عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در صورتی که در قوانین واردات و تعرفههای گمرکی تجدید نظر صورت نگیرد، برداشته شدن تحریمها و تسهیل شرایط واردات لطمه سختی بر اقتصاد کشور وارد میکند.
محمدتقی تقوی فرد در گفتوگویی گفت: برداشته شدن تحریمهای یکجانبه علیه ایران و افزایش ورود ارز به کشور، باعث افزایش ورود کالاهای خارجی به ایران میشود که این امرمیتواند تأثیرات مثبت و منفی در اقتصاد کشور و معیشت مردم داشته باشد.
محمدتقی تقوی فرد، افزود: با برداشته شدن تحریمها و تأمین مواد اولیه تولید، واحدهای بخش کشاورزی و صنعت که بهدلیل نداشتن مواد اولیه با ظرفیت کامل کار نمیکنند، میتوانند فعالیت خود را توسعه دهند اما این موضوع باید با دقت و ظرافت خاصی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط جدید واردات باید بر مبانی قوانین سفت و سخت گمرکی و وضع تعرفه بر کالاهایی باشد که در ایران بهمیزان لازم تولید میشود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: وزارت امور اقتصادی و دارایی و گمرک در این شرایط برای حمایت از اقتصاد کشور، باید در قوانین و تعرفههای گمرکی خود تجدید نظر کنند و برای کالاهای قاچاق جرایم سخت گذاشته شود.
به گزارش استیل ایران به نقل از تسنیم، تقوی فرد گفت: واردات هوشمندانه کالا علاوه بر اینکه بر اقتصاد کشور صدمهای وارد نمیکند، بلکه با افزایش عرضه شرایط مناسبی برای خریداران نهایی یعنی مردم ایجاد میکند.
وی درباره توافق اخیر با ترکیه، درارتباط با تسهیل شرایط تبادل کالا با این کشور، تصریح کرد: واردات اجناسی مانند مواد غذایی و پوشاک از مرزهای رسمی، ناشی از مشکلات سیاستهای گمرکی است که در صورت عدم توجه به این موضوع در مبادلات با این کشور تبدیل به یک وارد کننده صرف میشویم.
تقوی فرد در پایان اظهار داشت: با توجه به نرخ بالای تورم، اقتصاد ما در شرایط فعلی بیماری به حساب میآید که تنها با خروج از رکود و کاهش نرخ تورم، این بیماری بهتدریج قابل درمان است.