رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) واردات تکنولوژی قدیمی فولادسازی از هند را تکذیب کرد.
مهدی کرباسیان در گفتوگو با خبرنگار ماین نیوز در واکنش به برخی گزارشهای منتشر شده مبنی بر مذاکره با فولادساز هندی برای انتقال کارخانهای با 25 سال عمر به ایران اظهار کرد: مذاکرات ما با شرکت اسار هند هنوز منجر به عقد قرارداد نشده است و در مرحله صحبت نهایی با این شرکت هستیم اما هنوز چیزی قطعی نشده است.
وی افزود: ما قرار نیست از این شرکت تکنولوژی وارد کنیم، بلکه قرار است آنها پول آورده و در ایران سرمایهگذاری کنند.
وی تاکید کرد: جذب سرمایهگذاری خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی جزو اولویتهای ایمیدرو بوده و در این راستا برنامههایی نیز داریم.
به گزارش ماین نیوز، چندی پیش یکی از سایتهای خبری در گزارشی اعلام کرد که "در حالی که برخی کارشناسان معتقدند که مسوولان صنایع معدنی ایران باید به دنبال ایجاد کارخانه های بزرگ فولادسازی با فناوری جدید و با ظرفیت بالای 10 میلیون تن باشند، اما شنیدهها حاکی از آن است که مدیران بخش فولاد ایران، همچنان تمایل به استفاده از فناوری قدیمی و کارخانههای چند سال کارکرده دارند. یکی از این موارد، مذاکره با شرکت هندی اسسار ESSAR است که در صورت نهایی شدن آن، قراردادی به صورت مشارکت بین ایران و هند به سرانجام برسد و کارخانهای با قدمت 25 سال فعالیت در هند با ظرفیت حدود 2 میلیون تن را به ایران منتقل کرده و در منطقه استان هرمزگان و بندرعباس احداث کنند. این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند که این کارخانه در زمان احداث در هندوستان نیز به صورت دست دوم از کشور آلمان خریداری شده بود و لذا مستهلک شده به حساب میآید.
به نوشته این سایت "برخی معتقدند که از نظر فنی، یک کارخانه بعد از 20 سال به سمت فرسوده شدن و استهلاک پیش میرود و توجیه فنی و اقتصادی آن کاهش مییابد و مشخص نیست که چنین کارخانهای تا چند سال میتواند تولید مطلوب داشته باشد و تا چه حد باید برای آن هزینه کرد تا قادر به تولید و ادامه حیات باشد. شنیدهها حاکی از آن است که در این زمینه، مذاکراتی برای ارائه زمین، گاز، آب و سنگ آهن از سوی ایران و ارائه 4 خط 500 هزار تنی تولید فولاد از سوی طرف هندی انجام شده است."
گروه هندی اسار در حوزههای مختلفی مانند فولاد، انرژی، زیرساخت و خدمات فعالیت میکند. این شرکت در بیش از 25 کشور دنیا در پنج قاره حضور داشته و بالغ بر 73 هزار نفر نیروی کار دارد و براساس آمار سال 2013 درآمد نیز بیش از 39 میلیارد دلار است. این شرکت در سال 1969 فعالیت خود را به عنوان یک شرکت ساختمانی آغاز کرد و در ادامه وارد حوزههای تولید، خدمات و خردهفروشی نیز شد. "اسار استیل" و "اسار استیل آلگوما" دو شرکت فعال در حوزه فولادسازی در زیرمجموعه گروه اسار هستند.