره از قبیل ذرات معلق جامد، گازهای متصاعد شده و آب های آلاینده مورد تاکید مسوولان و سازمان های متصدی امر است، درطراحی واحدهای احیاء مستقیم، ذوب و ریخته گری و نورد الزامات زیست محیطی لازم جهت کنترل آلاینده های منتشره مورد توجه اکید قرار گرفته است.