دکتر خداداد غریب پور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: کارخانه احیا مستقیم بافت یکی از مجهزترین واحدهای تولید آهن اسفنجی است که با مشارکت ایمیدرو و بخش خصوصی ایجاد گردید. اولین تولید آزمایشی آن در ۱۸ فروردین ۹۸ با درجه متالیزاسیون بالا انجام گرفت.
وی افزود: در پی فرمایشات مقام معظم رهبری که سال ۹۸ را سال رونق تولید نامیده اند با تلاش مضاعف همه دست اندرکاران در ابتدای سال رونق تولید این پروژه به بهره برداری رسید و آماده افتتاح رسمی شده است. این پروژه براساس برنامه قرار بود در آذر ماه امسال به بهره برداری برسد ولی با همت همه دست اندرکاران و تمهیداتی که اندیشیده ایم حدودا نه ماه زودتر از برنامه به بهره برداری رسیده است.
غریب پور گفت: طرح فولاد بافت از جمله طرح های استانی فولاد کشور است که بمنظور محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در شهرستان بافت استان کرمان از سال ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۶۱۲ هکتار به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال همانند سایر طرح های هفتگانه استانی عملیات اجرایی آن توسط شرکت ملی ایران آغاز شده بود.
وی اظهار داشت: در راستای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی بمنظور تامین مالی و استفاده از توان بخش خصوصی شرکت گسترش صنایع ماهان و بانک صنعت و معدن با سهم ۸۰ درصد و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با سهم ۲۰ درصد مشارکت کرده و برای ادامه عملیات اجرایی تعیین شدند و عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۳ با مدیریت بخش خصوصی توسط شرکت احیا استیل بافت و تحت نظارت شرکت ملی فولاد ایران به نمایندگی از ایمیدرو با شرایط جدید پیگیری شد. با ورود مشارکین و تزریق مالی مناسب توسط بخش خصوصی، عملیات اجرایی طرح سرعت بیشتری گرفت در نتیجه باقیمانده عملیات اجرایی با مدیریت منسجم تر طوری پیش رفت که علیرغم تحریم ها و محدویت های نا بحق بین المللی اخیر و عدم ایفای تعهدات برخی از تامین کنندگان خارجی با تمهیداتی که اندیشیده ایم اکنون شاهد افتتاح رسمی آن در مدت زمان بسیار کمتر از برنامه تعیین شده هستیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص زیر بناهای این پروژه گفت: زیر بناها جهت راه اندازی احیای مستقیم تامین و آماده است، آب مورد نیاز این پروژه از سد چغاخور تامین می شود و تاسیسات لازم برای گاز و برق مورد نیاز احداث و تامین شده و در حال بهره برداری است و مشکلی از نظر زیر بناها وجود ندارد.
غریب پور ادامه داد: این پروژه شامل واحد احیای ۱ به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن است که بزودی افتتاح رسمی خواهد شد. همچنین واحد احیای ۲ آن به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن تولید بریکت گرم در سال می باشد. واحد گندله سازی هم به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن می باشد که قرارداد لازم با پیمانکاران امضا شد و تامین مالی این دو واحد نیز صد در صد انجام شده است. با تکمیل و راه اندازی کامل این پروژه ها برای حدود ۲۰۰۰ نفر بطور مستقیم و حدود ۱۰۰۰۰ نفر بطور غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
غریب پور در خاتمه گفت: امیدواریم در شروع سال جدید راه اندازی این واحد نوید بخش شکوفایی اقتصادی منطقه و منشاء خیر و برکت برای مردم خوب این خطه از کشور عزیزمان باشد .