محمد رضا کجباف، مدیر فروش ذوب آهن اصفهان و کارشناس فولاد طی یادداشتی نوشت:
این روزها بازار فولاد ایران با شرایط جدیدی مواجه شده حرکت و شتاب رو به جلوی این بازار و مواضع و سیاستهای چند دهه گذشته و برنامههای چهارم و پنجم و ششم توسعه کشور که تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ را معادل ۵۵ میلیون تن برنامه ریزی نموده، موجب مواجه شدن این صنعت با فراز و فرودهای بسیار زیادی به دلیل تغییرات تصمیم سازان و تصمیم گیران و به خصوص مسولین ارشد فولاد کشور شده است. لیکن طی دو ماه گذشته پدیده ی نادری در مجموعه های وزارت صمت و بورس کالا رقم خورده که درنوع خود بیسابقه است نظیر اعمال قیمت دستوری از طریق وزارت محترم صمت بر قیمتهای فولاد که منجر به فروش غیرکارشناسی شمش فولاد با قیمت پایین تر از قیمت قراضه در اسفند ماه گذشته شد.
مورد بعدی ابطال مکرر معاملات بورس کالا در حجم وسیع بیش از ۷۰ هزارتن از معاملات بورس کالا طی دو هفته اخیر است که این امر در شرایطی محقق شده که هم متخصصان و کارشناسان بورس کالا و انجمن تولید کنندگان فولاد کشور به نمایندگی از بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدی فولاد با سیاست گذاری و اعمال روش قیمت گذاری دستوری مخالفت نموده اند.
در گفتگوی خبری ۸ اردیبهشت ماه ۹۹ که از شبکه دو صدا و سیما با حضور معاون محترم معدنی وزارت صمت و نمایندگان انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور و بورس کالا و عضو محترم هئیت مدیره شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان انجام شد این امر به صراحت و با استدلال های مختلف و متفاوت تصمیمات اخیر وزارت صمت را مورد نقد قرار داد و خوشبختانه به ظاهر یک توافق تقریبا منطقی حاصل شد: توافق بر گذاشتن حد بالای قیمت در معاملات بورس کالا. هرگونه اعمال فشار و دخالت و قیمت های دستوری نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه اگر خوشبینانه نگاه کنیم موجب یک بی نظمی در بازار شده و اگر خدای ناکرده تعمدی باشد موجبات بروز رانت و فساد می گردد .