مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تشریح دلایل عدم جذب سرمایهگذار و پیشرفت در بخش معدن و صنایع معدنی، راهکارهای برونرفت از این شرایط را که حکم آهنرباهای سرمایهگذاری در بخش معدن دارند را مطرح کرد.
محمدرضا فاطمیان با اشاره به راهکارهای خود برای افزایش جذب سرمایهگذار در بخش معدن و اهمیت صنایع معدنی اظهار کرد: برای افزایش جذب سرمایهگذار در ابتدا لازم است صنایع معدنی به سرعت رشد کنند و ساختار مدیریتی افزایش یابد؛ به طوری که تعداد نفرات در ستاد سیاستگذاری بیشتر شود و با تامین منابع موردنیاز مشکلات برطرف شوند.
وی با بیان اینکه تسهیلات در حوزه معدن باید زیاد باشد، گفت: نبود تسهیلات به مقدار مناسب، مانعی برای رسیدن به هدفهای ایدهآل در این بخش است. چرا که نمی توان گفت رشد کنیم و صنایع معدنی را توسعه دهیم ولی تسهیلاتی در این زمینه ارائه نشود.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حوزه اکتشافات ریسکپذیر است، اظهار کرد: با توجه به این امر باید تسهیلات زیادی برای حوزه معدن به ویژه بخش اکتشافات در نظر گرفته شود.
به گزارش استیل ایران به نقل از اسنا، فاطمیان نسبت سهم تسهیلات برای سرمایهگذاری را بسیار مهم عنوان و اظهار کرد: به منظور جذب سرمایهگذار و تشویق آنها باید سهم بالای 70 درصد تسهیلات قابل تعمیم باشد تا سرمایهگذاران وارد میدان شوند.
وی نظارت بر اقدامات سرمایهگذاران را یکی دیگر از اهداف مهم و قابل اجرا عنوان کرد و گفت: نظارت بر کار سرمایه گذاران امری مهم و ضروری است که بدین منظور باید آرایش مجدد در ساختار سازمانی نیروهای نظارتکننده صورت گیرد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش انجمن ها در این فرآیند اظهار کرد: در زمینه تولید دانش، انجمن ها می توانند کمک کنند؛ به طوری که باید کمیته سرمایهگذاری در انجمن ها شکل بگیرد و با واحدهایی که کارنامه خوبی دارند از کمک و سرمایه های مازادشان استفاده شود.
فاطمیان با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی و اجرایی کردن آن در سیاستهای کشور گفت: اقتصاد مقاومتی در شرایطی میتواند در کشور به طور ایده آل اجرا شود که راهبردهای لازم برای کالاهایی که با کمبود روبرو هستند، اندیشیده شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این باید در بخش هایی که دارای مزیت هستیم فرصتیابی و سرمایهگذاری صورت گیرد؛ به طوری که بتوان این بخشها به صورت تهاجمی توسعه داد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به حوزههای فاقد مزیت گفت: در این حوزهها باید در نگهداری و جلوگیری از اتلاف منابع کار کنیم و در قسمتهایی که مزیت داریم به دنبال افزایش مزیت باشیم.