عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه فولاد ترکیه ۴ تا ۱۰ درصد ارزانتر از ایران است، گفت: بهتر است تعرفه ترجیحی برای واردات ورق فولادی اعمال شود، اما اگر در مورد میلگرد،شمش و تیرآهن وضع شود،به ضرر تولید داخل خواهد بود.
به گزارش استیل ایران به نقل از فارس، رضا شهرستانی با اشاره به وضع تعرفه ترجیحی واردات برخی کالاها از جمله فولاد از ترکیه، اظهار داشت: در حال حاضر بازار جهانی فولاد با رکود روبرو است و کشورهای چین، هند، ترکیه، اکراین و روسیه به دنبال ایجاد بازارهای جدید برای عرضه محصولات خود هستند.
وی ادامه داد: در این شرایط، تولیدکنندگان ایرانی به دنبال اعمال تعرفه برای واردات فولاد هستند، تا از تولید داخل حمایت شود، اما دولت به جای این کار، تعرفه ترجیحی برای واردات فولاد از ترکیه وضع کرده است و گفته می شود تا یک ماه دیگر فولاد ترک وارد ایران خواهد شد.
شهرستانی تصریح کرد: در ایران به دلیل هزینه پایین انرژی، قیمت تولید فولاد پائین تر از کشورهای دیگر است اما سود بانکی 25 تا 30 درصدی، مزیت انرژی ارزان را از بین می برد و در نتیجه قیمت فولاد ایران 2 تا 5 درصد گرانتر از فولاد ترکیه است.
وی افزود: در این شرایط، دولت ترکیه به صادرکنندگان خود مشوق های 2 تا 5 درصدی می دهد که باعث می شود در نهایت، قیمت فولاد ترکیه 4 تا 10 درصد ارزانتر از فولاد ایران باشد.
وی اظهار داشت: تولیدکنندگان فولاد خواستار اعمال تعرفه واردات فولاد هستند و در حال حاضر صنعت داخل با مازاد عرضه نسبت به تقاضا روبرو است.
عضو انجمن فولاد ادامه داد: تولیدکنندگان درخواست اعمال تعرفه واردات فولاد را دارند، البته این تقاضا را برای ورق های فولادی با ضخامت کمتر از 3 میلی متر و همچنین گندله و قراضه به عنوان مواد اولیه تولید فولاد مطرح نکرده ایم.
وی گفت: بهتر بود تعرفه ترجیحی برای واردات ورق فولادی اعمال می شد، اما اگر قرار باشد این تعرفه در مورد میلگرد، بیلت (فولاد تخت شمش) یا تیرآهن وضع شود، به ضرر تولید داخل خواهد بود.
وی با اشاره به صحبت های وزیر صنعت مبنی بر پیگیری موضوع اعمال تعرفه برای واردات فولاد در سال 94، گفت : این بحث ها در حد وعده باقی مانده و تاکنون برای وضع تعرفه اتفاقی نیفتاده است.
به گفته شهرستانی، دولت ترکیه برای واردات فولاد به کشورش تعرفه 40 درصدی وضع کرده و تقاضای تولیدکنندگان ایرانی نیز اعمال این میزان تعرفه برای واردات فولاد است.