معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه قیمت فولاد در دو ماهه گذشته متناسبتر شده است، گفت: با توجه به اینکه واحدها در چند سال گذشته بعضاً زیر قیمت تمام شده محصول خود را به فروش می رساندند، بنابراین افزایش معقول و منطقی قیمت برای بقای صنعت فولاد کشور مفید خواهد بود.
جعفر سرقینی در خصوص برخی اخبار منتشر شده مبنی بر افزایش قیمت فولاد و پشت پرده این افزایش، تصریح کرد: قیمت فولاد و محصولات سنگ آهن همواره تحت تأثیر بازارهای جهانی، عرضه و تقاضا و بهای تمام شده است و در چند سال گذشته قیمت فولاد به دلیل رکود حاکم بر بازار، افزایش تولید جهانی و کاهش تقاضا برای این محصول روندی نزولی به خود گرفته که این موضوع زیانهای بسیاری برای شرکتهای فولادی ایران و جهان به همراه داشته است.
وی با اشاره به تحولات جهانی و افزایش قیمت فولاد در جهان و متعاقب آن در ایران از اواخر سال گذشته، افزود: افزایش تقاضای فولاد، اعلام کشور چین مبنی بر کاهش تولید این محصول از اواخر سال گذشته و افزایش قیمت نهادههای تأثیرگذار بر بهای تمام شده مانند الکترود گرافیتی، نسوزها و فروآلیاژها از دلایل این افزایش قیمت بود که در ایران مسایل روانی بازار نیز تأثیرگذار بوده است.
سرقینی افزایش صادرات فولاد کشور را بر افزایش قیمت آن دارای تأثیرگذاری بسیار اندکی ارزیابی کرد و گفت: به دلیل عدم تقاضای مناسب در داخل کشور، واحدهای تولیدی با برنامه ریزی انجام شده به سمت صادرات هدایت شدند و با شناسایی بازارهای هدف صادرات خود را افزایش دادند که این موضوع نیز هر چند بسیار اندک بر افزایش قیمت ها تأثیرگذار بوده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزایش قیمتها برای صنعت فولاد کشور را که با مشکلات عدیده ای روبرو است منفی ندانست و ادامه داد: قیمت ها در دو ماه گذشته سیر نزولی به خود گرفته و تا حدودی مجدداً نسبت به سه ماهه دوم سال افت پیدا کرده و متناسب تر شده است.
سرقینی قیمتهای فعلی را واقعی تر ارزیابی کرد و گفت: واحدها در چند سال گذشته بعضاً زیر قیمت تمام شده محصول خود را به فروش می رساندند، بنابراین افزایش قیمت به صورت منطقی و معقول برای بقای صنعت فولاد کشور مفید خواهد بود.
وی همچنین تصریح کرد: استمرار قیمت واقعی با متناسب کردن عرضه و تقاضا و رونق بازار مسکن ، افزایش بودجه طرحهای عمرانی، افزایش صادرات، نوسازی بافتهای فرسوده و رونق صنایع پایین دستی مسیر است.
سرقینی در پایان گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت با کمک دستگاههای ذیربط قیمتها را رصد میکند و با برگزاری جلسات با ذینفعان ( تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در زنجیره فولاد) اقدامات لازم را جهت جلوگیری از افزایش بی رویه قیمتها در حیطه اختیارات خود انجام میدهد.