برنامه های مهم فولادمبارکه و درصد افزایش قیمت
چهارشنبه، 28 فروردین 1398 |
http://steeliran.org/اخبار/ID
حمیدرضا عظیمیان با حضور در هجدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست، درباره اثر بارندگی های اخیر بر روند فروش و بهبود وضعیت آب فولادمبارکه گفت: این اتفاق به رغم ایجاد مشکلاتی برای هموطنان، برای فولاد سازان و سیمانی ها، بازار جدید و مطلوبی ایجاد کرد. چرا که لازمه بازسازی ها، دو محصول استراتژیک فولاد و سیمان است که به نظر می رسد با این وجود،بازار بهتر و فروش بیشتری داشته باشیم. بارندگی ها بیشتر برای مناطق جنوبی دردسرساز و در منطقه مرکزی به ذخیره سازی آب منجر شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال افزایش قیمت فولاد در سال جاری و اثر تحریم ها و نوسان نرخ ارز بر این صنعت نیز گفت: تلاش می شود افزایش قیمت فولاد در حد نرخ تورم باشد. تحریم ها و نوسان نرخ ارز همان تاثیری که روی باقی قسمت ها می گذارد بر هزینه تمام شده محصول و قیمت فروش نیز دارد ولی بیشتر، محدودیت ها در تامین مواد اولیه مشکل ایجاد می کند.
چشم انداز "فولاد" و برنامه افزایش 5 درصدی تولید+ تضمین حاشیه سود سهامداران
این مقام مسئول درباره چشم انداز شرکت در سال پیش رو هم گفت: "فولاد" سعی بر این دارد تا تولید سال 98 را باتوجه به تحریم ها پایدار نگه دارد و با محصولات جدید سهم خود را در بازار حفظ کند تا نویدی برای تضمین حاشیه سود سهامداران باشد.
عظیمیان از برنامه افزایش 5 درصدی ظرفیت تولید با تغییر کارایی فرایندی در سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد و به بورس پرس گفت: افزایش تولید مستلزم اجرای پروژه های جدید 3 تا 5 ساله است. در سرمایه گذاری های جدید استان هرمزگان و نورد 2 مبارکه، طرح توسعه را اجرا خواهیم کرد که میزان آن به مجوزی که برای هرمزگان صادر می شود، بستگی دارد ولی با خرید واحد تامین مواد معدنی سنگان حدود 10 هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
اقدامات زیست محیطی
وی با اشاره به اجرای طرح های مختلف جهت رعایت مسائل زیست محیطی افزود: آب آلوده در این مجموعه جمع آوری و در محیط زیست رها نمی شود تا سفره های زیرزمینی در مناطق دوردست به علت تولید این شرکت تحت تاثیر قرار نگرفته و مشکلات برای مناطق مجاور ایجاد نکند.
مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: سایر اقدامات هم شامل صرفه جویی مصرف آب، خریداری پساب شهرستان های مجاور با انعقاد قرارداد با سازمان آب و فاضلاب آبفا و بهره برداری از آن در تصفیه خانه های شرکت، خرید سالانه 40 میلیون متر مکعب از آب رودخانه زاینده رود و انتقال آن (با استفاده 25 تا 28 میلیون متر مکعب ) ، هستند.
عظیمیان درخصوص اقداماتی که جهت عدم آلودگی هوا صورت گرفته، گفت: با اجرای غبارگیرهای متعدد و طرح های متنوع از انتشار گازهای سمی خودداری کردیم. در واقع کارگرانی که در سه نوبت در کارخانه های فرایندی مشغول فعالیت اند، اولین افرادی هستند که از این آلودگی متضرر می شوند.لذا این اقدام را الزام خود خواسته می دانیم .
وی از اجرای 1600 هکتار فضای سبز در داخل و اطراف کارخانه خبر داد و گفت: این طرح با هزینه زیادی و با بهترین طرح های مکانیزه اجرا شده و مجموعا حدود 600 میلیارد تومان برای طرح های تصفیه پساب و فضای سبز هزینه شده است.
این مقام مسئول با اعلام مرتب مستندات، بازدیدها، گزارش ها و هزینه ها به سازمان محیط زیست جهت شناسایی در صنایع آلاینده گفت: از مقامات سیاسی استانی درخواست داریم مساعدت لازم را برای قرارداد طرح های آبی که در سال های گذشته منعقد و 60 تا 70 درصد آنها اجرا شده،جهت تکمیل به عمل آورند تا آب پایدار و دائمی "فولاد" تامین شود.
برنامه صادراتی با توجه به اعمال تحریم ها
عظیمیان درباره صادرات محصولات با توجه به اعمال تحریم ها هم گفت: برنامه صادرات با مشکلات جدی مواجه شده اما راهکارهای قانونی و ارتباطات سنتی با مشتریان قدیمی و بازارهای جدید دنبال می شود تا افزایش صادرات محقق شود. برای خرید تجهیزات خارجی و مواد مصرفی هم با مشکل مواجه شدیم ولی از طریق رابط هایی برای تامین آنها اقدام کردیم تا با توقف تولید روبرو نشویم.
تولید چند محصول جدید
وی از تولید چند محصول جدید در سال جاری خبر داد و گفت: این محصولات در بخش ورق های API مخصوص صنایع نفت و گاز، لوازم خانگی و بدنه خودرو هستند تا بخشی از نیاز به واردات ورق کاهش پیدا کرده و از خروج ارز جلوگیری کند.همچنین تکمیل دو طرح کنسانتره سنگان و فولاد سازی سپید دشت چهارمهال در برنامه وجود دارد و تعداد زیادی پروژه های کوچک و بزرگ در جریان بهره برداری قرار دارد.
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: این شرکت یک کارخانه 1.6 میلیون تنی در هرمزگان دارد که باتوجه به مصرف آب و رعایت مسائل زیست محیطی ، طرح های توسعه این شرکت بیشتر در محدوده این استان انجام خواهد شد.
وضعیت نقدینگی
عظیمیان درباره وضعیت نقدینگی شرکت هم گفت: نقدینگی از چند محل مانند تسهیلات دریافتی از بانک ها و فروش محصولات یا استفاده از ذخایر تامین می شود. بنابراین شرکت با مشکل کمبود نقدینگی مواجه نیست و هیچ بدهی عقب افتاده ای هم ندارد. جریان گردش نقدینگی مبارکه همیشه قدرت بزرگی برای مدیریت و برنامه ریزان این مجموعه بوده تا سود سهامداران را تضمین کند و حاشیه امنی برای آنها باشد.