Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

مبارزه با فساد بانکی اولین قدم در راه کاهش نوسانات ارزی

ﺳﻪشنبه، 07 بهمن 1393 | Article Rating

یک کارشناس اقتصادی گفت: از آنجا که نرخ ارز را عرضه و تقاضا تعیین می کند و با توجه به کاهش قیمت نفت و احتمال کمبود ارز دربازار، میزان تقاضا برای ارز اکنون افزایش یافته و این امر در نتیجه سبب صعود قیمت ها هم شده است.

لطفعلی بخشی با بیان اینکه دولت بزرگترین عرضه کننده ارز است، اظهار داشت: با توجه به امکان محدودیت های ارزی در چند ماه آینده، عده ای اقدام به خرید ارز در حجم وسیع می کنند تا در آینده با قیمت بالاتر بفروشند بنابراین با توجه به عرضه محدود و تقاضای زیاد، قیمت ها هم روند صعودی به خود گرفته است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به نامه چند تن از نمایندگان مجلس به دولت در خصوص خطرات افزایش نرخ ارز، تصریح کرد: مبارزه جدی با فساد که به عنوان راهکار از سوی نمایندگان مطرح شده موضوع بسیار مهمی است و اگر دولت بتواند در این زمینه به صورت جدی وارد عمل شود در تثبیت نرخ ارز هم می تواند موفق عمل کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان آنکه هم اکنون دولت با وجود حجم عظیم مبلغ یارانه ها اما در حال تلاش برای ارائه بسته های غذایی است، خاطرنشان کرد: اینکه موضوع سیاست بازرگانی در حمایت از تولید داخل باشد نیز خود یکی از ابزارهای مبارزه با فساد و تنظیم بازار ارز خواهد بود.

بخشی گفت: این ابزار هم در شفاف کردن عملکرد بانک ها و دادن منابع به بخش های تولیدی و مولد کشور بسیار حایز اهمیت است چرا که اگر بانک ها درست عمل کنند منابع بانکی و نقدینگی در بازار به جای بازارهای موازی به سمت افزایش تولید خواهد رفت و کمترین تاثیر را روی بازار ارز خواهد گذاشت.

وی افزود: بنابراین برای کاهش نوسانات ارزی به عنوان اولین قدم دولت باید بانک ها را موظف به اعلام اسامی وام گیرندگان و بخش هایی که این منابع به آن وارد می شود، کند تا مشخص شود که هر وام و یا تسهیلات به چه کسی و برای چه منظوری پرداخت شده است.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: اگر این امر محقق شود تقاضا برای وام ها کمتر شده و عملکرد سیستم بانکی هم شفاف می شود ضمن آنکه یکی از مهم ترین اقدامات برای مبارزه با فساد و رانت و در نهایت افزایش نقدینگی و نوسانات نرخ ارز در بازار هم همین اقدام خواهد بود.

گفتنی است، افزایش قیمت ارز بعد از تمدید دوباره مذاکرات هسته ای نگرانی هایی را میان برخی از کارشناسان اقتصادی ایجاد کرد به طوری که در این رابطه چند تن از نمایندگان با ارایه نامه ای به رئیس جمهوری در خصوص روند صعودی نرخ ارز و مشکلات بعد از آن هشدار دادند.

به گزارش استیل ایران به نقل از ایرنا، در این بین کاهش بی سابقه قیمت نفت که منبع اصلی تامین کننده ارز مورد نیاز کشور به شمار می رود در کنار جو روانی ناشی از کمبود ارز در ماه های آینده نیز در تغییرات نرخ ارز بی تاثیر نبوده است.

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها