Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
کنترل بازار فولاد از طریق نظام بخشیدن به صادرات
 

کنترل بازار فولاد از طریق نظام بخشیدن به صادرات

شنبه، 18 خرداد 1398 | Article Rating

افشین کاتوزیان، معاون بازاریابی و فروش آهن و فولاد ارفع در گفت و گویی با بیان اینکه سال ۹۷ با افت و خیز زیادی توام بود گفت: در ابتدای سال شاهد بخشنامه های متعددی برای تنظیم بازار بودیم که طبیعتا محدودیت هایی را در بخش صادرات ایجاد کرد. حتما این موضوع باید در نظر گرفته شود که صنعت فولاد به عنوان صنعت مادر در کنار پتروشیمی، ارزآوری قابل توجهی برای کشور دارد و در هر صورت می بایست به عنوان کمک حال ورود ارز به کشور، مدنظر قرار گیرد. فولاد بعد از صنعت نفت و گاز در رتبه های بعدی قرار می گیرد و حتما باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا صادرات آن امکان پذیر بوده و تداوم یابد.

کاتوزیان در ادامه با تاکید بر این نکته که در سال ۱۴۰۴ پیش بینی تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور دیده شده است گفت: کارخانجات مختلف در حوزه فولاد یکی پس از دیگری به بهره برداری رسیده و می رسند و در زمان بهره برداری این کارخانجات پیش بینی این است که مازاد نیاز داخلی به خارج از کشور صادر شود لذا طبیعی است که اگر نتوانیم صادراتمان را با توجه به سنگ اندازی های موجود که تحریم ها به وجود آورده به سرانجام برسانیم، صنایع، کار و اقتصادمان با مشکل مواجه می شوند. بنابراین الزامی است صادرات را به قرار و قاعده ای سوق دهیم که در درجه اول بازار داخلی با مشکل مواجه نشود و حتما مازاد تولید کارخانجات به خارج از کشور صادر شود تا علاوه بر ارزآوری، کنترل بازار را نیز داشته باشیم.

وی یکی از راه های کنترل بازار را نظام بخشیدن به صادرات از طریق ارائه مشوق ها و حذف موانع صادراتی عنوان کرد و افزود: باید متوجه این مسئله باشیم که خریداران خارجی با توجه به اشرافشان نسبت به مسائل اقتصادی و محدودیت های انتقال ارز، محصولات کشور را کمتر از قیمت جهانی خریداری می کنند و برخی از شرکت های داخلی متاسفانه به این امر توجه ندارند.

معاون بازاریابی و فروش آهن و فولاد ارفع ادامه داد: الزامی است که با یک انسجام و وحدت رویه بین شرکت های تولید کننده و صادر کننده، قیمت های صادراتی را کنترل کنیم تا در مجموع با آسیب های این چنینی مواجه نشویم. چراکه در حال حاضر خریداران با عنوان کردن مسائل جانبی و تحریم ها، قصد دارند محموله های ایرانی را ارزان تر بخرند و برخی صنایع هم به دلیل نیاز به نقدینگی، متاسفانه به این قضیه تن می دهند.

وی تصریح کرد: البته اخیرا و بصورت مدیریت شده، چند شرکت تولیدی با هماهنگی یکدیگر، قیمت هایشان را به صورت واحد اعلام می کنند و طبیعتا خریدار نمی تواند قیمت مد نظر خود را تحمیل کند که این اقدام مبارک بایستی ساختار یافته شده و تعمیم یابد تا منافع ملی کشور تامین شود.

کاتوزیان گفت: به نظر می رسد در انتهای سال ۹۷ بازار فولاد به سمتی می رود که به صورت سنتی سعی در تامین نیازهای پایانی سال جاری و اوایل سال ۹۸ دارد. این قضیه باید با مدیریت همراه باشد که عرضه و تقاضا دارای تعادل باشند. بنابراین دولت باید به کمک بخش خصوصی و تشکل ها مثل انجمن فولاد شرایط را کنترل شده و منبسط تر کند چون تولیدکننده به اندازه کافی برای صادرات مشکل دارد.

وی درباره وضعیت بازار فولاد در سال جدید نیز گفت: پیش بینی بازار فولاد در سال جدید و اتفاقات این حوزه در گرو سیاست های اقتصادی دولت هایی هست که در صنعت فولاد و از طریق افزایش و کاهش تولید، حضورشان در بازارها، مسائل زیست محیطی و … تصمیم سازی می کنند. ولی به صورت کلی یک سیاست گذاری تاکتیکی و یک استراتژی وجود دارد و به نظر من، صنایع فولادی کشور باید یک استراتژی داشته باشند و آن صادرات مازاد تولید است. البته این صادرات نباید به هر قیمت و با هر نرخی باشد بلکه باید صلاح کشور خود را در نظر بگیریم.

کاتوزیان تاکید کرد: حضورمان در بازارهای بین المللی باید حتمی باشد در غیر این صورت با توجه به اینکه نیازهای داخلی ممکن است مقداری کمتر شود، با مازاد تولید مواجه می شویم و این آسیبی برای بستر کار، کارآفرینی و اجتماع صنعتی خواهد بود.

معاون بازاریابی و فروش آهن و فولاد ارفع درباره بازارهای جهانی نیز اظهار داشت: بازار جهانی با توجه به عرضه و تقاضا و دخیل بودن قدرت های بزرگ صنعتی، همواره به سمت تعادل پیش می رود و این ماییم که باید با توجه به توانمندی ها، خودمان را با جریانات اقتصادی دنیا تطابق دهیم.

وی با تاکید بر اینکه علاوه بر مسئله نظام بخشیدن به تولید، صادرات و مواد اولیه، یک نظام بخشی درونی نیز نیاز است گفت: اگر در داخل این نظام بخشی و برنامه ریزی را نداشته باشیم، در ابتدای راه صادرات در بازارهای بین المللی با مشکل مواجه خواهیم شد. در صنعت فولاد به جرات می توان گفت که تولیدکنندگان ایرانی دارای جایگاه ویژه ای هستند ولی با مشکلاتی که در چند ماه گذشته با آن روبرو بودند، بسیاری از بازارهای جهانی را از دست داده اند و بازگشتن به آن بازارهای بین المللی، تحمیل قیمتی به ما وارد می کند. لذا می بایست برای آن برنامه ریزی داشت تا موفق شویم.

تصاویر
  • کنترل بازار فولاد از طریق نظام بخشیدن به صادرات
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها