در حالیکه پیش از این ۳۰ میلیارد دلار برای توسعه اساسی در حوزه معدن اعلام شده بود، رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد که بر اساس کارشناسیهای انجام شده و اقدامات صورت گرفته جذب این مقدار سرمایه در زمان مقرر دستیافتنی بوده و صورت میگیرد.
مهدی کرباسیان - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - ضمن اشاره به خبرهای خوشی که از سوی وزیر اقتصاد درباره کشورهای کره و ژاپن و کشورهای اروپایی در جذب سرمایه خارجی مطرح شده است، با بیان این که ایران یک کشور ایدهآل برای سرمایه گذاری در بخش معدن است، اظهار کرد: مسئله معدن و صنایع معدنی مهم است و چون کشورهای معدنی زیادی در دنیا وجود ندارند، سرمایه گذاران راغب به ورود به این حوزه هستند.
وی همچنین به رقم هدف گذاری شده در چشم انداز ۲۰ ساله برنامه توسعه کشور برای توسعه اساسی بخش معدن اشاره کرد و گفت: رقم بدست آمده از سرمایه مورد نیاز توسعه بخش معدن همان ۳۰ میلیارد دلار بوده و پیشبینی این است که ظرف این مدت می توان این بودجه را جذب کرد.
در وضعیتی موضوع جذب این میزان سرمایه مطرح می شود که پیش از این نیز به لزوم تزریق این میزان نقدینگی اشاره شده بود؛ به طوری که امیر صباغ - مدیر برنامهریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو - هم درباره تاثیر این حجم از سرمایه خارجی بر برنامه های اساسی معدن گفته بود بدون فاینانس تولید ۵۵ میلیون تن فولاد محقق نمیشود و تعداد پروژههایی که باید برای رسیدن به اهداف بلندمدت بخش معدن و صنایع معدنی - مانند رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد - به اجرا برسد محاسبه شده و سرمایهگذاری مورد نیاز جهت تامین زیرساختهای آنها در نظر گرفته شده که مجموع آن به حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان، معادل ۲۰ میلیارد دلار رسیده است.
وی در همین باره عنوان کرد: رقم اعلام شده صرفا پیشنهاد ایمیدرو به دولت است که چگونگی تحقق آن بستگی به نظر سیاستگذاران کلان دارد. فقط باید این را در نظر گرفت که به هر میزان از این بودجه کاسته شود از اهداف ۱۴۰۴ فاصله میگیریم یعنی اگر رقم ۲۰ میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار کاهش یابد ۵۵ میلیون تن فولاد نیز در سال ۱۴۰۴ به ۴۵ میلیون تن فولاد خواهد رسید.
بازگشت صندوقهای ضمانت صادرات جهان به اقتصاد ایران
صندوق های ضمانت صادرات یکی از ارکان اصلی تجات میان کشورها هستند که اعتبار صادرکننده را برای مقصد افزیش میدهند و در حالی که بعد از سال ها تحریم ایران از این ابزار حیاتی تجاری محروم بود، رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از حل مشکل همکاری با این صندق ها به لطف برجام خبر داد.
کرباسیان با اشاره به عزم دولت برای ترمیم و بهبود روابط خارجی در اقتصاد ایران و جذب سرمایه عنوان کرد: تعامل با دنیا از جمله برنامه های اصلی و سیاست های دولت بوده که برجام نیز نشان دهنده این سیاست است و باید گفت که جذب سرمایه گذاری خارجی نیز بعد از تعامل با دنیا حاصل میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به فضای تعاملی مناسب که در دوران پسابرجام ایجاد شد، عنوان کرد: یکی از اقدامات مناسبی که در پسابرجام از سوی دولت صورت گرفت این بود که مشکلات پیشین با صندوق های ضمانت صادرات در تمام دنیا حل شد و فعالیت با بیمه هایی از کشورهای فرانسه، کره، ژاپن، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی قابل از سرگیری است.